V75 Gävle 19 maj: Global Unprotected och Disco Volante spikas

Först Gävle, sedan seger i Elitloppet – ja, Iceland, Brioni och Nahar har tagit den vägen.

Nu kan det vara dags för 2017 års världsmästare, nämligen Twister Bi.

Iceland (2010) och Nahar (2013) vann i Gävle och tog på sätt en plats i Elitloppet. Brioni (2011) blev bara fyra i Gävle, men han vann ju Olympiatravets final och hade tidigt en plats i Elitloppet.

Brioni gav drygt 27 gånger i odds vid sin Elitlopps-vinst, Iceland närmare nio gånger och Nahar knappt 5,5 gånger.

När detta skrivs på torsdagen har Elitlopps-generalen Anders Malmrot klart med 13 hästar. Vinnaren i H.K.H. Prins Daniels lopp i Gävle får en rosa biljett, så då återstår det två platser. Jag skulle tro att det räcker att Twister Bi svarar för en stark årsdebut för att få den nådiga nicken av Malmrot – men om Jerry Riordan tackar ja till en plats i Elitloppet är faktiskt tveksamt …

Jag har rankat Twister Bi i absolut topp men har ytterligare två hästar med på mitt system och det är Daniel Redéns Heavy Sound och Magnus Träffs Queer Fish.

Ja, den sistnämnde är ett riktigt långskott. Barfota, jänkarvagn och helstängt plus en drömresa kan sluta med en riktig skrällvinnare.

Två stora favoriter spikas

Magnus Jakobsson har 25 i segerprocent och Gobal Unprotected är 100-procentig i år efter fyra lopp, så den kombination känns som oslagbar. 4-åringen är ju snabb ut, men det gäller att ta sig förbi invändige Cargo Door, en Stefan Melander-häst som tänt till enormt och vunnit överlägset i de två senaste loppen.

Ja, den ser jag som det enda hotet mot Magnus klassklättrare.

Disco Volante barfota nu

Disco Volante är det andra singelstrecket, en 5-åring som nu ska tävla barfota för första gången.

Han såg ut som en vinnare näst senast, men Pastore Bob fick tursamt luckan och kunde speeda ner Stefan Melanders kanon. Och, som ni säkert vet ska Pastore Bob vara med i Elitloppet. Före och efter den andraplatsen har Disco Volante vinster.

Han klockades för 1.10,7 som tvåa på Färjestad. Nu kan segertiden bli häftigare.

Propulsion min favorit

Bold Eagle och Propulsion är de hetaste deltagarna i Elitloppet – men bakom dessa två är det något tunt nu när Readly Express och några till tackat nej.

Min vinnare, som det känns nu, är Propulsion.

I övrigt; ja maj är en fantastisk travmånad.

Mina tankar i avdelning för avdelning

V75-1: 2 Gizmo de Veluwe vann från ledningen över 2640 på en bra tid och senast var han duktig fyra i V75 från ett svårt läge – ja, jag tror mycket på hästen. En tuff utmanare är 3 It´s Showtime Zaz. Fyra hästar streckas.

V75-2: 3 Valborg Marje har spetsläge och är hon som vid V86-segern senast får de andra det svårt. 13 Swish Lane är den tuffaste motståndaren. Glöm inte 15 Bula Bula Am då hon är stark och i fint slag. 4 Divine är också streckvärd

V75-3: 3 Global Unprotected är en stjärna i Magnus Jakobssons händer och jag tror att det blir den femte raka segern trots att 4-åringen möter några bra.

V75-4: 6 Nordby Hugin med Jan-Olov Persson är vinnardraget, ja ni såg kanske V86 i onsdags där JO:s jätteskräll Smediheim Solan vann före stallkamraten Lome Brage. Jag streckar rejält men J-O Persson  kan få mig att stå där med dumstruten …

V75-5: 4 Angle of Attack är given i ledningen, men här kan det travas fort från start så jag streckar fem ekipage. I min värld känns det som heltäckt, då det är verklig klassskillnad  i detta ”Silver”.

V75-6: 3 Twister Bi har vunnit i sina två senaste årspremiärer men om jag kommer ihåg rätt var han senast ute på julafton och det är nästan fem månder sedan. Antingen spikar du eller så garderar du och jag  väljer att att också strecka 9 Heavy Sound och ”långskottet” 5 Queer Fish – ja, jag hoppas verkligen att den sistnämnde skräller till ett riktigt högt odds!

V75-7: 7 Disco Volante är en 5-årig Scarlet Knight-avkomma som kan bli hur bra som helst. Nu pratar Stefan Melander om skoryck, det i årets fjärde start efter tre riktigt vassa insatser. Ja, Disco Volante lär bli omgångens stora favorit, så skulle han förlora kan det bli riktigt bra utdelning. 2 Urban Kronos och 3 Track Angle är väl de svåraste motståndarna.

Mitt förslag till V75-system

V75-1: 1, 2, 3, 7. Res: 5-11.

V75-2: 3, 4, 13, 15. Res: 10-2.

V75-3: 3 Global Unprotected. Res: 1-8.

V75-4: 1, 4, 6, 7, 8, 11, 12. Res: 1-2.

V75-5: 1, 4, 5, 7, 8, 9. Res: 11-12.

V75-6: 3, 5, 9. Res: 2-8.

V75-7: 7 Disco Volante. Res: 2-3.

Systemet är på 2016 rader och kostar 1008 kronor. Om man också singelstreckar nummer 6 Nordby Hugin i avdelning 4 blir det systemet på 288 rader och kostar då 144 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com