V75 Jägersro 13 januari

Spets och slut – ja, det är det som gäller för mina två singelstreck Erwin och VästerboontheNews. Det sägs att ledning är guld värd på Jägersro, så jag är optimistisk.
Jag, Lars I Nilsson, Adrian Kolgjini, Jörgen Sjunnesson och några till i Jägersros tränarförening är i Österrike på skidsemester när dessa tips görs.
Vi är på samma ort där Sällskapsresan spelades in, så det är klassisk svensk mark – och härliga pister!

Två vinnare av klass
Erwin är en ”segermaskin” som fått ett perfekt läge och Stefan Söderkvist lär göra som vanligt bakom den här 5-åringen; tidigt till spets och så seger med en betryggande marginal.
Den 10-årige VästerboontheNews är i strålande slag och jag räknar med att Örjan Kihlström utmanar Oasis Bi och Kim Eriksson om ledningen – och varför skulle Kim svara med Oasis Bi i dennes första lopp på närmare tre månader?
Ja, målet är att ge Oasis Bi ett lopp inför en eventuell start i Prix d´Amerique och där handlar det ju om helt andra pengar.

Hygglig sport trots Guld
Bara sju hästar till start i Guld är givetvis inte bra men inte direkt oväntat. Jag vet inte hur många år och gånger jag tagit upp det här med tunna Guld-fält under december – februari men inget händer.
Snacka om att de som bestämmer lever i en ostkupa.
I de sex andra V75-loppen får vi se flera hästar av hög klass och det kan bli spännande sport.

Solvalla lockar få …
Nu har Solvalla kört två tisdagar med höga prissummor och det har kommit 702 respektive 689 åskådare. Vid det två V86-kvällarna handlar det om 569 respektive 552 åskådare.
Alltså totalt 2512 personer på fyra kvällar med riktigt hyfsat sportsligt utbud.
Laget i mitt hjärta, alltså Rögle som fightas i botten av SHL, har emellanåt dubbelt så många åskådare på en match än vad Solvalla haft hittills i år.
Solvallas satsning på tisdagar är utan tvekan i en kraftig uppförsbacke.
I övrigt; vi går mot ljusa tider och det är befriande.

VästerboontheNews och Erwin givna spikar

V75-1: 2 Olle Rols, 4 Uptothe Chapel och 6 Gomez kommer alla med tre raka segrar, dessutom tagna i hyggligt hårda lopp och jag tror att de gör upp segern även om det finns tuffa utmanare som 7 Toddler och 8 Platon Face.
V75-2: 1 Erwin har åtta segrar på tio starter, de flesta efter tidig ledning. De två gånger han gjort bort sig så har han stått med tillägg. Mycket talar för att 5-åringen håller upp ledningen och är han som i de senaste loppen vinner han detta.
V75-3: 7 VästerboontheNews kommer nu ner ett spår bakom bilen när 4 Radieux är struken, så det ser jag som en fördel i spetsstriden mot 1 Oasis Bi. VästerboontheNews har dessutom startat flitigt i tuffa gäng medan Oasis Bi nu gör sin första start efter VM-loppet i New York i mitten av oktober och det avgjorde valet av tipsetta i detta tunna Guld-race.
V75-4: 14 Julia af Solnäs imponerade stort vid V75-segern senast och håller hon sig till trav får de andra det riktigt tufft. Jag har med 3 Flicka Kloster och 12 Kendra Silvio, där den sistnämnda var riktigt bra då hon vann före Hanna Banker. Kendra Silvio är en rysare.
V75-5: 2 Nancy America och Flemming Jensen vann spårlottningen, så blir det spets får vi andra det svårt. Jag kör 5 Darling Hornline för första gången och då hon verkar ha strålande form kan det här bli intressant. 11 Kash Brodda har tjänat snabba pengar och står besvärligt till, men hon har kapacitet att segerstrida trots det.
V75-6: 5 Master Crowe har ett klart bättre utgångsläge än 11 Västerbo Exact men han vann ju på 1.12 blankt över kort distans senast trots bakspår så jag hoppas på hårt tempo. Ett vasst startfält.
V75-7: 1 Mack Dragan var ju otroligt bra senast vid V75-segern och från ett perfekt läge talar mycket för seger, inte minst för att han varit framgångsrik över lång distans.

THOMAS SYSTEM
V75-1: 2, 4, 6, 7, 8 Res:3-5.
V75-2: 1 Erwin. Res: 2-10.
V75-3: 7 VästerboontheNews. Res: 1-5.
V75-4: 2, 6, 7, 12, 14, 15. Res:11-13.
V75-5: 2, 5, 11. Res: 8-3.
V75-6: 2, 3, 5, 9, 11. Res: 3-1.
V75-7: 1, 8, 10, 11. Res: 2-6.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar 1 Mack Dragan  i avdelning 7 blir det systemet på 450 rader och det kostar då 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com