V75-tips Åby 28 april: Day or Night in spikas i Olympiatravet

Att vinna Olympiatravets final är stort – ja, jag vet det efter min seger med Gentleman 2007.

Vinstchecken var på en miljon, nu är det 500.000 mer och min vinnare på lördag är Day or Night in!

Johan Untersteiner tränar och kör den 6-årige Muscle Hill-sonen, en startsnabb hingst, något flegmatisk och med ett fantastiskt löphuvud.

Jag går så långt att jag spikar ekipaget trots tufft motstånd från främst Prix d´Amerique-sjuan Ringostarr Treb, fjolårsvinnaren Lionel NO, Cruzado Dela Noche, On Track Piraten och några till. Rätt eller fel? Svaret får vi kring kvart i sju denna lördagsafton.

Om jag läser loppet rätt bör det bli högklassig sport från första till sista stund.

En fråga är vem som tar första initiativet om Ringostarr Treb spetsar med Day or Night In i vinnarhålet? Vem vågar ta dödens?

Ja, det kan sluta med en oerhört häftig speeduppgörelse mellan flera ekipage.

Kaj Widell friskt satsande

Mitt andra singelstreck har ett tufft utgångsläge med spår sju bakom bilen – fast det vägs upp av kusken!

Kaj Widell vet vad han har att köra med, så då blir det ett offensivt upplägg med Magic Gwin.

Om Kaj Widell kör för spets så finns det inga mellanting – det är ledning som gäller oavsett om han får tufft svar av invändigt ekipage. Han hör till topp-fem i det här gebitet, kanske är han nummer ett och därmed före kuskar som Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och Jorma Kontio.

Siktar på att bli 100-procentig

Med Rapid du Pommeau kan jag bli 100-procentig denna V75-dag under förutsättning att jag fäller omgångens största favorit Heartbreaker VS och vinner med ”Rapiden”.

Vi har lyckats med det en gång tidigare, det på Jägersro i fjol i juli. Vinnaroddset på ”Rapiden” var då drygt 66 gånger.

Nu kan det bli kring tio.

Mer transparens, Svensk Travsport!

Oddset att Marjaana Alaviuhkola skulle ta över ordförandeposten i Svensk Travsport var lågt.

Jag hoppas att hon ser till att det blir en ökad transparens inom sporten och att ST lyssnar mer och tar till sig vad tränarkåren tycker.

Jag känner Marjaana Alaviuhkola väl och hon är mycket framgångsrik, både som vd  för Pehama AB, ägare och som veterinär. Hon är mycket välkänd och blev “Årets Entreprenör” i fjol vid Halmstads näringslivsgala. Och, vad jag läst mig till  styr hon en koncern som omsätter cirka 100 miljoner och som har kring hundra anställda.

Hon kommer in i ett skede där många komplicerade frågor ska lösas, inte minst under 2019. Givetvis är det svårt att spekulera hur det kommer att gå, men jag tror att Marjanna med sin energi och brinnande intresse för svensk travsport har stora möjligheter att lyckas.

Travet är absolut på rätt väg

Jag tycker också att travsporten är på rätt väg, mycket tack vara pokalåret. Det är klart mer prispengar att tävla om nu och det känns stimulerande för oss tränare. En extra kick.

De som jobbar i ATG gör ett riktigt bra jobb och jag har stort förtroende för de styrande. Och, det kan bli ännu bättre de närmaste åren för tränare och hästägare genom de förändringar som sker inom spelområdet, så det är inte fel att köpa häst nu med tanke på vad som är på “g”.

I övrigt; trevlig sista april.

Mina V75-tankar avdelning för avdelning

V75-1: 11 Heartbreaker VS kan bli omgångens största favorit och mångas bank. Han har svarat för starka insatser, inte minst senast i Silver-finalen som tvåa då Generaal Bianco vann. Före det V75-vinst på Momarken. 12 Rapide du Pommeau kan bli en tuff utmanare och vi vann ju före Heartbreaker VS i juli. 7 Wasa Thunder är loppers rysare.

V75-2: 9 Com Milton får segertipset i ett öppet lopp då han kan avsluta vasst. 5 Racing Ribb lär köras offensivt av Kolgjini och frågan är om Fredrik Persson svarar om hans 3 Farmer Jack är i ledningen. Glöm inte 11 Gina Schermer och 10 Tyson Dimanche.

V75-3: 1 Master Crowe är snabb ut och kommer med säkerhet att få en bra resa, antingen i spets eller i vinnarhålet – och på Åby finns ju som bekant dubbla open stretch. 5 Coktail Fortuna och 8 GlobalSatisfaction är svåra motståndare. 6 Baron Gift är rysaren – han är snabb ut och har vunnit på en 1.10-tid över 1640.

V75-4: 7 Bandit Brick spikade jag senast, men nu garderas den danska segermaskinen, mest för spåret och att det är 1640 meter. 1 Waffe är snabb ut och kan leda länge, kanske hela vägen. Sex streck.

V75-5: 1 Southwind Feji var senast utan chans mot 12 Double Exposure som trea men nu blir det barfota runt för första gången. Hon lär inte spetsa men det kan utnyttja  open stretch. 5 Ultra Bright är snabb ut och kan leda länge. Fem streck, där 9 Caddie Lisieux är rysaren.

V75-6: 7 Magic Gwin är snabb ut och Kaj Widell är heller inte den som frågar om han får ledningen, han brukar bara ta den. Ja, jag väljer att spika ekipaget.

V75-7: 1 Day or Night in var riktigt bra senast vid V75-spetsseger. Dels öppnade han snabbt, dels fick han en tuff tryckare i sista sväng men vann ändå i säker stil och med krafter kvar. Tuffare i Olympiatravets final men jag singelstreckar!

Mitt V75-förslag till Åby

V75-1: 7, 11, 12. Res: 14-9.

V75-2: 3, 5, 9, 10, 11. Res: 4-2.

V75-3: 1, 5, 6, 8. Res: 7-4.

V75-4: 1, 2, 3, 4, 6, 7. Res: 8-11.

V75-5: 1, 5, 8, 9, 12. Res: 6-2.

V75-6: 7 Magic Gwin. Res: 10-8.

V75-7: 1 Day or Night in. Res: 4-5.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nr 7 Bandit Brick i avdelning 4 blir det systemet på 300 rader och det kostar då 150 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com