V75 Åby 12 maj: Dibaba och Magic Gwin givna singelstreck

En häftig V75-helg står för dörren – dels på Åby med pokalloppen, dels på Charlottenlund med Copenhagen Cup på söndag.

Jag står över lördagen och kör i stället i Köpenhamn i jakt på V75-vinster.

Mulligan gör årsdebut i ett stolopp och dessutom kör jag Speedy Face och Friend of Nature åt Lutfi Kolgjini. Ja, jag hoppas på en bra dag på ”Lunden” men mer om V75 på söndag i en senare text i dag.

Över till Åby och lördag. Jag väljer att singelstrecka Dibaba i Drottning Silvias Pokal och Magic Gwin i Bronsdivisionen.

Båda hästarna har hög kapacitet för klassen, båda kommer att köras offensivt och jag räknar också med att de är först i mål.

I en jackpot-omgång med goda möjligheter till bra betalt tycker jag att det är två sunda spikförslag. Ja, jag såg också att Guiden var inne på den linjen – och det känns ju något tryggt …

Calle Crown en rysare

På det lilla systemet valde jag till slut Perfect Spirit som spik, dock inte på det stora där jag garderar friskt. Jag har nämligen blivit smått förtjust i Lucifer Lane och han kan säkert ge favoriten en match.

Bakom den duon finns det några till med vinstchans och en av dessa är Calle Crown. Han är startsnabb och körs av småfräcke och framgångsrike Christoffer Eriksson.

Vi bjuds på flera häftiga lopp denna lördag, där 5-åringsduellen är den sportsliga godbiten.

Glöm inte Monark Newmen

Ett trekejsareslag menar många men jag vill också ha med fjolårets Derby-tvåa Monark Newmen förutom den givna trion Muscle Hustle, Rajesh Face och Diamanten.

Vi kan räkna med tuff körning från flera händer och då kan kanske Monark Newmen med Fredrik Persson avgöra i ett starkt avslut.

I övrigt; Elitloppet närmare sig med stormsteg och på Åby kan Day or Night in få en rosa biljett men jag vill varna lite extra för Giveitgasandgo.

Mina tankar om loppen.

V75-1: 4 Dibaba kommer med rätt att bli mångas singelstreck på Åby. Hon är också värd en stor seger efter att ha varit tvåa i Oaks och Breeders´Crown-finalen i fjol. Hon övertygade också i försöket till Drottning-pokalen på snabbaste tiden och med krafter kvar i mål. Ni som är ute efter ”rens” tar med Jerry Riordans duo, Tropicano Ås och Vainquish Kronos – två ston i fin form.

V75-2:9 Earn n´Burn är vinstdraget nu sedan 3 Lightningsky är struken. Han avslutade ruskigt snabbt senast som V75-tvåa bakom Bandit Brick. Stallkamraten Wir Ideal kan dock bli en tuff motståndare, liksom 2 Porthos Race. Ja, det här är ett vidöppet race med många tänkbara segerkandidater.

V75-3: 7 Day or Night in trodde jag mycket på i Olympiatravets final men han startgalopperade då. Han får en chans till trots ett spår långt ut på vingen och flera startsnabba invändigt. 3 VästerboontheNews med en från New York-semester återvändande Peter Ingves utmanar, liksom tvåan i Olympiatravet, den högintressante Giveitgasandgo. Rysarna är 8 Double Exposure och 9 Nadal Broline.

V75-4: 6 Rajesh Face är en tuff krabat och han är draget i ett fantastiskt intressant 5-åringslopp. 8 Diamanten är den stora stjärnan i kvartetten, men både 5 Muscle Hustle och 7 Monark Newman har kapacitet för att vinna.

V75-5: 6 Coktail Fortuna imponerade senast vid V75-vinsten och blir svårstoppad om han gör om den prestationen. Jag garder dock friskt då motståndet är starkt.

V75-6: 5 Magic Gwin spikade jag senast – och jag gör det igen. Han är bara bäst. Taktiken lär bli som vid V75-segern senast, alltså offensiva takter från Kaj Widell, tidig ledning och i den positionen vann ekipaget i överlägsen stil och på ett bra sätt.

V75-7: 1 Perfect Spirit blir klar favorit och han är bra, men 2 Lucifer Lane är också en undantagshäst. Bra är också Maharajah-sonen 4 Who´s Who, rysaren 5 Calle Crown och startsnabbe 6 Enterprise.

Mitt systemförslag till V75 på Åby.

V75-1: 4 Dibaba. Res: 5-2.

V75-2: 1, 2, 4, 8, 9. Res: 6-11.

V75-3: 3, 5, 7. Res: 9-8.

V75-4: 5, 6, 7, 8. Res: 3-4.

V75-5: 1, 3, 4, 6, 10, 11. Res: 8-9.

V75-6: 5 Magic Gwin. Res: 1-10.

V75-7: 1, 2, 4, 5, 6. Res: 10-9.

Systemet är på 2160 rader och kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nummer 1 Perfect Spirit i avdelning 7 blir det systemet på 360 rader och kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com