V75 Mantorp 24 mars

Jackpot på Mantorp, bra V75-lopp och säkert också mycket lir så här i avlöningstider. Ja, en sjua kan ge hyggligt betalt trots att några favoriter vinner.

Hyggligt betalt har också hästskötarna, men det finns helt enkelt för få.

Den senaste tiden har tränaren Maria Törnqvist tagit upp det, liksom Reijo Liljendahl och Lena Sirocco Berglund slutar efter 36 år hos Stig H Johansson. Att ta hand om sju hästar är för stressigt för kropp och huvud, som Lena sa.

Jag har också känt av bristen på hästskötare. Långa arbetsdagar i samband med tävlandet gör att det är svårt att rekrytera hästskötare.

I klartext; det här är ett branschproblem.

Men, åter till V75 och Mantorps tävlingar.

Två “spikar” i toppform

Både Ready Ribb och Sir Ratzeputz kommer till start med två raka segrar, vinster tagna i säker stil så det rör sig om hästar i fint slag.

Visst kan det vara vågat att välja bort Qahar QC, en häst som gjort sig känd som oerhört stark och som går ända in i mål men också för att han är osäker.

Häst mot häst över den här långa distansen bedömer jag Ready Ribb som den bättre, så jag spikar.

Carl-Johan Jepson kör Björn Goops 7-årige valack. Negativt? Nej, det tycker jag inte. Carl-Johan vann ju med honom i årsdebuten.

I Guidens tipsliga, där jag, Svante Båth, Ulf Stenströmer och Carl-Johan nu drabbar samman har dock Carl-Johan garderat Ready Ribb med Qahar QC och Platon Face – och det kan ju vara oroande …

Ett felval av mig

På Momarken valde jag mellan att spika Pastore Bob eller BBS Sugarlight – och valde den sistnämnde då jag tyckte att Sir Ratzeputz hade ett för tufft läge med bakspår över 1640 meter på den minst sagt knepiga banovalen. Det var ett feltänk.

Sir Ratzeputz vann nu säkert men dock inte i fin stil. Han travade barfota då, nu kan det bli skor – men det spelar ingen större roll.

I övrigt; V75 slutar kring 19.00, så vid 24-tiden kan jag kanske släcka i stallet.

 Mina V75-tankar lopp för lopp

V75-1: 10 Ready Ribb är obesegrad i år efter två övertygande insatser och då han slagit 11 Qahar QC tidigare tar jag ställning och spikar Björn Goops 7-åring efter Ready Cash. Jag kör 9 Raggamuffin och han är i fint slag, så det är platschans.

V75-2: 12 Julia af Solnäs har hög kapacitet och kan kanske plocka ner ledande 2 Primia Italia, men det är ett öppet lopp och jag streckar på ordentligt. Jag har med 13 Kendra Silvio och från detta svåra läge hoppas jag på platschans.

V75-3: 2 Sir Ratzeputz gick jag emot senast och spikade BBS Sugarlight som nu blev tvåa bakom Timo Nurmos Love You-son. Nu har hästen ett betydligt bättre läge och motståndet ser faktiskt lättare ut, så jag singelstreckar. Ja, även om det skulle bli ett lopp utvändigt ledaren har han kapacitet att ta sin tredje raka seger över 1640 meter.

V75-4: 8 Who´s Who sägs vara en kopia av pappan Maharajah både till utseende och i travet. Han har också övertygat och tagit två raka segrar på slutet. Nu är läget småknepigt och då 10 Infinitus imponerat på mig garderar jag. Ja, nu blev det hela fem streck.

V75-5: 6 Linus Boy eller 12 Generaal Bianco som tipsetta är en smaksak, men nu fick spåren avgöra. När två träter kan en tredje vinna och 3 Stay Alert kan utmana de två favoriterna med rätt resa. Han är snabb ut, så jag förutsätter att han får en bra resa. 5 Blue Star Champion är ett riktigt långskott.

V76-6: 5 Erik Sting har hög kapacitet för klassen och vann V75 från dödens på Kalmar i januari. 2 Dani Boko kan öppna bra och är ett stallskrik. 1 Mr Perfection har ett perfekt läge och visade senast att formen är på topp. 8 Donato E barfota och med jänkarvagn låter intressant.

V75-7: 1 Uptothe Chapel har vunnit V75 förr och kan göra det igen. 6 Gute Band kan avsluta vasst. 3 Titan Brodde lär köras i spets och leder länge.

Thomas  V75-system

V75-1: 10 Ready Ribb. Res: 11-9.

V75-2: 2, 5, 7, 9, 11, 12. Res: 

V75-3: 2 Sir Ratzeputz. Res: 9-3.

V75-4: 1, 6, 8, 9, 10. Res: 11-12

V75-5: 3, 5, 6, 11, 12. Res: 10-1.

V75-6: 1, 2, 5, 8. Res: 4-10.

V75-7: 1,2, 3, 6.  Res: 12-8.

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nr 8 Who´s Who i avdelning fyra blir det systemet på 480 rader och det kostar då 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com