V75-tips Örebro 5 maj: Output Preassure chansspik

Örebro har numera status som skrällbana i V75.

Senast det begav sig gav sju rätt närmare 17 miljoner – och det kan bli bra betalt igen på Örebro!

Jag ligger sist i Guidens V75-tipstävling men har definitivt inte gett upp hoppet, utan siktet är fortfarande inställt på final. Carl-Johan Jepson ligger en poäng före, Ulf Stenströmer något mer och i topp återfinns Svante Båth.

Sätter jag sjuan här i Örebro får de andra det tufft, i synnerhet om Indoor Voices (avd 1) skräller, liksom Test Drive (avd 2) och i synnerhet Pacific Face (avd 7). Om en av de tre går in känner jag mig riktigt nöjd.

Ja, jag har tagit ut svängarna i mitt system, dels för att jag vet att det kan skrälla rejält i Örebro, dels för att få närkontakt med Båth i Guidens tävling.

En riktigt frän chansspik

Den 4-årige Output Pressuare är en häftig chansspik i lägsta klassen – ja, här kommer många att gardera rejält, tror jag.

Output Pressure var duktig senast vid segern och Stefan Melander andas optimism. I sin krönika i onsdagens Expressen rankar han Output Pressure som stallets bästa chans i V75, det före Qahar QC, Rigel Face, Volstead och några till.

Jag tar ”Tarzan” på orden och singelstreckar.

Jag litar på Svante Båth

National Prince tränas av inte bara den framgångsrike tipsexperten utan också den skicklige tränaren Svante Båth. 5-åringen har startat kontinuerligt och visat allt bättre form och från detta fina spetsläge kommer Maharajah-sonen att bli svårfångad.

Jag gör därför som så många andra, jag spikar.

Vi slår till i Köpenhamn

Jag hade hoppats bli hundraprocentig senast i V75 på Åby men det blev ingen seger med Rapide du Pommeau. Han visade dock strålande takter i ett sylvasst avslut som trea, inte stort slagen av vinnande Heartbreaker VS och tvåan Wasa Thunder.

Och, jag håller med om vad Guiden skrev; Rapide du Pommeau spurtade mycket vasst och blir att räkna med i alla stayerlopp framöver.

Närmaste starten för ”Rapiden” blir i V75 på Charlottenlund, alltså den 13 maj.

Det är bara att lira.

I övrigt; när V75 i Örebro är över är det bara 21 dagar till Elitloppet. Oslagbart!

Mitt surr om V75-hästarna

V75-1: In Toto Sund ska vara bättre nu än senast som V75-spetstrea, så hon kan vinna från ledningen om det inte blir alltför hårt tryck på tillställningen genom 9 Anna Mix. Ja, Anna Mix fick loppet kört i halsen senast i monté då i princip alla motståndare gjorde allt för att hon skulle vinna. Nu är det sulkylopp och betydligt tuffare motstånd, inte minst på kusksidan. Kanske blir det dödens, men det är inte alls säkert utan Anna Mix kan faktiskt få problem att ”komma in” i loppet. 8 Unique Juni är i kanonslag men hon har maximal otur med spåren. 4 Indoor Voices är rysaren och ska vi tro på tränaren Roger Walmann kan hon vinna detta.

V75-2: 1 Baron Gift har ett perfekt läge och vid spets blir han svårslagen med barfotabalans och Rickard Svanstedt i en jänkarvagn. Motståndet är dock tufft och jag vill varna för 5 Dartagnan Sisu, hårt betrodd i fjol i Derbyt och nu i en intressant årsdebut. Jag tycker att de fem jag streckat höjer sig över de andra.

V75-3: 5 Shadow Woodland är snabb ut och han har vunnit V75 förr från ledningen över medeldistans och han kan vara omgångens bästa spikförslag, men i jakten på större pengar chansar jag och garderar. 3 Charrua  Forlan från Hans-Owe Sundbergs formstall delade segern senast med Lionel NO. Han är snabb ut men det blir tufft att hålla ut Shadow Woodland. Rysare? Ja, varför inte 7 Volstead – en av de få, kanske den enda, i detta gäng som tål att göra grovjobbet.

V75-4: 10 Output Pressure är en Stefan Melander-häst som är kraftigt på gång och stallet andas optimism. Jag kör en fräckis och singelstreckar den här 4-åringen trots att det är debut över lång distans. Visst finns det många starka motståndare och jag har stor respekt för 9 Milliondollarryhme och 6 Loke Survive.

V75-5: 4 National Prince är en typisk spetshäst. Jag läste mig till att han har tagit sju av sina tio vinster från täten, varav tre i V75. Spår fyra bakom bilen är perfekt i Örebro och jag är inne på att han leder runt om. Jag såg att Svante Båth har rankat National Prince som tvåa bakom 7 Ragazza da Sopra och det är väl så vi tränare gör när vi tror mycket på ”vår” häst, men samtidigt vill vi inte sticka ut hakan för mycket. Tänk om …

V75-6: 9 Gizmo de Veluwe svarade för en 5-stjärnig prestation senast och han spikas på mitt lilla system. På det stora streckas en sextett, där spetsaktuelle 4 Urgent Call lär bli hårt betrodd. Glöm inte bort 6 Glenn Boko, nu äntligen med ett bra läge och Björn Goop är alltid Björn Goop – precis som pappa Olle sa; trav är trav.

V75-7: 14 Call Me Keeper kommer att bli hårt anlitad som singelstreck men jag väljer att gardera. Visst, han var riktigt duktig senast vid segern i Finland men det är alltid tufft att gå ut från flera tillägg över lång distans. Kanske kör Örjan Kihlström till när tempot lugnat sig, men det kan bli tufft ute i spåren om fler gå ut samtidigt och om ledaren höjer tempot. Ja, Kihlström har ingen lätt uppgift men han om någon kan det här. 8 Tesio har tio segrar på 20 starter och han vann direkt i debuten för Robert Bergh, så det blir en tuff utmanare. Rysaren är 4 Pacific Face som var duktig senast bakom Platon Face. Jag streckar på rejält och skulle någon av mina garderingsstreck vinna är det ett klart plus sett till mitt system.

Mitt systemförslag till V75 i Örebro

V75-1: 1, 4, 8, 9. Res: 2-3.

V75-2: 1, 3, 5, 9, 11. Res: 10-2.

V75-3: 3, 5, 7. Res: 4-1.

V75-4: 10 Output Pressure. Res: 9-6.

V75-5: 4 National Prince. Res: 7-2.

V75-6: 1, 3, 4, 6, 7, 9. Res: 2-12.

V75-7: 4, 6, 8, 11, 13, 14. Res: 12-5..

Systemet är på 2160 rader och kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nr 9 Gizmo de Veluwe i avdelning 6 blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com