V75 Solvalla 10 feb

Trevliga V75-finaler står på programmet på Solvalla den här veckan. Det är gott om bra hästar som visar upp sig och även om det i flera av loppen på förhand ser ut att handla om några hästar som sticker ut och det är klart att det kan bli en lätt omgång.
För att få utdelning blir det till att försöka att hitta några vinnare ”utanför boxen”. Jag tycker att har har med några som kan vara riktiga oddshöjare.
I sådana här omgångar gäller det att ta ställningen och för min egen del har jag gjort det med att ha två singelstreck varav det ena inte ens blir favorit.

Väljer att stanna hemma
Jag brukar köra Västerbo Exact men den här gången blir det Kevin Oscarsson som sköter tömmarna. Orsaken är att jag inte vill åka upp till Solvalla bara för att köra en häst. Jag har alldeles för mycket att göra för att offra så mycket tid på det och då väljer jag jobbet på hemmaplan istället.
Nu blir det mer starter
På hemmaplan har vi haft väldigt bra träningsmöjligheter länge. Nu närmar vi oss den tid då det börjar bli dags att ta ut de lite bättre hästarna. Det gäller också mitt stall.
Många av hästarna tränar nu riktigt bra och det ska bli kul att börja starta de bästa hästarna inom kort.
Bland de jag ser fram att snart ta ut till start är Youngblood Pellini en av de mest intressanta. Han var inte långt från en plats i Derbyt i fjol.
Quiz Töll vann i V75 i fjol och också det är en häst som jag tror kommer att klara sig bra framöver, men det finns förstås fler…
En som är igång är Rapide du Pommeau som finns i Frankrike och skulle ha startat i veckan.
Det blev dock ingen start då man inte kom fram till banan på grund av ett snöfall som ställde till det för trafiken och det är inte så vanligt i Paris.

Väntar lite med domen
Solvalla fortsätter att ha svårt att få folk till sina tisdagstävlingar. Kanske är det som någon sa: Ska vi gå på tisdagar för att se bra hästar men inte spela om några större pengar eller ska vi gå på onsdagar för att rikta in oss på spelet?

Jag tror att jag har två mycket bra spikförslag
V75-1: Jag tycker att det är en riktigt bra silverfinal där det är tre som jag tycker sticker ut. Jag tycker att Justice Ås är förstahästen men plockar med både Jairo och Slide So Easy måste vara med på kupongen.
V75-2: Känslan är att det finns flera bra hästar på tillägg och jag gillar verkligen Juvels Boy som alltid är bra. Tipset får ändå gå till Dizzy River som har ett klart passande läge. Trion Ready Ribb, starke Platon Face och Aisha Simoni bör också vara med om man ska kunna känna sig säker.
V75-3: Fyra hästar höjer sig över mängden i guldfinalen. Det är Zenit Brick, VästerboontheNews, On Track Piraten och B B S Sugarlight. Jag väljer att ta ställning och spikar Zenit Brick. Jag tror att han kan öppna så bra att han får ett bra lopp och han ser lysande ut just nu och jag gissar att han kan bli svårstoppad.
V75-4: Åter ett trevligt lopp som på förhand ser ganska öppet ut. Weekend Fun blir bara bättre och bättre och han känns som förstahästen. Jag har en känsla av att en så bra häst som Divine kommer att bli lite av en ”underdog” men hon är utan tvekan så bra att hon kan vinna igen.
V75-5: Olle Rols var inne och gick ett jobb på Jägersro på och både Rånlund och Peter Ingves var mycket nöjda. Jag tror att han är med bra från start och det blir mitt andra singelstreck för dagen.
V75-6: Indoor Voices är bästa hästen och hon är van helt andra gäng. Läget är besvärligt och därför går tipsettan till innerspårets Barbara L Hanover.
V75-7: Dagens på förhand mest svårtippade lopp. Jag brukar köra Västerbo Exact som jag tycker är en av fältets absolut bästa hästar. Qahar Q C är stark och tuff och är en av de givna på kupongen. Jag tror nog mest på Sambuca Knight som alltid är bra.

thomas system
V75-1: 5, 7, 9. Res: 3-8
V75-2: 4, 7, 8, 13, 14. Res: 9-15
V75-3: 1  Zenit Brick. Res: 2-8
V75-4: 4, 5, 6, 7, 11. Res: 2-1
V75-5: 1 Olle Rols. Res: 12-6
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 13. Res: 7-11
V75-7: 1, 2, 4, 7, 10. Res: 8-5
Systemet är på 2625 rader och kostar 1312,50 kronor. För att hålla nere kostnaderna kan man singelstrecka  Dizzy River i andra avdelningen och då blir det 525 rader (262,50)

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com