V75 Bollnäs 28 Juli

Två Halmstads-hästar från röda kuskarna Untersteiner singelstreckas i Bollnäs kluriga V75:a.

Johans Harvey och Peters Sobel Conway känns bara som bäst – och båda körs av skicklige Magnus Jakobsson. 

Far och son Untersteiner väljer Kalmar denna lördag i stället för Bollnäs och jag förstår dem. Dels har de många hästar till start när Kalmar bjuder på Åbro´s nattrav med första start 20.30, dels är det mindre slitsamt att åka till och från Kalmar än Bollnäs tur och retur i denna hetta.

Att de lejer Magnus Jakobsson förstår jag också. Det är en mycket bra ersättare i sulkyn. Och, just Magnus är för mig V75-omgångens nyckelkusk.

Han kör tre hästar som jag tippat etta och förutom Harvey och Sobel Conway är det Wellino Avenue. Dessutom kör han rysaren Masterglide, en Peter Untersteiner-häst som Magnus tidigare vunnit V75 med.

I Guidens V75-tipstävling ser jag att Magnus tagit med Wellino Avenue på sitt system, ja han har rankar den som fyra. Harvey och Masterglide har han också streckat och det är trea i hans ranking. Däremot väljer han att inte ha med Sobel Conway utan spikar Antonio Tabac – och där hoppas jag att den gode Magnus är snett ute …

Ingen Zoko Lane med

I V75 på Axevalla förra lördagen skrällvann jag med Zoko Lane till oddset 41,61.

V75-värdet gick från 8.656 kronor till 368.385 och av 2191 kuponger överlevde bara 51,5 när 1-procentaren Zoko Lane vann.

Ja, så mycket mer behövdes inte för att utdelningen för sju rätt skulle bli drygt 2,1 miljoner kronor.

Jag har inte funnit någon vinnar-kandidat likt Zoko Lane på Bollnäs, alltså att en så meriterade häst med så svag resultatrad ska slå till och skrälla.

Men ni som jagar miljoner förstår att det inte behövs så mycket för att det ska bli korsdrag i kuponghögen.

Magnus tre heta kort

Wellino Avenue kan bättre än senast som V75-femma efter en misslyckad start och Magnus har säkert siktet inställt på en snabb revansch. Bakspåret behöver inte vara helt fel då han redan är i andra spår från start. Ja, jag tror att 7-åringen kan ta sin 12:e seger i sin 20:e start genom ett starkt avslut och chansspikar också Wellino Avenue på det lilla systemet. På det stora systemet garderar jag dock rejält.

Harvey från start till mål

Harvey är tillräckligt snabb ut för att vara i ledningen i ett tidigt skede och sedan kan det bli ett rent taktiklopp. Visserligen är det en lång resa till Bollnäs och också debut över 2640 meter, men det ska nog gå bra.

Sobel Conway går i princip från alla positioner, men visst låter väl andra utvändigt helt okey?! Han är van att möta hårdare motstånd än detta och några av de svåraste motståndarna har fått besvärliga utgångslägen. Ja, Antonio Trot kan bli fast invändigt och Sir QC, Bottnas Commandeur liksom Linus Boy löper risk att få det jobbigt ute i spåren.

Snart dag för Hugo Åbergs

Jägersro bjuder på en fantastisk travkväll kommande tisdag med Hugo Åbergs Memorial som aftonens clou. Jag tycker att startfältet är riktigt bra och min vinnare är Propulsion. Ja, han kan ta sin tredje raka seger i detta klassiska lopp.

Jag ska ut i ett stolopp med Mulligan och det är hennes första start i ett sprinterlopp, det i sitt livs 27:e start. Distansen är 1609 meter och vi fick ett spår väl långt ut på vingen. Darling Mearas och Trendy OK, nu med Björn Goop i sulkyn, kommer att bli favoriter.

I övrigt; givetvis är det också V75 på tisdag på Jägersro och Propulsion känns som en bra spik.

Mina tankar om V75-loppen i Bollnäs

V75-1: 9 Wellino Avenue är klasshästen i gänget och på lilla systemet spikas han, men på det stora garderas Berne Gustafssons 7-åring med en kvintett. 3 Loke Survive har haft svåra lägen, nu chans till spets och han kan bli svårfångad. 4 Doctor Doxey Zenz är stark och lär köras offensivt, så det bör bli bra tempo i detta race.

V75-2: 13 Chapter Review är en USA-import som ska testa voltstart för första gången i tävlingssammanhang. Spår tre på tillägg är helt okey, ja hon bör gå felfritt och är mitt drag i ett öppet stolopp där sex ekipage streckas.

V75-3: 1 Queer Fish är snabb ut men 3 Canari Match och 4 Spitcam Jubb är riktigt vassa ut, så Queer Fish löper risk att bli instängd. I mitt ”badkar” kommer luckan, så han är min tipsetta. 2 Nappa Scar och 5 In Vain Sund har båda kapacitet att vinna detta Guld-lopp.

V75-4: 12 BW Sture eller 9 Fender som tipsetta är en smaksak. I V75 i Östersund vann BW Sture och Fender avslutade bra som trea. Segerstriden lär stå mellan de två men jag streckar också 3 Nordby Fröy. Han står 20 före och det kan häxa för favorit-duon.

V75-5: 3 Harvey svarade för en vass prestation när Johan Untersteiner ryckte skorna på 4-åringen och senast satt han fast i V75. Nu kan det bli ledningen och i den positionen ökar möjligheterna att vinna. Ja, jag spikar.

V75-6: 6 Västerbo Grosbois kan kanske ta sin första V75-vinst i sitt 19:e försök och han lär leda länge, men jag väljer att gardera med fem ekipage. 11 Now Or Never Flair har skyhög kapacitet de gånger travet flyter. Glöm inte 2 Barbara L.Hanover. Hon är stark och rejäl.

V75-7: 6 Sobel Conway möter inte lika tufft motstånd som han gjort på slutet och jag väljer därför att singelstrecka. Han är hyggligt snabb ut och bör få en bra resa i detta ojämna Silver-lopp.

Mitt V75-systemförslag till Bollnäs

V75-1: 3, 4, 5, 6, 9, 11. Res: 8-12.

V75-2: 2, 6, 9, 11, 12, 13. Res: 7-5.

V75-3: 1, 2, 3, 5.  Res: 12-4.

V75-4: 4, 9, 12. Res: 13-11.

V75-5: 3 Harvey. Res: 12-5.

V75-6:  2, 4, 6, 9, 11, 12. Res: 10-4.

V75-7: 6 Sobel Conway. Res :9-8.

Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Wellino Avenue i avdelning 1 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com