V75 Axevalla 21 Juli

John-Erik ”Goya” Magnusson tragiska bortgång, det 227 meter långa upploppet på Axevalla med mycket ”motorstopp” sista 50 och att norrmännen tar dom.

Ja, det ska denna V75-krönika handla om. 

Italienska stjärnan Urio dei Venti har lämnat ett positivt dopingprov efter den överlägsna segern i Oslo Grand Prix.

Ja, norrmännen de tar dom – och man tar sig för pannan när ägaren förklarar spåren av kortison …

Han menar att de följt karenstiden på 28 dagar, men för att vara på den säkra sidan skulle jag starta en häst först några månader efter en kortison-behandling.

Ja, det här kan bli en riktig dyrbar läxa för ägaren och tränaren av hästen …

En fantastisk människa

John-Erik Magnusson var en fantastisk människa. Jag körde som 17-åring och vann med en häst som han ägde, så sedan dess har vi känt varandra och jag har genom åren köpt många bra hästar av ”Goya”.

Och, han var en mycket skicklig affärsman, helt utan prestige. Jag minns när vi inte kom överens i en affär och det blev väl hårda ord mellan oss i telefonen. Efter en kvart eller så ringde John-Erik upp igen och inledde med orden; nu börjar vi om från start – och det gjorde vi verkligen.

Så det var ett chockbesked att han förolyckats hemma på gården i Kentucky.

Han var bland de största på uppfödningssidan och köpet och framgångarna med Mack Lobell är travhistoria. Travet skulle behöva fler som ”Goya”, både vad det gäller hästkunnande och att tala i klarspråk. Ja, jag håller med Thomas Nilsson när han säger att ”Goya” verkligen satt sin stämpel på svenskt trav.

 Härligt långt upplopp

Jag gillar att köra på Axevalla, där det långa upploppet är en extra kick. Ja, det kan hända mycket sista 50 meterna. Vi skulle ha fler banor med långa utslagsgivande upplopp. Ja, jag längtar till det att vi får Jägersros 1400 meter långa bana med härligt stora kurvor och långt upplopp.

I fjol var jag fyra i StoChampionatet på Axevalla med Mulligan. Nu ska vi ut i V75-4, det från tillägg över medeldistans. Hon var fin i ett jobb i tisdags, det på 1.23/2100. Och, hon är fit for fight och jag andas optimism trots att uppgiften är tuff. Ja, det blir inte lätt att slå Under the Counter om hon spetsar och Unique Juni liksom Southwind Feji är svåra motståndare.

Spik? Nej, det blir Bålsta Palema (avd 1) och Karl Sjöhammar (avd 3).

Båda lär bli favoriter, men många kommer att strecka på rejält i de loppen,

I övrigt; tisdag 31 juli är det dags för Hugo Åbergs!

Mina tankar om V75-avdelningarna.

V75-1: 6 Bålsta Palema gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp, ja det är en häst som jag verkligen gillar. Han är segerrik på Axevalla och när mycket talar för ledning väljer jag att singelstrecka även om 1 Araw Hoss är en tuff motståndare.

V75-2: 3 Galante Olandese kan bli svårfångad i ledning även om det är fem riktigt bra hästar som står 20 bakom. 14 Rushmore Face är nog bästa hästen men var står han formmässigt? Rysaren är 15 Angie Simoni, ja får hon ett smyglopp kan hon speeda vasst över det 227 meter långa upploppet.

V75-3: 2 Karl Sjöhammar vinner detta lopp om han håller sig till trav. Han spetsade senast från spår ett bakom bilen och uppträdde klanderfritt. Jag spikar.

V75-4: 3 Under the Counter har svarat för starka insatser i sommar och är min tipsetta, men det är en stark trio på tillägg bland annat min Mulligan. Hon är snabb ut i volten så jag kommer att köra till första 200 för att få en så bra position som möjligt. 12 Unique Juni kan avsluta sylvasst och 11 Southwind Feji är en segermaskin – men hur är det med dagsformen …?

V75-5: 6 Roheryn är snabb ut och skulle han spetsa kan det bära ända hem. Jag streckar en kvintett där 12 Yankee Boy är ett långskott, en riktig V75-rensare vid vinst.

V75-6: 1 Urban Kronos kan bjuda på en repris från finalsegern i Brons, alltså vinna från ledningen. Nu kan det bli en riktig fartfest och det blev sju streck innan jag kände mig tillfreds. Jag kör 5 Zoko Lane och han är bortglömd men han kan vinna då formkurvan pekar uppåt.

V75-7: 3 Call Me Keeper vann i april ett storlopp i finska Seinäjoki från dödens och sedan har han raden 2-2-4 i tuffa V75-lopp i Sverige. Nu kan det bli seger och jag spikar på lilla men streckar en kvartett på stora. Tänk på att Zenit Brick kommit ner ett spår på vingen.

Mitt V75-systemförslag

V75-1: 6 Bålsta Palema. Res: 1-3.

V75-2: 3, 7, 12, 13, 14, 15. Res: 11-8.

V75-3: 2 Karl Sjöhammar.  Res: 1-11.

V75-4: 3, 11, 12, 14. Res: 10-8.

V75-5: 3, 4, 5, 6, 12. Res: 9-1.

V75-6:  1, 3, 5, 6, 9, 11, 12. Res: 10-4.

V75-7: 2, 3, 8, 10. Res: 4-1

Systemet är på 3360 rader och kostar 1680 kronor. Om man också singelstreckar nummer 2 Call Me Keeper i avdelning 7 blir det systemet på 840 rader och det kostar då 420 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com