Västerboonthenews åter megabank i V75

Sju timmar i hästbuss från stallet till V75 i Kalmar tur och retur – ja, det kan bli en underbar tripp eller en resa i moll …

Visst spelar fram- och motgångar en viktig roll här i livet även för vi som vigt livet åt travsport.

Jag kör Kendra Silvio (avd 5), Legoholm Zon (avd 6) och Zorn Brick (avd 7).

Till min förvåning såg jag att den skicklige experten Anders Nilsson tippat mig som vinnare i programmet bakom Legoholm Zon och Zorn Brick.

Om Anders får rätt blir det en skön resa hem.

Om Anders har fel och att det dessutom inte går så bra för Kendra Silvio, ja då blir det tunga mil …

Okey, jag tror att ni förstår. Vi travtränare är ett härdat släkte och vi är van vid det mesta. Vi om några kan ta framgångar som motgångar, bara så att du vet.

En säker, en fräck spik

Hela trav-Sverige kommer att singekstrecka 10-årige VästerboontheNews.

Han följer bilen, har toppform, distans och läget är plus – fast det viktigaste är att det finns ingen motståndare som kan sätta fart på racet!

Visst, jag kan ha fel. Men, i så fall; berätta för mig den häst som styrs upp i dödens och ger VästerboontheNews en riktig bredsida första 700. Vem?

Wingait Erik är ett långskott, inte så att Stefan Perssons 5-åring skulle vara en oddsare utan mer för att hästen haft en del otur på slutet och att få skulle spika honom nu. Ok, jag gör det.

Två sjuor senast

Drygt 2200 kronor i vinst på mitt lilla V75-system senast, cirka 700 på stora.

Nu kan det bli mycket mer – om de springer min väg denna jackpot-omgång.

Propulsion är min vinnare i Prix d´Amerique, fast jag räds Bold Eagle. Och, räkna inte bort Readly Express. Heltäckt? Ja.

”Årets häst” är ett skämt. Du kan rösta till 23 februari 2018 – fast vinner Propulsion eller Readly Express Prix d´Amerique påverkar det dig medvetet/omedvetet i din röstning.

Gör om, gör rätt; det ska vara slutröstat samma år, inte året efter, och ”Årets häst” ska givetvis vara en svenskfödd häst!

V75-loppen

Avd 1: 6 Jairo svarade för en 5-stjärnig insats senast som V75-tvåa bakom 3 Augustus F från ett hopplöst läge. Ja, jag spikar han på lilla systemet. På stora systemet får också 1 Master Crowe plats, ni vet den där Peter Ingves kör ju …

Avd 2: 7 Wingait Erik står något besvärligt till, dessutom är det ett lärlingslopp och det finns hur många segerkandidater som helst men trots det väljer jag att singelstreck  den här 5-åringen. Och, Henriette Larsen är duktig.

Avd 3: 3 VästerboontheNews har åter en skräddarsydd uppgift, för jag har svårt att se vem som ska kunna trycka upp tempot. Ja, det här är omgångens spik och visst leder Lars Brindeborgs stjärna runt om. 10-åringen har ju ett perfekt läge bakom bilen, han har satt sig i stor respekt och känns bara överlägsen i detta ”Guld”.

Avd 4: 3 Prima Italia kan vara motståndet överlägset, men hon har klart mer att bevisa så jag garderar. 6 Saliga är tuff emot från startfållan och från tillägg är min 12 Kendro Silvio en given utmanare , precis som 13 Snow Angel. Ja, jag tror att det räcker långt med fyra streck här.

Avd 5: 2 Fairplay Pellini har svarat för starka insatser över lång distans, så han är förstavalet. Sedan har Timo Nurmos hästar inte tävlat fullt ut vid längre resor och övernattningar, så jag väljer att gardera med en kvartett.

Avd 6: 11 Staro Ivy League kan avsluta vasst, så trots spåret är han mitt förstaval. Nu garderar jag sex ekipage, däribland Legoholm Zon som jag kör. Hon är ensamt sto mot tuffa hingstar och valacker.

Avd 7: 9 DD´s Perseverance övertygade stort senast vid segern, men det här är ett vidöppet lopp så jag streckar halva fältet. 6 Uptothe Chapel kan lätt bli bortglömd men Joakim Lövgrens 5-åring har svarat för flera starka insatser och rensar rejält vid seger.

Thomas system

V75-1: 1, 3, 6. Res: 5-9.

V75-2: 7 Wingait Erik.  Res: 3-4.

V75-3: 3 VästerboontheNews.Res: 10-4.

V75-4: 3, 6, 12, 13. Res: 11-4.

V75-5: 2, 5, 7, 8, 12. Res: 6-1.

V75-6: 1, 2, 5, 6, 7, 11. Res: 12-9.

V75-7: 1, 2, 4, 5, 6, 9. Res: 8-11.

Systemet är på 2160 rader och det kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nr 6 Jario i avdelning 1 blir det systemet då på 720 rader och det kostar då 360 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com