V75 Axevalla 23 dec

Vi spelade V75 för närmare 440 miljoner kronor i fjol under jul- och nyårshelgen. Ja, Winter Burst var en succé och jag tror på en repris – fast för att ni ska lira för en halv miljard krävs nog något speciellt …

Precis som i fjol blir det V75 åtta av nio dagar, bara julafton är helig och då bjuds det endast på högklassigt trav från Vincennes med bland annat Readly Express på jakt efter en plats i Prix d´Amerique.

På uppe-sittar-kvällen 2016 spelades det för närmare 71,5 miljoner men toppen var på nyårsafton med drygt 147 miljoner.

Jag är inne på att vi kan matcha de siffrorna i nu.

Axevallas långa upplopp

Med sina 227 meter är Axevallas upplopp längst i landet och det är en underbar känsla att svänga in i ledning på det upploppet med vetskap om att du sitter bakom en häst som går hela vägen in i mål.

Jag vet hur det känns, då jag vunnit Guldstoet från spets med Prada Pellini. Hon tog då sin sjätte raka seger, en längd före Tamla Celeber.

Just Prada Pellini är för övrigt mamma till Matchpoint Pellini, en 1-åring som köptes för 3,5 miljoner kronor på en auktion i Berlin i sommar. Pappa till ”dyringen” är Bold Eagle, vilket delvis förklarar priset.

Nåja, jag vet även hur det känns att torska över Axevallas långa upplopp och flera av kuskarna den här lördagskvällen lär också få vara med om detta …

Southwind Feji allas spik

Hemmahästen Southwind Feji är omgångens megabank. Det 4-åriga stoet radar upp segrar och känns som oslagbara i detta gäng.

Fullt lika säker på seger för min andra spik är jag inte, då Antonio Trot bara hade en vinst på fem starter utanför Solvalla innan de två senaste segrarna.

Nu blir det första gången start på Axevalla, men jag hoppas att han reser bra och presterar som senast.

Med tanke på att det är lördag, första V75-start 19.30 och kvällen före julafton är det förhållandevis bra klass på flera av loppen. Svårt? Nja, är det inte ”risk” för en ny jackpot – alltså ingen utdelning på fem rätt …

I övrigt; God Jul!

Två megafavoriter spik på uppe-sittar-kvällen

V75-1: 8 Southwind Feji är ett fantastiskt 4-årigt sto med 12 segrar på 14 starter. De två gånger hon inte vunnit var hon dels inte speciellt hårt tränad, dels sjuk. Motståndet nu är inte hårdare än vid de två V75-vinsterna, så jag inleder med ett singelstreck.

V75-2: 4 Elway Am hae hög kapacitet för klassen och även om hon haft några större framgångar i sina två Axevalla-starter är det min förstahäst. 3 Skip Beau är stark och Jorma Kontio upp låter klart intressant. 1 The Real Star var trea när jag vann med Cobby Olifant och 3-åringen svarade för en bra prestation. Fem streck.

V75-3: 4 Coktail Fortuna såg jag i ATG-Live senast och han var verkligen bra som tvåa bakom Ready Ribb. 7 Scellino Luis kan mycket men har inte startat på länge och läget är också oddshöjande. 3 Origo Tilly och 1 West Wing är två kantbollar.

V75-4: 2 Cash Valley är en bra dansk med spetsläge. Jag tror att han blir svårpasserad om nu Jens Simoni väljer att köra i ledning över 2140. 5 Global Raceway kan vinna från dödens, 4 Caddie Joe blir segerfarlig om travet fungerar. 11 Reverend Wine är rysaren.

V75-5: 6 Baja Rosa Akema känns som den bästa hästen men hur fungerar hon med skor? Barfota har hon radat upp starka insatser men då det är skotvång väljer jag att gardera 5-åringen. Fem streck och glöm inte att strecka 4 Miss Montechristo. Flemming Jensens sto är en vass sprinter.

V75-6: 15 Antonio Trot har övertygat stort i två raka segrar över 3140 meter, så även om 4-åringen står tufft till med bakspår på tillägg väljer jag att singelstrecka.

V75-7: 5 Sambuca Knight är snabb ut och kommer att få en fin resa och Robert Berghs hästar går ju som tåget, om jag får använda en gammal klyscha. 8 Highspirit är given, inte minst för att han nu är i träning hos Flemming Jensen.

Thomas system

V75-1: 8 Southwind Feji. Res: 13-9.

V75-2: 1, 3, 4, 5, 10. Res: 8-12.

V75-3: 1, 3, 4, 7. Res: 10-5.

V75-4: 2, 3, 4, 5, 11. Res: 10-8.

V75-5: 1, 2, 4, 6, 7. Res: 5-9.

V75-6: 15 Antonio Trot. Res: 3-6.

V75-7: 3, 4, 5, 8. Res: 1-2.

Systemet är på 2000 rader och kostar 1000 kronor. Om man också singelstreckar 4 Coktail Fortuna i avdelning 3 blir det systemet på 500 rader och det kostar då 250 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com