V75 Esklistuna 10 mars

Förra veckan var verkligen ingen höjdare. Jag var dålig hela veckan och det var minst sagt tufft att genomföra veckan med arbete och det var segt.
Inte minst var det tungt på Halmstad i lördags där det var V75. Jag gick på massor av alvedon och smärtstillande och roligare dagar har man upplevt och allt var i stort sett usch under den perioden.

Nu är det i alla fall lite på bättringsvägen och då är det också klart lättare att jobba med hästarna.
I lördags var det som bekant första V75-omgången när det blev fritt fram för att köra barfota.

Underlaget var helt okej
Det var en del snackkring underlaget på Halmstad men som vanligt var det bra. Sedan är det klart att det ändå inte är som att köra på sommarbanor.
I snacket kring barfotakörningen tycker jag att det just den här tiden på året inte alls ger samma effekt som under sommaren. Man ska komma ihåg att det ändå är tjäle i marken och som kan göra det hela lite svårt för hästarna.

Spelat lite fegt ett tag
När det gäller mina system så har jag de senaste veckorna varit lite för feg när jag gjort mina system. För att lyckas måste man våga något och det tycker jag att jag gör den här veckan.
Jag singelstreckar inte den största favoriten, Zenit Brick (V75-3) och för en gångs skull väljer jag att helgardera ett lopp. Det är i V75-2 jag hoppas att det ska kunna ”smälla till” riktigt så att det blir en rejäl rensning i kuponghögen.

Avslutar med två spikar
När det gäller Zenit Brick så är det klart att han kan komma att bli svårslagen, men det kan vara så att han sitter bakom On Track Piraten trots att denne har ett bakspår att brottas med.
Jag väljer att köra med två singelstreck och de kommer i de två sista avdelningarna. Jag tycker att både Olle Rols (V75-6) och Sir Q.C. (V75-7) har uppgifter framför sig som de ska kunna klara av. Och är man kvar så långt på systemet så blir det i alla fall en spännande avslutning.

Många öppna och lite ovissa lopp på ”Eskils”

V75-1: 1 GlobalSatisfaction  blir förstås klar favorit och det är  ingen tvekan om att det är bästa hästen.  Det finns risk för att innerspåret ställer till det ochhanblir fast. Om inte så är det toppchans men jag tar ändå med 9 Stay Alert på mitt system som lite säkerhet.
V75-2: Diamantstoet ser på förhand vidöppet ut och det känns på förhand som ett lopp det mycket väl kan bli en överraskning i. Jag tar chansen och plockar med samtliga 15 på systemet och hoppas förstås att det ska kunna bli en ”kantboll” som hittar först till linjen.
V75-3: 5 Zenit Brick gör det oerhört bra hela tiden och det är klart att han ska vara den klara favoriten. Han blir väl omgångens mest anlitade singelstreck men jag tycker att det kan vara kul att gardera. 9 On Track Piraten kan mycket väl vara före honom kort efter start från sitt bakspår och sedan har jag också stor respekt för 10 Queer Fish.
V75-4: 11 Staro Ivy League har inte vunnit på ett tag men han möter ofta hårdare gäng än detta och kan få sin seger nu. 13 Legoholm Zon har jag kört varje gång på slutet och hon är alltid duktig. Från det här läget kanske det krävs en del tur för att räcka hela vägen. 3 Tyson Dimanche blir säkert mycket betrodd och han blir med på systemet men kom ihåg att han har vunniti ganska enkla gäng!
V75-5: 5 Handsome Pelle tycker jag är bästa hästen men det finns en del galopper i raden och över kort distans känns det inte helt säkert. Det finns flera starka namn bakom honom och jag streckar sex hästar.
V75-6: 5 Olle Rols radar upp segrar och blir bara bättre och bättre. Jag tror att han förlänger sin segerrad i det här sällskapet.
V75-7: 4 Sir Q.C. har visat mycket fina takter på slutet. Här söker han sig fram tidigt och sedan blir han inte lätt att komma till tals med.

Thomas system
V75-1: 1, 9. Res: 7-10
V75-2: alla 15 hästarna
V75-3: 5, 9, 10. Res: 8-2
V75-4: 3, 8, 11, 13. Res: 5-9
V75-5: 1, 2, 4, 5, 7, 10. Res: 1-8
V75-6: 5 Olle Rols. Res: 2-9
V75-7: 4 Sir Q.C. Res: 10-1
Systemet är på 2160 rader och kostar 1080 kronor. På lilla systemet väljer vi att singelstrecka också Handsome Pelle (V75-5). Då blir det 360 rader och kostnaden stannar på 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com