V75 Eskilstuna 11 nov

Seger i V86 men jag fick hård kritik av experter, jag var rätt ute när det gällde Nuncio och vilken läcker travhelg vi har framför oss. Ja, jag ska ta det i tur och ordning.

Micke Nybrink och Anders Malmrot dömde i direktsändningen av V86 i onsdags ut min kuskinsats bakom vinnande Mitos Gold.
Ja, det var inga snälla ord som sades har jag fått berättat för mig – men visst var de två experterna rätt ute!
Jag var dåligt påläst och skulle givetvis ha kört för att överta ledningen från högoddsaren No Gelt Face. Nu blev det i stället dödens och Mitos Gold svarade för en 5-stjärnig insats, inte jag.

Betyget sex till Nuncio
Jag var rätt ute i min förra krönika när det gällde Nuncio. Han vann i säker stil, men travet var inte till sin fördel så han får en sexa på skalan ett till tio.
Men, snacka om vilken löpskalle Nuncio har!
Och, vilken fantastisk travhelg vi har framför oss med V75 både lördag och söndag på Sundbyholm.
Jag ska ut med Mulligan i Breeders´ Crown-finalen för 4-åriga ston på söndag. Hon var så där som trea från ledningen i semifinalen, då hårt spelad. Nu har vi spår 10 och visst slår vi ur underläge, men jag andas försiktig optimism. Hon har nu lopp i kroppen och trivs med att attackera.
Givetvis tycker jag att hon är värd ett streck på V75, så bra är hon.

Svårlöst V75 på lördag
Valet av singelstreck var inte det lättaste och det blev nu två chansspikar. Jag tror att Dom Perignon och Örjan Kihlström lyckas ta ledningen och sedan blir kvar i den positionen – ja, Örjan är ju en mästare på att köra många hästar samtidigt i ett och samma lopp.
Track Angle är stark och rejäl, har dessutom visat fina fartresurser på slutet och jag är inne på att den här 4-åringen avgör till slut över Sundbyholms 182 meter långa upplopp.
I tre avdelningar kör jag med sex streck, men de som vill få ner systemet kan också singelstrecka Bålsta Palema i V75-6.
I övrigt; lördagens V75 håller bra klass men söndagens V75 är grymt vassare rent sportsligt.

Skål för Dom Perignon –Track Angle het till slut
V75-1: 6 Springover har springspår och Peter Untersteiner lär satsa på spets och skulle man lyckas blir ekipaget svårfångat. 1 Linus Boy har klippkort i V75, är alltså härdad i tuffa gäng och i och med att Björn Goop styr volten kan det bli en bra start – ja, kanske spets. 2 Cad Hornline är snabb ut med bilstart, men nu är det voltstart och spår två, så det kan bli problem. 11 Victor AU rysare!
V75-2: 11 Very Kronos hörde till favoritskaran i Kriteriet men han gjorde bort sig innan starten. Ja, det är galopp, seger, galopp, seger och galopp på de fem senaste starterna så då ska det väl programenligt bli vinst nu. 2 Harrington, 5 Chianti och 6 Neelix är tuffa emot
V75-3: 5 Spring Erom är snabb ut och är min spetsfavorit. 2 Nadal Broline är en hedershäst och 7-åringen V75-vann i Bollnäs från liknande förutsättningarna, fast visst är det hårdare motstånd nu. 7 Cruzado Dela Noche är bästa hästen, men läget är oddshöjande. Halva fältet streckas.
V75-4: 7 Travolta Treb kan vinna detta vidöppna lärlingslopp från spets, men jag garderar rejält i hopp om att det ska skrälla. Sex streck.
V75-5: 1 Dom Perignon verkar vara klart på ”g” och Örjan Kihlström laddar säkert från ledning, precis som senast vid segern över 2640. Stod i valet mellan en eller många – och det blev en spik!
V75-6: 9 Bålsta Palema tycker jag är en riktigt bra häst för klassen. Han är vass till slut, så läget bakom startsnabba Global Signature är klart bra. 5 I´m Just a Sund är det mycket snack om. Sex streck där 1 Shelby Glide och 6 Marciano är två ”långskott”.
V75-7: 6 Track Angle har varit ut mot tuffare motstånd än de han nu möter och 4-åringen har visat att han kan trava riktigt fort. Och, läget nu är betydligt bättre än i de fyra senaste loppen, så 4-åringen blir mitt andra singelstreck.

THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 2, 6 11. Res: 5-7.
V75-2: 2, 5, 6 11. Res: 12-3.
V75-3: 2, 4, 5, 7, 8, 9. Res: 1-3.
V75-4: 2, 7, 9, 10, 11, 14. Res: 6-5.
V75-5: 1 Dom Perignon. Res: 4-6.
V75-6: 1, 5, 6, 9, 10, 12. Res: 4-2.
V75-7: 6 Track Angle. Res: 11-1.
Systemet är på 3456 rader och det kostar 1728 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Bålsta Palema blir det systemet på 576 rader och det kostar då 288 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com