V75 Axevalla 17 februari

Finalerna på Solvalla i lördags bjöd på en hel del bra sport. Nu flyttar V75-cirkusen söderut till Axevalla och det är en omgång som jag tycker ser ganska kul ut  på många sätt. För egen del kör jag tre hästar under dagen och det är kul att vara med i de här sammanhangen.

Återigen är det Jackpot på V75 efter att det varit omgångar där det inte blivit någon utdelning för fem rätt och det har givit pengar till sjurättspotten.
Den här gången ser det, i alla fall på förhand, inte ut som det ska vara så lätt att de som får ihop fem rätt inte ska få någon utdelning.

Mycket öppen omgång
Ser man på Axevallas omgång som helhet så känns den mycket svårlöst. Just på Axevalla är det också viktigt att ha hästar med på kupongen som går hela vägen in i mål. Det långa upplopet brukar göra att en del hästar hinner stumna den sista biten.

Loppen körs allt för tidigt
När det anmäldes till Solvalla till kommande tisdagstrav så var det ett treåringslopp med 100 000 kronor till vinnaren och två fyraåringslopp (ett med 100 000 kronoroch ett med 70 000 kronor utskrivna.
De tre loppen fick, vart och ett, sex (!) hästar anmälda. Jag tycker att det inte kan läggas på tränarna. De bättre hästarna tränas mycket den här perioden och de här loppen körs helt enkelt för tidigt. Som jag ser det är det årstiden det är fel på för de som kanske vill matcha sina hästar för större lopp framöver.

Kan ha söndagsvinnare
Hästarna börjar komma allt mer i stallet och på söndag har jag förhoppningar om en seger i G75 på Halmstad. Då kommer Youngblood Pellini ut och han verkar fin i jobben.

Mina körningar kan vara värda att se upp med
V75-1: 2 Globalsatisfaction är min första häst trots att han varit borta ett helt år. Jag streckar på lite och det blir fem streck och ett av dem är  min körning 1 Raggamuffin som har gått jättebra på slutet även om några av de starterna är i monté. Jag ser det som att många kan vinna loppet och min häst är inte helt borta.
V75-2: Jag singelstreckar 2 Mellbys Euphoria. Jag tror att hon når spets tidigt och då kan hon bara visa sig bäst. 4 Colour Of Love är min körning i loppet. Hästen verkar ha bra form men jag kan inget om henne. I ett vidöppet lopp kanske hon kan fixa en bra placering.
V75-3: 12 Global Undecided är bästa hästen och får tipset. Med tanke på läget så väljer jag att gardera med fyra hästar. 1 Earn N´Burn, 2 Lord L S, 4 Believeinamerica och 8 Roofer är som jag tar med.
V75-4: 1 Prosperous är en fin travare och han har också det bästa läget. 2 Desefinado, 3 Castleman och 6 Iris Palema är alla givna på lappen. Se också upp med 11 Wingait Erik från bakspår.
V75-5: 4 Sambuca Knight gör bra lopp varje gång. Jag tycker att det här ser ut som en lämplig uppgift för hans del. Han får bli mitt andra singelstreck i omgången.
V75-6: Efter sina uppvisningar är förstås 13 Southwind Feji loppets givna favorit. Är hon lika bra som i de senaste loppen rundar hon de flesta igen. 12 Legoholm Zon gör bra lopp varje gång. Läget är uselt och kan ställa till det. Jag får sikta in mig på rygg på storfavoriten så får vi se hur långt det kan räcka. Vad kan 1 Ile Saint Louis från sitt innerspår?
V75-7: Norske 7 Always On Time är förstahästen i ett ganska öppet sprinterlopp. Hästar som 1 Mr Creation och 6 Porthos Race går inte att plocka bort. Från bakspår känns det som hela trion 9 Reverend Wine, 10 Eelis och 11 Demolition Man F är klart streckvärda.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 6, 8. Res: 95
V75-2: 2 Mellbys Euphoria.Res:10-6
V75-3: 1, 2, 4, 8, 12. Res: 11-3
V75-4: 1, 2, 3, 6, 11. Res: 13-4
V75-5: 4 Sambuca Knight Res: 9-1
V75-6: 1, 12, 13. Res: 3-5
V75-7: 1, 6, 7, 9, 10, 11. Res: 4-3
Systemet är på 2250 rader och kostar 1125 kronor. Vill man hålla nere kostnaderna så kan man chansspika Global Undecided i V75. Då blir det 450 rader och kostnaden blir 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com