V75 Åby 14 okt

Sofia Adolfsson och Candor Hall är mitt vinnardrag och spik när montésporten debuterar i V75. Ja, de kan skriva historia denna SM-dag på Åby.

Sofia är den överlägset bästa montéryttaren i Sverige och hon valde att rida Candor Hall efter succéinsatsen i slutet av september på Färjestad.

 

I monté är det ytterst sällan att det blir uppullat, utan det är mest full fart hela tiden – och det passar Candor Hall perfekt.

Sofia lär hitta en bra position och sedan ta dem till slut, precis som på Färjestad. Candor Hall fick då marschorder 800 kvar och efter en häftig långsida var han i ledning 400 kvar.

Och, segermarginalen skrevs till 2,5 längder före en såpass bra montéhäst som Special Envoy.

 

Readly Express allas spik
I Svenskt Mästerskap med en halv miljon till vinnaren står jag och Rapide du Pommeau jämsides med Readly Express – i alla fall från start …

Readly Express, som är stor favorit till segern, har spår ett bakom bilen, ”Rapiden” spår två. Mitt mål är att komma ner till sargen och sedan försöka tjäna en hygglig slant. Åt Readly Express är inte mycket att göra, varken för Rapide du Pommeau eller de andra tio hästarna i startfältet.

Readly Express är snabb ut, men VästerboontheNews kan öppna vasst fast Örjan Kihlström lär nog vilja ha rygg på favoriten. Och, Jorma Kontio är ju inte känd för vika ner sig i en spetsstrid, allra då minst bakom en kanon som Readly Express.

 

Slapp böter/avstängning
I förra krönikan kritiserade jag kraftigt att Jorma Kontio fick 40.000 kronor i böter för hård drivning vid Kriterie-segern.

Efter att Jorma överklagat domen slapp han både böter och avstängning.

Ett helt korrekt beslut.

Och, det är också helt rätt att öppna V75-dörren för montésporten.

Ja, jag skulle inte bli ett dugg förvånad om SM i monté blir V75-omgångens mest riviga race.

I övrigt; i väderleksprognoserna påstås det att det inte ska regna under Åbys V75-omgång. Det ni!

 

Candor Hall och Sofia skriver monté-historia

V75-1: 1 Handsome Brad har visserligen inte vunnit lopp i år, men det är en mycket kapabel 4-årig hingst som varit med i tuffa årgångslopp. Skulle han ta ledningen är det hästen att slå och på lilla systemet spikas han – på det stora streckas sex ekipage. Rysaren är 6 Västerbo Carrera, jätteduktig senast på Solvalla och kraftig på ”g”.

V75-2: 7 Candor Hall var ruskigt bra i debuten i monté och Sofia Adolfsson är Sveriges skickligaste montékusk, så det är en given spik för mig.

V75-3: 1 Nancy America svarade för en övertygande insats senast vid segern, men hon kan bli något het i spets om det blir tuff körning från start och det kan öppna vägen för 11 Speedy Foxy Vicane som jag kör. 5 Galactica har nu lopp i kroppen, 6 Jetset verkar vara på gång och 3 Super Ariel gör en intressant start efter några års tävlande i Frankrike.

V75-4: 2 Garcon Above är min vinnare, då loppets två bästa hästar fått bakspår. Jag tänker på 11 Global Trader och 12 Chianti. Visst, de kommer med bland de sex jag streckar. Rysare? Ja, varför inte 3 MCC Orlando – nu barfota!

V75-5: 3 Masterglide är snabb ut och trivs i ledningen. Han var ju överlägsen i V75 på Axevalla från den positionen. Men det är flera bra emot jag streckar halva fältet utan att känna mig säker. 8 Magic Happens har ett oddshöjande läge och är rysaren i fältet.

V75-6: 1 Readly Express är givetvis omgångens mega-bank. Min 2 Rapide du Pommeau står jämsides med Readly Express vid start och kan vi vara några längder efter i mål kan det bli en hygglig slant.

V75-7: Rolex Bigi kan avsluta rysligt vasst. Jag vet då jag vunnit med honom på Åby efter ett sylvasst upplopp från köposition. 2 Cab Hornline lär bli favorit och kan vinna vid ledning. 3 Jairo och 4 Good´s of Norway är också duktiga.

Thomas system

V75-1: 1, 2, 3, 6, 7, 9. Res: 4-8.

V75-2: 7 Candor Hall. Res: 8-4.

V75-3: 1, 3, 5, 6, 11. Res: 7-10.

V75-4: 2, 3, 7, 8, 11, 12. Res: 10-6.

V75-5: 2, 3, 5, 7, 8, 9. Res: 10-4.

V75-6: 1 Readly Express. Res: 5-2.

V75-7: 2, 3, 4, 5. Res: 12-8.

Systemet är på 4320 rader

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com