V75 Åby 9 dec

VästerboontheNews fick åter ett drömläge och jag spikar 9-åringen igen i ett tunt Guld-race. Ja, bara åtta ekipage trots 150.000 till vinnaren men jag är inte överraskad.
Märkligt egentligen, fast kanske inte – alltså att de på Svensk Travsport som har ansvaret för propositionerna till V75 aldrig lär sig något av historien.

Under december, januari och februari i fjol var det sex (!) lördagar med V75 där Guld inte hade fullt startfält. Ja, tre gånger var det blott åtta hästar till start och två gånger enbart nio. Till och med ett Guld-lopp fick läggas utanför V75.
Jag har tagit upp det tidigare och gör det igen; skapa en proposition där hästar från Guld får möta exempelvis hästar från Brons  – och gärna över 2640 meter med tillägg 20 meter för Guld-hästarna.

Visst lockar Paris
Anledningen till att det är brist på Guld-hästar under den här tiden är flera, bland annat har flera gått till vintervila efter en intensiv säsong och den absoluta eliten satsar på vinter-meetinget på Vincennes.
Dels är det prissummor av högsta klass, dels skördar de svenska hästarna stora framgångar i Paris. Ja, Daniel Réden har nu sex (!) Guld-hästar med Propulsion och Lionel i spetsen på plats och på söndag kan vi få se dem i storloppet Prix du Bourbonnais.
Jag tävlade på Vincennes förra söndagen med Rapide du Pommeau och vi slutade femma utan att riktigt få fritt till slut – annars hade nog ”Rapiden” haft segerchans då han blir kaxig av att få sådana här smyglopp.
Han är kvar i Frankrike och ska förhoppningsvis snart ut igen på Vincennes.

Global Trust chansspik
Förutom VästerboontheNews singelstreckar jag också Timo Nurmos Global Trust, en 4-åring som har hög kapacitet för klassen och det här med skor på fungerar alldeles utmärkt.
Visst, motståndet är tufft, så det är en chansspik.
I övrigt; ja, Paris vid den här tiden är inte mycket att hurra över. Oj så kallt det var, inte bara ute utan även inomhus. Det var länge sedan jag frös så mycket.

VästerboontheNews  spikas i tunt Guld-race

V75-1: 3 Wingait Erik är stark och rejäl, så 2640 känns som ett plus och läget med spår tre i volten är också bra. Han gör sin fjärde raka start i V75 och har utan tvekan bra form. Rysaren är 9 Kapten Haddock. Han var klart bra senast och hade varit tvåa utan galoppen. Fem streck här.
V75-2: 13 Ulrika Highness duktig tvåa senast på Åby när Swish Lane  vann och någon motståndare av den kapaciteten finns inte med här. Alltid tufft med tillägg i V75 men springspåret är ett klart plus. Glöm inte 11 Delicious Grim. På start är 1 Ile Saint Lous och Enjoy My Doll klart givna streck.
V75-3: 2 VästerboontheNews har åter ett spetsläge och väl i ledningen lär det bli ett taktiklopp – ja, i stort sett en kopia av segerloppet i V75-finalen senast på Solvalla. Han har vunnit förr med skor, så det ska inte vara några problem.
V75-4: 4 Kash Brodda har skött sig alldeles utmärkt den senaste tiden och radat upp segrar. Hon tål dödens och det är risk för det även denna gång, nu med 1 Well Done la Marc och Björn Goop i ledningen. 10 Silver Annie har toppform och gynnas av hårt tempo.
V75-5: 3 Pastor Power är en duktig 3-åring och han var klart bra senast som tvåa efter tävlingsvila. Ja, vinner Peter Untersteiner med Kash Brodda kan han ta andra raka V75-vinsten här – fast jag garderar rejält och streckar sex hästar, där 11 Tentacles kan bli bortglömd av många men han är i fint slag.
V75-6: 3 Global Trust kommer att bli klar favorit men det finns flera snabba motståndare med 1 Sambuca Knight i spetsen fast jag tar en fräckis och singelstreckar Timo Nurmos 4-åring.
V75-7: 1 Angle of Attack eller Heartbreaker VS som tipsetta är en smaksak, båda är i fint slag och positionerna avgör mycket. Skulle Angle of Attack spetsa blir han svårstoppad. Fem streck.

THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 3, 4, 9, 11. Res: 5-6.
V75-2: 1, 2, 9, 11, 13. Res: 12-3.
V75-3: 2 VästerboontheNews. Res: 6-1.
V75-4:1, 4, 8, 10. Res: 3-9.
V75-5: 2, 3, 4, 5, 6, 11. Res: 12-8.
V75-6: 3 Global Trust. Res: 1-2.
V75-7: 1, 5, 6, 7, 10. Res: 2-3.
Systemet är på 3000 rader och kostar 1500 kronor. Om man också singelstreckar nummer 5 Heartbreaker VS i avdelning 7 blir det systemet på 600 rader och det kostar 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com