V75 Åby 3 feb

Det går inte att inleda veckans snack utan att tala om Prix dÁmerique. Visst var det en härlig känsla att se Readly Express vinna på det formidabla sätt han gjorde. Det är bara att gratulera kretsen kring hästen med tränaren Timo Nurmos i spets. Både ägarna och Björn Goop som fick chansen att köra är förstås också de värda stora gratulationer efter segern.

Det var ett riktigt vasst upplopp vi fick se och det sätt som Readly Express kontrade på var imponerande. Ett tag såg det ut som de två senaste årens vinnare, Bold Eagle, var på väg att koppla greppet.
Bakom de här två gjorde Daniel Redéns Propulsion ett bra lopp som trea. Det blev lite fel för hans del när han fick tryck av starke Bird Parker och det var säkert rätt beslut att släppa spets.
När det gäller Readly Express så såg jag att han blev inbjuden till Elitloppet och det är klart att han ska vara med i det loppet i maj.

Ett klokt beslut
På tal om Elitloppet såg jag att nye sportchefen på Solvalla, Anders Malmrot, kom med en nyhet inför årets lopp.
Han har tagit beslutet att det ska vara 16 ekipage till Elitloppet där ingen kusk kan vara med i bägge försöken för att sedan ha möjligheter att välja häst inför finalen. Det tycker jag är ett bra initiativ från den nye sportchefen.

Bra pengar i lördags
I V75-omgången på Kalmar i lördags blev det sju rätt på både det lilla och det stora systemet. På det lilla blev det ett plus på 3163 kronor och på det stora blev det 2780 kronor på pluskontot och det får man förstås vara nöjd med. Extra roligt är det att det var andra veckan i rad som jag lyckades pricka in sju rätt.
Den här veckan väljer jag att gardera segermaskinen Southwind Feji (V75-7) då jag tycker att jag har ett par spikar som känns ännu mer säkra.
De jag väljer att singelstrecka blir Robert Berghs Tudor Kronos (V75-1) och Timo Nurmos Zenit Brick (V75-3) som bägge har på papperet mycket bra uppgifter framför sig som de bör fixa.

Två starka spikförslag ger ny vinst på V75:an
V75-1: 2 Tudor Kronos har jag följt hela hans karriär och det är en högkapabel häst. Han möter inte något gäng som ska kunna utmana och han har bra chans även om det skulle bli så att han hamnar i dödens.
V75-2: 7 Desefinado kan vara lösningen om han kommer vettigt till. Det är klart att 8 Sauron Pil är mycket kapabel men vinsterna han tagit är tagna i enklare sällskap. Men i grunden kanske han är den bästa hästen. 9 Valter L.P.C. har visat form och kommer nog också att vara med långt framme.
V75-3: 9 Zenit Brick stöter .på ett motstånd som inte ska vålla honom något problem. Han är stark och tuff och tål att göra grovjobbet. Han blir mycket svårstoppad. Jag körde 5 Olympic Kronos senast och han gick ett klart bra lopp den gången men slår normalt inte storfavoriten
V75-4: Ett mycket öppet lopp där jag tror mest på 6 Iris Palema. Hon har gjorde flera starka lopp på slutet. 8 Valborg Marje och 5 Judge Reo kan också vara intressanta segerbud här. Se upp med 14 Unchaperoned Dance! Vad kan duktiga lärlingen Henriette Larsen göra med Sunna Love?
V75-5: 7 Southwind Feji blir storfavorit men jag garderar då läget kan vålla problem på kort distans. 3 Well Done la Marc kan leda länge.  Jag vill varna för 1 Quebec C.D. och 5 Makera. Jag kör 4 Kendra Silvio men hon får nog svårt nu.
V75-6: 6 Barkevious Mingo är startsnabb och frn ledningen är det honom de övriga ska slå. 3 Master Crowe är också ett bud. För att få upp utdelningen lite så streckar jag både 1 Heartbreaker V.S. och 2 Nancy America som bägge kan duga.
V75-7: Efter att ha sett 4 Rushmore Face i första starten efter vila senast så tror jag att han vinner det här. Det är en häst som man tror mycket. 1 It´s Showtime Zaz har övertygat stort och 9 Global Raceway är alltid bra.

Thomas system
V75-1: 2 Tudor Kronos. Res: 6-7
V75-2: 2, 4, 7, 8, 9, 10. Res: 6-11
V75-3: 9 Zenit Brick. Res: 6-10
V75-4: 5, 6, 8, 10, 13, 14. Res: 7-9
V75-5: 1, 3, 5, 7. Res: 9-4
V75-6: 1, 2, 3, 6. Res: 5-8
V75-7: 1, 4, 9. Res: 2-5
Systemet är på 1728 rader (864 kronor). Om man väljer att singelstrecka också Rushmore Face i den sjunde avdelningen så blir systemet på 576 rader (288 kronor).

January 31, 2018

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com