V75 Solvalla 24 feb

Solvalla har numera hand om det som tidigare gick under namnet V75-mästaren. Nu har man valt att göra en kuskmatch av det hela och nu blir det istället sex lopp med de 15 mest framgångsrikaste kuskarna från fjolåret i V75. Det sjunde loppet inom V75 är lärlingarnas kamp om samma titel men då över ett lopp.

Jag finns med som förstareserv till Solvallaloppen och det är klart att det skulle ha varit kul att vara med efter att jag haft ett fint V75-år i fjol.
Det är absolut inget fel med att man gör om det hela men det finns också saker som gör att man undrar vad det är som sker.

Alla lopp inte fulla
Man tävlar om 200 000 kronor till vinnaren i alla de här loppen men trots det är det inte fullt antal hästar i loppen. Det tycker jag är katastrofalt att det ska vara på det sättet.
Man kan undra om inte tränarna helt köper den här idén och i stället kanske väljer att gå ut i vanliga V75-lopp med hälften i prissumma. En orsak kan förstås vara att de här loppen inte är kvalificerande för V75-finaler i och med att det inte är vanliga divisionslopp.
Det är möjligt att det är just det somgör att man väljer bort att starta och vara med och slåss om de här fina prispengarna.

Två segervana spikas
Omgången spelmässigt ser ganska kul ut och jag tycker att jag har hittat två bra singelstreck. Det är hästar som vet var målllinjen finns som jag väljer att luta mig emot. Det kan behövas några singelstreck eftersom många av loppen på förhandser riktigt svårtippade ut.
Både Antonio Trot (V75-5) och norska kallblodet Bråtnesfaks (V75-6) känns som mycket svårslagna.

Hemmaplan nästa vecka
Även om jag är tränare på Jägersro så liggger Halmstad närmare min hemort Munka-Ljungby. Där är det V75 nästa vecka och då hoppas jag vara på plats med några körningar. Jag vet inte riktigt ännu om jag kommer att ha med någon från det egna stallet.

Kuskmatch ett nytt grepp att kora vinnaren
V75-1: 6 Firewire bör ta ledningen och sedan kan det bli svårt att nå henne. Jag plockar förstås med 9 Indoor Voices, 11 Geisha Sund och innerspårets 1 Windy Ammik. Dernnsistnämnda kan vara den som får loppet härifrån.
V75-2: 13 Just Wait And See slog min Quiz Töll senast och var riktigt bra då. Det kan vara ett bra bud här i ett annars ganska öppet lopp. Ytterligare fem hästar får plats på systemet och det är så pass öppet att det inte alls känns som helgarderat.
V75-3: 1 Bryssel blir förstås favorit och han har också bra chans trots att han vilat ett tag. 4 Vic De Luxe har imponerat på slutet och är ett måste på lappen. 2 Island Life och 8 BroadwayAppolo är en härlig häst som ska räknas direkt i sin första start efter ett ganska långt uppehåll.
V75-4: 5 Hobby De Líton gör det bra varje gång och med en skicklig kusk i vagnen får han tipsettan här. Lägesgynnade 1 Piper Pagadi och 3 Farouk B R är andra som man måste se med vettiga chanser här. 6 Velasquez Gar är kapabel men inte riktigt att lita på. Felfritt är han absolut med i striden. Jag vill gärna ha med också 11 Bal Bora som jag tycker gjorde ett bra lopp när jag körde honom senast.
V75-5: 6 Antonio Trot har tre raka över lång distans. Han är hästen i gänget och distansentalar för honom. Det känns som ett bra spikbud.
V75-6: 9 Bråtnesfaks har radat upp segrar hemma i Norge. Med tanke på det han visat tror jag att han kommer att förlänga sin segerrad och jag tycker att det ska vara ett mycket bra förslag till singelstreck i kallblodsloppet.
V75-7: 3 Lady Nadine kan ta spets och sedan tror jag att hon kan leda länge, kanske hela vägen hem. Jag tar  sex streck och det är klart att hästar som 9 Stoneisle Ocean och 11 Vicky Grif måste streckas.

Thomas system
V75-1: 1, 6, 9, 11. Res: 8-4
V75-2: 1, 3, 5, 6, 7, 13. Res: 11-9
V75-3: 1, 2, 4, 8. Res: 7-11
V75-4: 1, 3, 5, 6, 11. Res: 9-8
V75-5: 6 Antonio Trot. Res: 8-9
V75-6: 9 Bråtnesfaks. Res: 1-14
V75-7: 1, 3, 4, 9, 10, 11. Res: 5-7
Systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor. På det lilla systemet chansar vi lite med Just Wait And See som singelstreck i V75-2. Då blir det 480 rader och kostar 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com