V75 Charlottenlund 13 maj: Springover en fräck chanssspik

V75 på Charlottenlund på söndag bjuder på sport av mycket hög klass, i synnerhet då Copenhagen Cup och där Cyber Lane lär bli stor favorit.

Jag går dock emot strömmen och garderar, dels för att Johan Untersteiners stjärna möter några riktigt bra, dels för att Ferrari BR har spetsläge och den 5-åringen lär sätta färg på loppet.

Nu blev det fem hästar till slut på kupongen. Förutom Cyber Lane och Ferrari BR känns den rutinerade 8-åringen Takethem, Peter Untersteiners speedfenomen Generaal Bianco och titelförsvararen Cruzado dela Noche som givna. Ja, jag skulle vilja säga att det är heltäckt.

Copenhagen Cup går som V75-7 och loppet startar 16.47. Det innebär att vi får vara med om V75-start 14.30, alltså som på den gamla goda tiden – ja, sett till start för V75 …

Mulligan i intressant årsdebut

Jag går ut med Mulligan i V75-1, som är Stoeliten med nio hästar till start. Indoor Voices trodde jag på en del senast och hon var helt okey som V75-femma. Nu är motståndet inte lika tufft. Dessutom blir det Ulf Ohlsson som kusk för första gången. Och, för första gången i år ska Mulligan tävla. Hon fick spår nio bakom bilen och jag har inget emot det nu när det handlar om årsdebut. Mulligan är väl förberedd, men lär behöva ett och annat lopp i kroppen för att vara i riktigt bra slag.

Om hon är streckvärd? Ja, det tycker jag absolut. Det är inte den häftigaste Stoeliten som körts i år, så Mulligan är en av tre som jag streckar. Indoor Voices är given och den i Frankrike härdade Kash Brodda kommer också med på systemet.

Rapide du Pommeau inte fit for fight

Meningen var också att stallets Rapide du Pommeau skulle gå ut i ett stayerlopp, men han kommer inte till start på grund av hälta. Ja, det känns en aning oroligt på den punkten men vi får vänta och se hur allvarligt det är. Nu lär Slide So Easy bli klar favorit före Balfour, men jag vill varna för Balotelli, en häst som jag körde i danska Derbyt. Han är snabb ut och Björn Goop lär ge 5-åringen en optimal resa – och då blir det inte lätt för de som står 40 bakom …

Jag kör två hästar åt Lutfi Kolgjini i V75, dels Speedy Face i Fyraåringseliten (V75-4), dels Friend of Nature i V75-5. ”Ludde” låter uppåt på Speedy Face, så Joke Face-sonen är streckvärd som rysare. Friend of Nature får dock det tuffare.

Springover enda singelstrecket

Spikförslag? Efter mycket om och men föll valet på Springover i V75-6. Ja, jag vet att spåret kan bli en fälla då 7-åringen inte är speciellt startsnabb men jag litar på att Peter Untersteiner hittar ut och då kan årets första seger komma i start tre.

A Delicious One har ett perfekt läge i V75-5, vilket inte segermaskinen Bandit Brick har. Visserligen är han nu nerstruken ett spår men utgångsläget är besvärligt. Jag väljer därför att strecka båda, ett så kallat sparlopp med bara två ekipage på kupongen.

I övrigt; Jo, jag läste Bengt Adielssons krönika i Expressen och där rekommenderade han oss att gå in och titta på lopparkivet https://www.danskhv.dk/fast-track/. Och, det är ett riktigt bra tips.

Mitt systemförslag till V75 på Charlottenlund.

V75-1: 6, 7, 9. Res: 4-3.

V75-2: 2, 3, 4, 5, 9. Res: 12-8.

V75-3: 3, 9, 11. Res: 1-8.

V75-4: 3, 4, 7, 9. Res: 12-2.

V75-5: 2, 12. Res: 4-3.

V75-6: 1 Springover. Res: 12-5.

V75-7: 2, 3, 4, 5, 6. Res: 1-9.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 4 Portland i avdelning fyra blir det systemet på 450 rader och det kostar då 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com