V75 Halmstad 3 mars

Den gångna helgen hölls det travgala i Stockholm och Readly Express fick priset som ”Årets häst”. Även om det är en otrolig häst som nu tog andra raka titeln så tror jag att han vann mycket på att han vann Prix d’Amerique. Den segern kom 2018 och borde inte betyda något men det är klart att den gjorde det.

Kan det verkligen vara så svårt att stänga omröstningen vid nyår? Man röstar ju om prestationer från det gångna året och då borde inte röstningen kunna påverkas av det som hänt på det nya året…
Från galan noterar jag att vi fick några vinnare här nere i landet. Det var jättekul att Johan Untersteiner fick priset som ”Årets tränare” och minst lika välförtjänt att Christoffer Eriksson tog hem titeln som ”Årets kusk”. Det är två mycket välförtjänta vinnare.

Vad tänker man med?
I veckan fick vi veta att Solvalla kommer att köra ett nytt storlopp bara tre dagar efter att Åby, som i år satsat härt på Åby Stora Pris, kommer att köras ett storlopp på Solvalla. En duell med två hästar som tävlar om ett förstapris på två miljoner kronor!
Det är klart att trav-Sverige ställer upp på att Solvalla som nationalarena. Men det betyder inte att de ska kunna ”köra över” alla andra och jag blir mörkrädd när jag ser det här. Det är kanske dags att vi aktiva börjar agera på något sätt…
Jag kan hitta säkert 100 andra saker att lägga alla de här pengarna på. Det känns som vi måste få till en ändring på alla dumheter.

Synd om Jon Walter
Jag kan inte annat än tycka synd om Åbys Jon Walter Pedersen som jobbat hårt med sitt lopp för att sedan få den här käftsmällen.

Ingen egen häst på V75
Jag kör fem hästar i V75 den här veckan men ingen från det egna stallet. Jag hade anmält Quiz Töll men tyvärr räckte inte poängen.
Den här tiden på året talas det mycket om banorna och på Solvalla körde man på ett hårt underlag i tisdags. Med bröderna Johansson som banmästare så räknar jag kallt med att det blir bra på Halmstad.

Risk för dödens för den största V75-favoriten?

V75-1: 5 Shorthanded Jag blir favorit och det är en riktigt bra häst som är givna tipset. Jag plockar ytterligare fem hästar i loppet som bakom favoriten ser ganska öppet ut. Jag kör 7 Something Fishy som tagit tre raka på bra tider i Odense och man ska nog inte räkna bort honom helt i det här gänget.
V75-2: 2 Havbergs Viking tycker jag är en mycket bra häst som kan vara hästen att slå från ett bra läge. 3 Sauron Pil blir nog favorit men ännu så länge har han inte imponerat på mig. Loppet är svårtippat och även här blir det sex streck på kupongen.
V75-3: 8 Sorbet ser jag som den givna spiken. Han har visat klart mest i det här gänget och kan bli svårstoppad.  1 Jairo ska bli kul att se i första starten i guld. Det är en riktigt fin häst men han hinner kanske inte riktigt med den första biten.
V75-4: 7 Gaya di Quattro har inte vunnit på ett tag men jag håller henne som den bästa hästen. Lägesgynnade 5 Belle Godiva och 6 Kiss My Lips H V är andra starka namn i ett ganska ihåligt lopp. 1 Day Composite har ett bra läge och sedan är hästar som 10 Ambon Degato och 12 Ile Saint Louis också klart intressanta trots att de dras med bakspår.
V75-5: 7 Treasure Kronos är förstås stor favorit och det är hästen att slå. Det som ligger henne i fatet är att det är risk för dödens på 5 Ultimate Wine som är en bra märr som också ska räknas. Se upp med 8 Ultra Bright som är en fin häst.
V75-6: 4 Erik Sting var lysande när han vann på Kalmar och han gick bra även senast från ett svårt läge. Jag tycker att det ser ut som en fin uppgift för honom och jag väljer att singelstrecka.
V75-7: 7 Master Crowe har blivit nedstruken ett spår och det gynnar honom i ett bra lopp. Starke 4 Qahar Q C är alltid att räkna med. Jag plockar med även duon 5 Staro Ivy League och 9 Coktail Fortuna.

Thomas system
V75-1: 2, 3, 5, 6, 7, 10. Res: 1-12
V75-2: 2, 3, 4, 5, 8, 11. Res: 9-10
V75-3: 8 Sorbet. Res: 1-4
V75-4: 1, 5, 6, 7, 10, 12. Res: 4-2
V75-5: 5, 7, 8. Res: 10-4
V75-6: 4 Erik Sting. Res: 12-11
V75-7: 4, 5, 7, 9. Res: 3-1
Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. På det lilla systemet väljer vi att singelstrecka Shorthanded Jag i V75-1. Då blir det 432 rader och kostnaden stannar på 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com