V75 Östersund 9 juni: Readly Express gör som i Paris – vinner!

Först Paris och seger i Prix d´Amerique – sedan start i Jämtlands Stora Pris! 

Ja, Östersund-travet är en vinnare tack vare att Readly Express nu gör sin comeback i hjärtat av Jämtland.

Jag är helt inne på att Readly Express kommer att dra mycket folk, att han är väl förberedd inför den här starten och bara är bäst, ja ett givet singelstreck med Jorma Kontio i sulkyn.

Men, det finns lika många teorier i den här tipsbranschen som det finns travtränare. Jag läste att Stefan Melander tror att Readly Express på sin höjd är femma på lördag. Love Matters, Volstead, Charrua Forlan och Heavy Sound är före i mål – mest för att Timo Nurmos ikon ska få ett lugnt lopp där bak i kön enligt Stefan …

Håller inte med Melander …

Jag är av motsatt uppfattning. Timo Nurmos siktar på seger både i Östersund och i Boden nästkommande lördag. 700.000 respektive en miljon kronor blir det om det går vägen. Visserligen långt ifrån vad segern i Paris gav penningmässigt men ändå ett ansenligt förstapris i de två stora loppen i Norrland under juni månad.

Går bra att betäcka och tävla

En del hästar blir nedsatta rent tävlingsmässigt av att betäcka och tävla samtidigt. Andra blir det inte. Bold Eagle är en sådan herre, även om det nu blev en hel del uppståndelse och strul under försöket till Elitloppet. Normalt har han dock skött sig med glans i avelsboxen som på tävlingsovalen.

Så därför ska det bli intressant att se hur Readly Express agerar i Östersund och i Boden. Nu tror jag att Timo Nurmos har bra koll på det, så därför väljer han den här matchningen efter att ha stått över Elitloppet.

Volnik du Kras spikas också

Min andra spik denna  spännande lördag är Volnik du Kras. Jag såg Alessandro Gocciadoros 4-årige Varenne-son vinna under Elitloppshelgen och jag har sett loppet ett par gånger till på ATG-live och det var en mäktig insats. Nu är inte motståndet lika hårt och mannen i gult lär köra lika offensivt nu som han gjorde på Solvalla och tidigare på Vermo.

De två singelstrecken är i de två avslutande avdelningarna, så fram tills dess bör jag ha fem rätt.

Kalmar är att gratulera

I onsdags avgjordes V86 på Kalmar. Jag vann med Mulligan efter ett starkt avslut och nu blir nästa uppgift V75 på Kalmar under midsommarhelgen.

Över 4.200 åskådare följde V86-tävlingarna och det spelades för 35,3 miljoner. Helt fantastiskt – men inte förvånande då Kalmar gör mycket för sin publik!

V75 på Bjerke på söndag

I övrigt; Twister Bi är min vinnare av Oslo Grand Prix på söndag även om vinnaren av Lotterian, Urlo dei Venti kan bli en svår motståndare. Ja, Bjerke bjuder också på V75 denna söndag. Jag är också i Oslo denna helg för att köra på Bjerke, dock bara på lördag. Quiz Töll ska ut i ett finallopp med 100.000 norska kronor till vinnaren. Motståndet är tufft och hon är en outsider.

Mina tankar i avdelning för avdelning

V75-1: 6 Panther Face är en långväga gäst från Åby, så tränaren Admir Zukanovic är ute i angeläget ärende med sin 6-åring som har tre raka segrar. Hästen spikas på lilla systemet men på stora streckar jag en sextett där 3 Il Diablo är rysaren. Det gäller bara att vara felfri från start för Robert Berghs häst som faktiskt är obesegrad i Östersund i två lopp.

V75-2: 3 Nobel Amok var på jakt efter en plats i Elitloppet, men han hoppade bort sig i spets efter en mycket tuff öppning senast i Gävle. Han körs åter offensivt av Robert Bergh och det skulle förvåna om Olle Alsén svarar med MT Insider. Olle vet ju mycket väl hur Robert kan agera när han bestämt sig för att ta ledningen. Kosta vad det kosta vill stämmer bra in där. 1 Erik Sting löper risk att bli fast invändigt men han är med i segerstriden om han kommer ut och 2 Michelangelo Ås är i riktigt fint slag, kan dessutom öppna snabbt men Örjan Kihlström lär knappast ge sig in i en tuff spetsstrid med tanke på att hästen blev väl het senast han laddade från start.

V75-3: 7 BW Sture med Örjan Kihlström från springspår, ja det kan mycket väl bli tidig ledning och då är det ekipaget att slå. 12 Art Nökkve har övertygat stort i Håkan Skoglunds regi och det kan mycket väl bli femte V75-segern i Håkans regi. Sex ekipage streckas i detta högintressanta kallblodslopp för hästar under den absoluta eliten. Glöm inte 10 Bro Viking, en häst som var segerlös 2017 och hittills är det samma visa 2018 – men han har form och bra kapacitet för klassen!

V75-4: 3 Mellby Elegant var riktigt bra vid segern senast efter lång vila. Carolina Åkerlund är duktig, så det kan kanske bli en spetsvinst. 8 Ile Saint Louis har ett svårt utgångsläge läge men hon är både snabb och stark och stallkamraten Hankypanky Frances är rysaren. Ja, båda Timo Nurmos ston har kapacitet att vinna. Sex streck, där Hossiana Boko är given trots att hon verkar trivas allra bäst med tätkänning. Nåja, Maharajah-dottern med Oskar J Andersson är ett hett ekipage i detta lärlingslopp med 15 ston i spårtrappan.

V75-5: 1 Chapuy har seglat upp som en riktig snackis, ja spets och slut sägs det och en häftig segergest av Åke Lindblom. Kanske det, men både 6 Valour Kronos och obesegrade 10 Victory Topline har också hög kapacitet för klassen. 5 Radagast från bra läge och jänkarvagn låter också spännande. 9 MT Jamming Jerry är ett roligt ”långskott”, en segerrik hemmahäst som nu gör årets andra start och 7-åringen lär vara riktigt vässad inför uppgiften.

V75-6: 10 Readly Express är en fantomhäst och Timo Nurmos har säkert honom i fin författning. Upplagt för tuff körning i täten, vilket gynnar Readly Express. 6-åringen har 21 segrar på 25 starter, han har varit tvåa tre gånger och trea i ett lopp, alltså aldrig utanför pallplats. Det blir barfota runt om och ordinarie utrustning. Värst emot? Ja, kanske Daniel Redéns duo Love Matters och Heavy Sound. Stefan Melanders Volstead är också duktig för att inte tala om 6-åriga Varenne-dottern Trendy OK med Alessandro Gocciadoro. Ärligt talat är det vidöppet bakom Readly Express.

V75-7: 8 Volnik du Kras var otroligt bra senast vid V75-segern under Elitloppshelgen, men han var minst lika bra gången före som tvåa i Finland. Jag tror att det åter blir ett offensivt upplägg och väljer att spika. Han var ju nära att hoppa bort segern på Solvalla på grund av en servett som låg framför honom på upploppet, så nu blir det lite utrustningsändring, allt för att han inte ska kunna se ned på banan och bli rädd.

 Mitt systemförslag till V75 i Östersund på lördag.

V75-1: 1, 3, 4, 6, 10, 11. Res: 2-7.

V75-2: 1, 2, 3. Res: 9-5.

V75-3: 4, 5, 7, 10, 11, 12. Res: 8-4.

V75-4: 3, 8, 9, 11, 12, 13. Res: 6-1.

V75-5: 1, 5, 6, 9, 10. Res: 8-2.

V75-6: 10 Readly Express. Res: 8-3.

V75-7: 8 Volnik du Kras. Res: 10-7.

Systemet är på 3240 rader och kostar 1620 kronor. Om man också singelstreckar nummer 6 Panther Face i avdelning 1 blir det systemet på 540 rader och det kostar då 270 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com