V75 Solvalla 30 sept

Skicklige Timo Nurmos kan få en grym V75-lördag med tre segrar och närmare 2,7 miljoner i prispengar. Ja, det lär delas ut över 17 miljoner denna helg på Solvalla, som kryddas på söndag med Oaks och Kriteriet för våra 3-åringar.

Bättre travsport går det inte att få, så det är bäddat för publikfester även om traventusiasterna i Stockholm är svårflörtade.
På lilla systemet väljer jag att singelstrecka Timos trio, nämligen Readly Express, Zenit Brick och Global Trustworthy. Timo brukar ha väl förberett. Både Readly Express och Global Trustworthy är lugnt tagna sett till antalet starter, 20 respektive 12.
Däremot ska Zenit Brick göra sin 50:e start denna lördag, så en seger skulle sitta skönt.

 

Både svårt och lätt …
Jag tycker att omgången ser svår ut, men det kan också bli en favoritparad då det finns starka favoriter i flera lopp. Visst gör Readly Express medverkan att det mer känns som en V65-omgång. Han ställs mot fem motståndare och att en världsstjärna som han ska torska känns osannolikt.
I två av de sju loppen är jag med, då med Zoko Lane (avd 1) och Speedy Foxy Vicane (avd 3). Den förstnämnde har klar vinstchans, medan Speedy Foxy Vicane är en outsider – men väl värd en V75-seger efter några starka insatser i V75.
Hon är väl lågt rankad på sina håll, fast motståndet är ju tufft och läget (spår 7) är inte det bästa. Nåja, hon kommer med på mitt stora system, Rigel Face på båda.

Haft en del otur i V75
Jag har två andraplatser och en tredje med Speedy Foxy Vicane i V75 de senaste månaderna. Senast blev det fritt 50 kvar, annars hade vi kanske kunnat ge Global Republic en fight om segern.
Än mer otur hade jag med Västerbo Exact; en stor startgalopp, ikapp fältet och fritt 150 kvar och längden av en hals efter vinnande Obi Degato. Snacka om moralisk vinnare.
Nåja, det brukar jämna ut sig – säger vissa …
I övrigt; ja, travtränarnas möte med Svensk Travsport gav inte mycket men vem blir förvånad över det.
Timo Nurmos stjärnor bästa spikförslagen i V75
V75-1: 3 Tellmeastory var en snackhäst inför Derbyt i fjol men det blev inte som tänkt och nu gör 5-åringen sin femte start i Goops regi sedan han lämnade Heiskanen. Han har varit klart bra i de två senaste loppen och är min vinnare. 6 Zoko Lane, som jag kör, kan vara lite speciell i voltstart så det blir vanlig vagn men barfota runt om.  Ett givet streck liksom 2 Rigel Face – fast han var osäker i Kolgjini-regi och lär vara det även hos Stefan Melander. Loppets rysare är 4 Västerbo Carrera.
V75-2: 1 Readly Express är normalt överlägsen motståndet och med endast fem motståndare kan det inte strula. Omgångens mega-bank.
V75-3: 2 Zenit Brick imponerade senast när han plockade ner On Track Piraten och vann i säker stil. Björn Goop upp igen och ekipaget spikas på lilla system. På det stora kommer sju hästar med, däribland 7 Speedy Foxy Vicane som jag kör. Hon är bra.
V75-4: 4 Global Trustworthy står på tur för en stor seger och i valet mellan en eller många singelstreckar jag Timo Nurmos häst. Jorma Kontio kommer åter att köra offensivt och nu bär det ända hem.
V75-5: 2 Knifetown Winner med Nicklas Westerholm kan bli svårstoppad men det finns flera bra emot, inte minst då 4 MT Joinville och 11 Palermo Broline. 6 Highspirit är snabb ut och kan bli svårslagen vid spets, precis som Urgent Call.
V75-6: 6 Generaal Bianco är en kanon men både läget och motståndet är oddshöjande. 1 Explosive Merlot är en häst utöver det vanliga och han kan ta ledningen, en position som kan ge seger. Jag streckar också 3 Bålsta Palema då han övertygat i V75 tidigare.
V75-7: 1 Executive Caviar var lite sämre senast, men han kan vara på ”g” nu och då han är en av årskullens främsta kan det räcka långt om han inte blir fast. 4 Hard Times och 10 Vamp Kronos. Fem streck.

THOMAS SYSTEM
V75-1: 2. 3. 4. 6. Res: 9-11.
V75-2: 1 Ready Express. Res: 3-5.
V75-3: 1, 2, 3, 6, 7, 10, 12. Res: 8-9.
V75-4: 4 Global Trustworth. Res: 3-8.
V75-5: 1, 2, 4, 6, 11. Res: 8-12.
V75-6: 1, 3, 6. Res: 7-12.
V75-7: 1, 4, 6, 8, 10. Res: 12-2.
Systemet är på 2100 rader och kostar 1050 kronor. Om man också singelstreckar nummer 2 Zenit Brick i avdelning 3 blir det systemet på 300 rader och det kostar 150 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com