V75 Mantorp 2 juni: Därför är Snowstorm Hanover så het i sommarvärmen

Jackpot på Mantorp, inga klockrena spikförslag och upplagt för bra utdelning i förhoppningsvis strålande sommarväder.

Jag chansspikar Broadway Appolo och Snowstorm Hanover, ja det må bära eller brista …

Visst, jag har fått många frågor om vad jag vet som inte andra vet om Snowstorm Hanover sedan jag spikade honom i Guidens tävling. Ärligt talat är det svårt att ge ett svar byggt på de två starterna i Sverige som slutat med galopp, men det finns en anledning till varför Stefan Melander köpt den här 4-åringen och matchat den tufft i de två loppen hittills i år – båda slutade för övrigt med galopp i loppsom vunnits av Heavy Sound och Propulsion.

Ja, på de flesta håll är det tummen ner för Snowstorm Hanover, trots att 4-åringen har överlägset mest med pengar, närmare 5,6 miljoner, och häftiga meriter från USA. Han är rankad åtta i Mantorps program, femma i Guiden och Expressen har inte ens med hästen på sitt stora system trots fem streck.

Inte ens “Tarzan” tror på Snowstorm Hanover

Ja, jag läste att till och med tränaren Stefan Melander ligger lågt eller vad sägs om hans påståenden; riktigt besvärlig herre, vi får i först hand inrikta oss på att han sköter sig och vi ligger lågt angående chanser. Distansen är ju ett frågetecken men eventuellt kan det bli barfota denna gång.

Snacka om avslag i ”Tarzans” kommentar i Guiden, men Stefan har legat lågt förr för att sedan bara sitta och finåka bakom en säker vinnare. Mörkat? Nej, inte alls. I Ronden säger Marcus Sundberg i stall Melander att hästen ser ruggigt fin ut här hemma och det skulle mycket väl kunna vara så att det här är stallets nya stjärna. Med Volstead, Cruzado dela Noche och några till bra i stallet låter det ju spännande. Eller hur?!

Och, det där med barfota känns ju som ett plus. Snowstorm Hanover tränar också starkt, så varför inte sticka ut hakan och spika hästen i Ina Scots Ära.

Broadway Appolo runt om?!

Johan Untersteiner har i Broadway Appolo en bra 6-åring som är på väg upp i Gulddivisionen och det är bara en fråga om månader innan han är där.

Om det varit 1640 meter hade det varit en klockren bank då Broadway Appolo är snabb ut och garanterat spetsar. Nu är det 2140 och tufft motstånd, så frågan är om han håller ledningen hela vägen. Jag hoppas det. Fast med motståndare som Olle Rols, Bravo Navarone, Baron Gift och några till kan det bli fartfest och då är Johans travare en favorit i fara. Nåja, jag tror i alla fall på Broadway Appolo.

Franck Nivard är skyldig till mycket 

Efter allt kaos på Solvalla har klanen kring Bold Eagle beslutat att inte starta i Åbys Stora Pris den 11 augusti. Synd, mycket synd.

Solvalla får ta på sig en tredjedel av strulet inför starten av första heatet i Elitloppet. Startpersonalen visade ingen bollkänsla alls, ja det har de inte visat på flera år så vem är förvånad egentligen …?!

Franck Nivard stod för resten av alla kaos, alltså två tredjedelar. Han var inte på rätt ställe med Bold Eagle vid minst två tillfällen och det påverkade givetvis hästen och också starten.

Jag fick nu den känslan av att luften gick ur Elitloppet redan innan starten av första heatet, ja många fokuserade på allt det här strulet, sedan på Bold Eagles galopp och inte på själva finalen. I klartext var det här en mer eller mindre en katastrof för Elitloppet med tanke på att tränare, kuskar och hästägare från Frankrike nu blivit trött på allt som händer när de gästar Solvalla. Det här var ju inte första gången det kom kraftig kritig från franskt håll.

Elitloppet 2019 kan bli rumphugget, kanske mest en inbördes kamp mellan hästar från Norden – och kanske en och annan från Italien, Tyskland och Holland …

I övrigt; ja, nu skulle det sitta skönt med sju rätt, inte för att jag trånar efter pengar utan mer för prestigens skull i jakten på ledaren Svante Båth i Guidens tipstävling. Om jag lyckas och Svante misslyckas totalt – ja, då har jag chansen att vinna totalt och gå vidare till finalen.

Mina tankar avdelning för avdelning

V75-1: 10 Vanquish Kronos står visserligen med 40 meters tillägg men hon är ensam i sin volt och det är bara två i volten framför, så hon behöver inte harva ute i spåren nu när det bara är nio motståndare, varav några inte har med utgången att göra. 9 Mily i 2160-volten har hög kapacitet för klassen liksom 4 Mrs Lindy som står start. Ja, till slut blev det fem streck men Vanquish Kronos spikas på det lilla systemet.

V75-2: 10 Dom Perignon avslutade vasst senast som V75-tvåa och är den i startfältet som har högst kapacitet. 3 Tiger Marke är snabb ut och kan bli svårfångad om han spetsar. 4 Largo från Sundbergs formstall känns också som given liksom 7 Gianluca Boko.

V75-3: 4 On Track Piraten har skördat fina framgångar över 2640 meter och har nu ett bättre utgångsläge än tuffaste konkurrenten, alltså 7 Anna Mix. Intressant med Örjan Kihlström i sulkyn även om jag tycker att Hans Strömberg är den som har mest fingertoppskänsla när han kör sin stjärna. Senast släppte Örjan ledningen med In Toto Sund när Anna Mix kom dundrande. Undra hur han gör denna gång? De som vill ha med en tredje häst ska strecka Per Lennartssons Order to Fly. Det ekipaget har skrällt förr i V75.

V75-4: 3 Breidabliks Cognac spikade jag i Klass II-finalen på Solvalla men då blev det startgalopp. Han har kapacitet att ta snabb revansch i ett öppet lopp där jag streckar en kvartett. Jag har en viss feeling för att Conrad Lugauers talang kan ta hem det här racet men 8 Cargo Door var verkligen bra senast. 2 Global Undecided och 7 Gear Extension är också duktiga. Ja, det här kan bli ett sevärt lopp.

V75-5: 2 Broadway Appolo är snabb ut och kan leda hela vägen – fast han möter många bra och måste absolut vara på topp! Egentligen är det en eller många och här valde jag den svåraste vägen. Det vimlar av tuffa motståndare och skulle det bli så att Broadway Appolo får hård press i ledningen ligger inte bara jag utan också Johan Untersteiner och hans häst illa till. Så, 1.13,8 första varvet vore önskvärt.

V75-6: 3 Snowstorm Hanover är en vild chansning men att döma av matchningen måste Stefan Melander känna att det finns hög kapacitet i USA-importen. Ja, ni har ju läst mina kommentarer här ovan. Garderingsobjekt?  4 Lucifer Lane, 6 Calle Crown och 8 Zack´s Zoomer.

V75-7: 6 Araw Hoss är kanske bara bäst men jag vill se mer av honom. Visst han var rejäl i årsdebuten men spår sex bakom bilen och med startsnabba invändigt innebär att han kommer att stå för grovjobbet. Ja, jag kunde ha spikat men känslan är att det kan bli en överraskande vinnare så jag garderar rejält. Sex streck, där 11 Track Angle är långskottet och där 5 Bålsta Palema kan bli ”svårtuggad” vid spets.

Mitt systemförslag

V75-1: 4, 6, 8, 9, 10. Res: 2-5.

V75-2: 3, 4, 7, 10. Res: 1-12.

V75-3: 4, 6, 7. Res: 1-8.

V75-4: 2, 3, 7, 8. Res: 6-12.

V75-5: 2 Broadway Appolo. Res: 3-6.

V75-6: 3 Snowstorm Hanover. Res: 6-4.

V75-7: 2, 3, 5, 6, 7, 11. Res: 9-4.

Systemet är på 1400 rader och kostar 720 kronor. Om man också singelstreckar nummer 10 Vanquish Kronos i avdelning 1 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com