V75-tips Solvalla 7 april

Sex av mina tipsettor vann senast men jag fick ändå inte sju rätt på V75.

Ja, liret och livet kan vara tufft ibland, fast vi som håller på med trav är ju ett härdat släkte.

Månprinsen AM (odds 1.31), Djorkaeff Sisu (6.51), On Track Piraten (3.81), GlobalSatisfaction (2.15), Sir QC (2.39) och Handsome Brad (3.41) var de tips- ettor som vann på Romme, men vad hjälpte det när min spik helt kom bort. Ja, Well Done la Marc hamnade helt i maskineriet trots Björn Goop i sulkyn …

Nu är det V75-finaler på Solvalla med häftig sport och jackpot så siktet är inställt på en snabb revansch.

Spetsvinnande spikar

Min väg till sju rätt går förhoppningsvis över två spetsvinnande spikar, nämligen Keycard och Generaal Bianco.

Båda imponerade stort senast vid V75-vinster, Keycard via ett stentufft förstavarv till ledning och Generaal Bianco via ett sylvasst avslut sista 400 till seger.

Jag är inne på att ”Generaalen” håller ledningen, precis som han gjorde i V75 på Bollnäs i fjol – då som nu med spår ett bakom bilen.

Nu tror jag ändå att Generaal Bianco är bäst med rygglopp och liknande tankar har nog också Peter Untersteiner. Ja, det ställs orimliga krav på en kusk i ett sådant här läge, där han måste ladda från start för att försöka ta ledningen med sin storfavorit men helst av allt skulle han vilja ha tredje utvändigt – en näst intill omöjlig position att nå från spår ett …

Lyckas Peter och Generaal Bianco ta ledningen är sedan målet att sänka tempot och i ett sådant läge kan Ulf Ohlsson köra offensivt med GlobalSatisfaction, allt för att ta dödenspositionen. I ett sådant scenario är därmed loppet låst och det blir en upploppsstrid mellan de två stjärnhästarna – och den bör då ”Generaalen” vinna …

En eller väldigt många

Keycard är en chansspik, men agerar hon som senast, då hon vann enkelt på 1.13,5 över medeldistans, måste tilläggshästarna prestera på topp för att kunna utmana. Nej, då är jag mer rädd för Il Saint Louis.

Intressant i det här sammanhanget är att V75 inleds med två stolopp.

Varför? Jo, stoloppen brukar vara streckkrävande och då behöver det inte hända så mycket i de avslutande avdelningarna för att utdelningen ska skjuta i höjden.

Slutsats? Ja, ni som är ute efter stora pengar kan ju chansa och gå tunt i de inledande två V75-avdelningarna. Det kan vara rätt taktik!

Egentligen är det viktigt att uppnå balans på kupongen. Den tidigare ”V75-kompositöreren” Nils G. Stahre var en mästare på det. Han såg till att det var hyfsat lätt i de första avdelningarna, helst en stark favorit i V75-1. På så sätt lyckades många få en bra start i sitt V75-spel, ja det gav en extra kick att vara med i de första avdelningarna utan att offra alltför många streck.

I övrigt; ja, det är jackpot för femtio-fjärde-gången ...

 Mina tankar lopp för lopp

V75-1: 2 Unrestricted vann Breeders´Crown-finalen från spets, men här tror jag inte att Johan Untersteiner laddar då det senast blev en startgalopp. Hon är dock vass med en ryggresa. 1 Indoor Voices är värd en V75-fullträff, fast spåret kan bli en fälla. 5 Galactica gör en intressant årsdebut, 4 Unique Juni bjöd på ett sylvasst avslut senast och 3 In Toto Sund blir svårslagen vid spets.

V75-2: 3 Keycard var överlägsen senast trots en snabb förstarunda (1.11,5), det för första gången barfota. Svårfångad igen vid ledning – ja, jag hoppas att André Eklundh lyckas när han kör Heiskanens sto för första gången.

V75-3: 2 Sir Ratzeputz har ett klart bättre läge än stallkamraten 1 Zenit Brick, så det avgjorde rankingen av Timo Nurmos två kanoner. Love You-sonen svarade för en fantastisk insats senast som tvåa. Nu kan det bli ledning igen, fast i betydligt lugnare tempo. 4 Queer Fish barfota runt om.

V75-4: 4 Sir QC löper risk att få dödens, så därför väljer jag att gardera rejält. Ja, hela sex hästar på kupongen där 11 Pacific Face är loppets rysare. 6-åringen är stark och segerrik.

V75-5:1 Generaal Bianco har spetsat och vunnit från spår ett bakom bilen och Peter Untersteiners blivande Guld-häst kan göra det igen. Och, då värste konkurrenten 12 GlobalSatisfaction fick ett uselt utgångsläge väljer jag att spika.

V75-6: 7 Who´s Who visade löpskalle senast vid knapp med säker seger från dödens. Risk för samma position igen och det är tuffare motstånd nu än senast. 3 Floris Baldwin bara överlägsen vid spetsvinst i V75 på Momarken. Fem streck.

V75-7:10 Pastore Bob har verkligen svarat för starka prestationer och han spikas också på lilla systemet. På stora garderas han med lägesgynnade 1 Erik Sting och 4 Rushmore Face samt den mycket fighterbetonade 11 Olle Rols.

Mitt systemförslag

V75-1: 1, 2, 3, 4, 5. Res: 7-6.

V75-2: 3 Keycard. Res: 1-13.

V75-3: 1, 2, 4. Res: 9-10.

V75-4: 1, 4, 6, 7, 10, 11. Res: 5-9.

V75-5: 1 Generaal Bianco. Res: 12-6.

V75-6: 1, 3, 5, 7, 9.. Res: 12-6.

V75-7:  1, 4, 10, 11. Res: 3-6.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 10 Pastore Bob i avdelning 7 blir det systemet på 450 rader och det kostar 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com