V75 Jägersro 28 oktober

En har rena motorvägen framför sig, för den andre är det en svårbemästrad crossbana som väntar. Ja, Jan-Olof Molin på Halmstad och Anders Malmrot på Solvalla är två nya sportchefer med olika förutsättningar – tycker jag …

Jag känner Jan-Olof Molin väl sedan 20 år tillbaka och han är den perfekta efterträdaren till den avgående sportchefen René Jensen.

 

Molin är mycket kunnig, seriös och ambitiös så han kommer att förvalta arvet efter Jensen på ett bra sätt. Ja, Halmstad är verkligen att gratulera.

Anders Malmrot har en mycket svårare uppgift, då han ska försöka få ordning på nationalarenan Solvalla.

Malmrot verkar ha gått hem överallt, men om han ska lyckas få publiken att strömma till ”Valla” är en helt annan sak. I söndags var det bara 760 åskådare så sämre än det är nu kan det väl inte bli …

 

Häftigt på Jägersro

Dubbel V75-omgång till helgen och lördagens V75:a på Jägersro håller hög klass. Häftigaste är utan tvekan Müllers Memorial.

Jag streckar nio av de tolv ekipagen, där vinnartipset går till Lionel NO med Göran Antonsen.

Distansen är 2640 meter, så det är bäddat för ett spännande race. Jag har Rapide du Pommeau till start och hoppas på tredje invändigt med lucka till slut. Vi skrällvann ju till 6o gånger över 3160 i V75 i juli på Jägersro men att vi ska göra det igen känns svårt.

 

Två sköna (?) spikar

Jag väljer att singelstrecka Mr Magnifique i Klass II och Southwind Feji i ett lärlingslopp med spårtrappa för ston.

Jag håller fullständigt med, det är inte i sådana lopp man vanligtvis väljer att spika. Nu tycker jag dock att det handlar om två hästar som klart höjer sig över motståndet.

Med den taktik jag nu använder mig av finns det möjlighet att gardera hyggligt mycket i de andra avdelningarna. Om jag sedan är rätt ute är en annan sak …

I övrigt; på söndag är det V75 på Solvalla och det är mycket hög klass då det handlar om semifinaler i Breeders´Crown. Min Mulligan är en tänkbar spik.

 

Två fräcka chansspikar men nio hästar i Müllers

V75-1: 8 Sambuca Knight har verkligen hittat stilen sedan han kastrerades, ja han kan bli en riktig vass klassklättrare. Min 1 Youngblood Pellini är en bra 4-åring och med ett lopp i kroppen hade jag trott på klar vinstchans. Nu är han bara en outsider. Sex streck.

V75-2: 7 Now Or Never Flair är stark, rejäl och har toppform så Örjan Kihlström vet att han har en häst som tål grovjobbet. Ja, det kan bli seger från dödens. 4 Scorpion Kiss, som jag kör, kommer att få det tufft men streckas på läget. 3 Run Ceasar Run är snabb ut och skulle han spetsa kan han vinna.

V75-3: 8 Mr Magnifique har tränat och tävlat starkt för Veijo Heiskanen, så trots läget singelstreckar jag den 4-årige Ready Cash-sonen. Jag kör 2 Rhesos Face och ni som är ute efter skräll kan strecka den här Koljini-hästen på läget.

V75-4: 4 Southwind Feji är det klart bästa stoet, ja klasser bättre än motståndet och Linus är duktig. Given bank.

V75-5: 2 Pharaon Face är snabb ut och kan leda hela vägen runt. Han är klart gynnad av att starka motståndare som 11 Mellby Demon och 12 Starzinner är strukna. Fem streck.

V75-6: 9 Generaal Bianco är given tipsetta efter en rad starka insatser i Peter Untersteiners regi. Näst senast visade han sig dock sårbar trots segern, så därför garderar jag. 4 Speedy Foxy Vicane, som jag kör för femte gången i rad, har varit bara så där ut på slutet så det lär bli en hygglig ryggresa och förhoppningsvis fritt till slut. 10 Rolex Bigi visade senast toppform och jag vet hur vasst han kan avsluta då jag vunnit med honom från köposition. 2 Amazing Dynamite är rysaren.

V75-7: 8 Lionel NO får segertipset i ett vidöppet Müllers Memorial. Ja, jag streckar nio hästar, däribland min 4 Rapide du Pommeau. Vi har skrällt förr på Jägersro och kan göra det igen, men motståndet är 5-stjärnigt!

 

THOMAS SYSTEM

V75-1: 1, 5, 6, 8, 11, 13. Res: 15-14.

V75-2: 1, 2, 3, 4, 7. Res: 11-9.

V75-3: 8 Mr Magnifique. Res: 2-9.

V75-4: 4 Southwind Feji. Res: 9-1.

V75-5: 2, 3, 5, 7, 10. Res: 9-8.

V75-6: 2, 4, 9, 10. Res: 5-3.

V75-7: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10. Res: 5-12.

Systemet är på 5400 rader och kostar 2700 kronor. Om man också singelstreckar nummer nr 2 Paharon Face i avdelning 5 blir det systemet på 1080 rader och kostar då 540 kronor.

http://www.thomasuhrberg.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com