V75 Boden 16 juni: Very Kronos megafavorit – Man at Work en fräck chansspik

Dubbel-jackpot med 44 (!) miljoner till en ensam med sju rätt, första start 20.30 och midnattstrav – ja, det blir exotiskt värre i Boden.

Jag väljer bort en resa på drygt 300 mil och har i stället ”Öppet hus” i Munka-Ljungby denna lördag mellan 11.00 och 14.00.

Min Jägersro-kollega Mats Rånlund väljer dock att åka upp till Boden. Jag förstår ex-norrbottningen helt, dels har Mats en kanonhäst i Olle Rols, dels får han nu chans att visa upp Ready Cash-sonen på den bana där han startade sin framgångsrika karriär.

Jag har Olle Rols som klar tipsetta men vågar inte att singelstrecka hästen. Nej, spikarna är Very Kronos, kanske den bästa 4-åringen i landet, och 5-årige Man at Work.

Varit tvåa med Man at Work

När Ulf Stenströmer tränade Man at Work fick jag chans att köra hästen, det i ett 3-åringslopp på Åby i december 2016 och vi var tvåa i mål bakom Rally Esset.

Jag gillade Man at Work och har sett honom tävla en hel del sedan dess. Nu är det debut för Timo Nurmos och trots den långa resan från Solvalla till Boden satsar Timo på att gå ut med Man at Work över 1640 – detta trots att hästen inte har några meriter annat än oplacerad efter galopp över 1640 meter …

Timo Nurmos vet vad han gör …

Timo Nurmos är en mästare på att träna och matcha hästar utan att de behöver några lopp i kroppen för att vinna. Ja, ni såg väl Readly Express senast i Östersund – första starten sedan segern i Prix d´Amerique sista söndagen i januari och ändå så fantastiskt fin vid segern i lördags.

Jag är inne på att Timos matchning av Man at Work slutar med succé nu när det blev spår två bakom bilen.

Jag går i experterna led …

Experterna radar upp sig på ett led och spikar Very Kronos – och jag gör likaledes …

Erik Adielsson vet vad han har att köra med, så det blir förhoppningsvis en försiktig start, på i tredje spår när motståndarna har grupperat sig, sedan en lugn dödens och på upploppet finns det bara en häst, Very Kronos.

Någon frågar sig nog varför jag inte spikar Propulsion? Ja, Nadal Broline är en tuff motståndare – och Makethemark en rysare!

Vi laddar för V75 på Kalmar

I övrigt; V75 på Kalmar 24:e juni blir spännande. Varför? Ja, Kalmar är en bana som drar publik när det bjuds på bra sport och jag är inne på att V75-loppen kommer att hålla hög klass.

Mina tankar i V75-lopp för V75-lopp.

 V75-1: 4 Very Kronos kan bli en 80-procentare på strecken då Svante Båths 4-åring är överlägsen motståndet. Ja, det är bara galopp eller sjukdom emot – och helt travsäker är inte Very Kronos, så de som är hoppas på rejäl utdelning garderar. I så fall med vem? Ja, 5 Mr Golden Quick och 11 Young da Vici är i fint slag och kan slåss om segern om favoriten mot alla förmodan gör bort sig.

V75-2: 10 Hankypanky Frances har kapacitet att hålla undan för 14 Super Ariel och 15 Eva IH som står 20 bakom och jag blir heller inte förvånad om Timo Nurmos 6-åriga Love You-dotter plockar ner de som står 20 före. Nu brukar det hända en del i de här loppen, så jag streckar på rejält.

V75-3: 2 Cargo Door svarade för flera starka insatser i april och i början av maj, så är han i lika bra slag nu får de andra det tufft. Han ska nu tävla barfota runt om och då hästen är stark känns 2640 som ett plus. Han spikas på lilla systemet men på det stora streckar jag en kvintett.

V75-4: 9 Fender var riktigt duktig V75-trea senast i Östersund och han möter inte lika tufft motstånd denna gång. 6 Pave Faks är en svår motståndare om han skulle spetsa. 1 Hallsta Vinnex är osäker, men får Magnus Jonsson en lyckad start med 10-åringen kan det bli ledning och kanske en felfri resa. Fem hästar streckas där 8 Stenviks Iver är rysaren. Jag var ett tag inne på att också strecka 11 Faste Viking men systemet blev för dyrt …

V75-5: 9 Olle Rols har en resa på drygt 150 mil i benen inför sin start i Boden, men Mats Rånlund stjärna har inget emot att åka i hästfinkan och han får övernatta i Hudiksvall. Distansen 2640 ser jag som ett plus och 5-åringen har fin form även om resultatraden kanske säger annorlunda. Fem hästar streckas, där starke 10 Don´t Mind Me är given. Om det blir hårt tempo gynnas Daniel Redéns 6-åring kraftigt.

V75-6: 2 Man at Work har hög kapacitet för klassen och 5-åringen gör nu sin första start i Timo Nurmos regi. Ja, jag chansspikar! Han är snabb ut och kan kanske ta hand om ledningen, även om jag är inne på att 5 National Prince är den snabbaste och om Erik Adielsson laddar så har 5-åringen goda möjligheter att ta ledningen. Men Man at Work har ett perfekt läge och Jorma Kontio vet vad han har i tömmarna, dessutom lär det bli barfotabalans och jänkarvagn!

V75-7: 10 Propulsion kan mycket väl ta tredje raka segern i Norrbottens Stora Pris men jag garderar den stora favoriten med 2 Nadal Broline och 4 Makethemark. Den sistnämnde är ett lyxstreck, men är vass till slut och kan skrälla. Ja, jag tycker att han visade härliga takter senast och tänk vilken show det skulle bli i vinnarcirkeln om Petri Salmelas stjärna skulle vinna. Vi vet ju alla hur glad Petri kan bli.

Mitt systemförslag till V75 i Boden med start 20.30

V75-1: 4 Very Kronos. Res: 5-11.

V75-2: 2, 3, 4, 5, 10, 11, 14, 15. Res: 13-4.

V75-3: 1, 2, 4, 6, 7.  Res: 10-9.

V75-4: 1, 6, 8, 9, 13. Res: 11-7.

V75-5: 1, 2, 7, 9, 10.  Res: 6-8.

V75-6:2 Man at Work. Res: 5-6.

V75-7: 2, 4, 10. Res: 9-1.

Systemet är på 3000 rader och kostar 1500 kronor. Om man också singelstreckar nummer 2 Cargo Door i avdelning 3 blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com