V75-tips Umåker 21 april

I år har Gunnar Melander 83 i segerprocent och Ulf Ohlsson 108 vinster på 601 lopp fram till i onsdags.

Ja, jag litar fullt ut på de framgångsrika kuskarna som kör mina spikar Månprinsen AM respektive Disco Volante i V75.

Ulf hade 18 i segerprocent i onsdags, men han ska köra 22 lopp till under torsdag, fredag och lördag innan det är dags att sitta upp bakom Disco Volante, så antalet segrar lär öka fram till den starten i V75-6.

Mycket talar för en glödande het spetsstrid mellan Sambuca Knight, Västerbo Grosbois och National Prince, så det det ska bli intressant att se hur Ulf gör med den klart startsnabbe Disco Volante från spår sju bakom bilen. Laddar han? Eller låter han de andra slåss om täten och när den striden är över så kör han till.

Spännande, eller hur?!

Månprinsen i grymt slag

Gunnar Melander har fem segrar i år på sex lopp. Ja, han är 100-procentig med Månprinsen AM, tre starter och tre vinster. Hans 11-årige stjärna har sex raka fullträffar – och jag är inne på att det också blir sju även om han får dödens på ledande Lome Brage.

Även om Månprinsen AM infriar förväntningarna kan det bli miljonutdelning. Han var nyligen ute på V86 på Bergsåker och vann på tangerat svenskt rekord, då spelad till 1,17 på toton. Utdelning? Jo, till slut närmare 1,9 miljoner för åtta rätt.

Fler än två i Guld – det ni!

Merparten av spelarna kommer endast att strecka Digital Ink och Cruzado Dela Noche i Guld. Mot det finns inget att anmärka.

Men, med bara de två i V75-3 blev systemet tråkigt, så jag streckar också två kantbollar, nämligen Beau Mec och Alkalizer Am.

Beau Mec slog In Van Sund, On Track Piraten och Volstead vid V75-vinsten i juli. Och, Alkalizer Am har härdats i Frankrike och var senast tvåa i Sverige-comebacken på 1.10,2/1640a när Day or Night In vann. Skulle någon av de två vinna är det korsdrag i kuponghögen. Och, båda mina rysare ska tävla barfota.

Riktigt bra chansspik senast

Senast blev det fem rätt på både det stora och det lilla systemet. Chansspiken på det lilla, knappt 8-oddsaren Lesperanza , satt klockrent och det blev några hundralappar i ren vinst. Givetvis är siktet nu inställt på sju rätt och ska jag ha någon chans i Guidens V75-tipstävling oss tränare emellan är det dags för en riktig fullträff. Mitt system här jämfört med det i Guiden skiljer sig åt något, mest därför att jag tagit ut svängarna ordentligt i systemförslaget nedan. Det i Guiden är mer piffigt beige.

Spår två ska vara spår två bakom bilen

Jag och övriga tränarkåren tycker inte att den som valt spår två i stora lopp ska flyttas ner till innerspåret bakom bilen om hästen med spår ett stryks.

Ett exempel; i Elitloppet väljer du spår två med din häst därför att den inte är tillräckligt startsnabb för att ta ledningen men från spår två är han ju redan ute i andraspår och han har kapacitet att plocka ner motståndet från dödens. Då händer det som inte får hända – hästen som har spår ett bakom bilen stryks strax före start och helt plötsligt har din häst fått ett näst intill hopplöst utgångsläge.

Visst finns det en och annan avigsida med förslaget. Det ekipage som har spår nio ska följa den som har spår två fram till dess att bilen släpper starten, men direkt då det händer kan ju det ekipaget satsa på att ta sig fram till tätposition då spår ett är helt fritt. Jag tror inte att det scenariot blir så värst vanligt, så jag tycker att det här förslaget är bra.

Travtränarnas Riksförbund kommer att delge sina synpunkter till de som styr svensk travsport. Om det sedan går igenom och blir verklighet är en annan sak.

Jag vill till och med gå ett steg längre och införa det även i V75, ja i stort sett i alla lopp då det gagnar de flesta aktörerna, inte minst spelarkåren.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 2 Makethemark vann efter ett vasst avslut i årsdebuten, så han har ett klart plus gentemot 4 Diamanten och 6 Muscle Hustle, vilka nu gör årsdebut efter fem månaders tävlingsvila. Dessutom kan Makethemark gynnas om de två utkämpar en tuff spetsstrid. Men, jag gör som i princip alla andra, alltså streckar de tre. Tråkigt? Visst, men spelpolitiskt korrekt.

V75-2: 7 Prosperous ska enligt Markus Lindgren vara en lika stor talang som Disco Volante var som 3-åring under Marcus regi, så med tre lopp i kroppen som 4-åring kan Prosperous nu ta sin första V75-seger. Med cirka 100 mil i benen och övernattning fredag till lördag i Sundsvall väljer jag dock att gardera med fem hästar, där 11 So Gå Ikaros är en riktig kantboll.

V75-3: 2 Digital Ink i spets med 6 Cruzado Dela Noche i dödens – ja, alla pratar om ett typiskt 2-hästarslopp. För att krydda systemet garderar jag med 7 Alkalizer Am och 10 Beau Mec. Lyx-streck? Ja, förmodligen men tänk om …

V75-4: 7 Digital Performer är mitt vinnardrag före 3 Herrio Boko och 1 Valour Kronos. Det kan räcka långt med den trion, men jag plockar med ytterligare en trio där 11 Mr Golden Quick är en rysare.

V75-5: 5 Månprinsen AM har sex raka segrar efter förlusten i fjol då 4 Lome Brage vann i Skellefteå. Han har bollat med Lome Brage efter det i några lopp, varit bländande på slutet vid segrarna och för mig är Gunnar Melanders stjärna en given bank.

V75-6: 7 Disco Volante har visserligen ett spår långt ut på vingen, men det kommer att bli en tuff och kanske också långdragen spetsstrid, så jag utgår från att Ulf Ohlsson ger 5-åringen en hygglig resa i andra spår och sedan avgör över det 184 meter långa upploppet.

V75-7: 4 Linus Boy är en följetong i V75 och är vinnardraget, men det är ett vasst Silver-lopp över 2640 meter så mycket kan hända. Sex streck, där 9 Ola Montana spikas på det lilla systemet. Varför? Ja, Nicklas Westerholm är en skicklig nybörjare i branschen, hästen är en segermaskin och det är snack om urryckare för första gången och det låter klart intressant.

Mitt V75-förslag

V75-1: 2, 4, 6. Res: 5-1.

V75-2: 3, 4, 5, 7, 11, 12. Res: 10-6.

V75-3: 2, 6, 7, 10. Res: 4-8.

V75-4: 1, 2, 3, 7, 8, 11. Res: 9-4.

V75-5: 5 Månprinsen AM. Res: 2-1.

V75-6: 7 Disco Volante. Res: 2-6.

V75-7: 2, 4, 5, 8, 9, 10. Res: 7-6.

Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. Om man också singelstreckar nr 9 Ola Montana i avdelning 7 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com