V75 Rättvik 4/8: Strecka Nurmos alla sju hästar

Jag streckar samtliga sju hästar från Timos Nurmos stall i V75 – och Erik Sting och Volocity de Vie är för mig givna tipsettor.

Spikar? Nej, det blir Daniel Redéns Canari Match och norska kallblodet Ådne Odin.

Jorma Kontio kör fem av Timos hästar. Förutom de två nämnda sitter han också upp bakom Aventador SF, Man at Work och Hugo Gustivar Boko. Harrington körs av Ulf Ohlsson och Linus Boy av Kim Eriksson.

Mest tror jag på Volocity de Vie i Sommartravets final med 300.000 kronor till vinnaren. 6-åringen gör sin sjätte raka start över lång distans och formkurvan är i zenit.

Jag vann finalen 2015 med Staro Italy, så jag vet vad som krävs av både häst och kusk för att ta hem segern.

På lilla systemet chansspikas också Volocity de Vie, men på det stora streckas en kvartett.

Vilken form har ”Piraten”?

Jag har hyllat Hans R Strömberg tidigare i den här krönikan då jag anser att han är en oerhört skicklig hästkarl med exceptionellt stora framgångar för att ha ett sådant litet stall.

On Track Piraten är hans stora stjärna – men hur är det med formen?

Känner jag Hans R rätt så är nog ”Piraten” i tillräckligt hyggligt slag för att vinna Sommarcupens final trots 40 meters tillägg.

Ja, det ska bli intressant att se ekipaget sista 700. Kommer de att hinna fram till seger – eller …?

Spets och slut för spikarna

On Track Piraten kunde ha gått ut i Ego Boys Minne, men Hans R valde bort det loppet. Nu blir Canari Match klar favorit och jag är inne på att det blir ledning runt om – det under förutsättning att Leif Witasp inte väljer att köra i ledningen med Cool Keeper.

Ådne Odin har också spetsläge i kallblodsloppet.

Han möter några bra, inte då minst Pave Faks och Art Nökkve, men jag litar på att Carl-Johan Jepson kör lika framgångsrikt som när de var V75-tvåa i Östersund.

Det viktigaste är balansen

Det pågår en intensiv debatt med krav på att tränarna ska lämna ut så mycket information som möjligt om balans och utrustning på sina starthästar i god tid.

Jag anser att den viktigaste informationen till spelarkåren är vilken balans hästen har, alltså från spannet barfota runt om till skor på alla hovarna. Och, det går att göra på ett bättre sätt än det nuvarande systemet.

Däremot tycker jag inte att vi i god tid behöver informera om vilken vagn hästen ska tävla med, huvudlag och andra detaljer som exempelvis skygglappar.

Och, mycket av utrustnings-detaljer kommer ju fram i alla de tränar-intervjuer som finns i fackorganen, i tidningar och på nätet. Att lägga in allt detta i programmet eller samla det på ett annat ställe tycker jag är väl omständligt.

Dessutom påverkas vi hela tiden av yttre faktorer som vädret och banans beskaffenhet.

I övrigt; Timo Nurmos Readly Express och Daniel Redéns Propulsion kommer om allt går vägen att mötas på Åby 11 augusti över 3100 meter. Årets race?!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 8 Erik Sting har ett oddshöjande utgångsläge, dessutom var han väl inte allra bäst senast men det är en i grunden riktigt bra häst för Silverdivisionen. Ja, han är min tipsetta före en trio bakspårshästar med 10 MT Joinville i spetsen. Från framspår kan 2 Finish Future bli svårfångad om han tar hand om ledningen.

V75-2: 5 Milliondollarrhyme har gjort sig förtjänt av en V75-vinst och den kan komma här. Jag streckar dock en sextett, där 6 Quick Crown är rysaren om han får en smygresa.

V75-3: 4 Canari Match från Daniel Redéns framgångsrika stall kan ta andra raka V75-spetssegern. Han är snabb ut och jag är inne på att Leif Witasp med Cool Keeper överlåter ledningen och sedan blir tvåa från vinnarhålet. 6 Queer Fish då? Ja, det är klar risk för dödens och då blir det tufft att plocka ner ledaren.

V75-4: 7 Ådne Odin är snabb ut och Carl-Johan Jepson missar knappast spets från springspåret. I ledningen blir den norske 5-åringen svårstoppad. Han möter faktiskt inte lika tufft motstånd nu som då han var V75-tvåa i linje med vinnande BW Sture i Östersund.

V75-5: 3 Highspirit är en startsnabb och formtoppad 10-åring som trivs allra bäst i spets. 12 Man at Work är dock bästa hästen men spår 12 över kort distans är tufft. 2 Knifetowen Winner och 11 Flash Hammering är två andra hästar med kapacitet att segerstrida.

V75-6: 4 Quite Right är nedstruken ett spår och han kan ta fjärde raka segern. Timo Nurmos duo 9 Harrington och 12 Hugo Gustivar Boko är givna trots spåren. 1 Claude Debussy kan leda länge.

V75-7: 6 Volocity de Vie är en stark och rejäl Timo Nurmos-häst som har klippkort på lång distans. 10 Just Wait and See vann Örebros långlopp i överlägsen stil och han kan göra om den prestationen. 15 On Track Piraten är självskriven.

Mitt systemförslag till V75 på Rättvik

V75-1: 2, 8, 10, 11, 12. Res: 9-5.

V75-2: 2, 4, 5, 6, 9, 11. Res: 10-7.

V75-3: 4 Canari Match.  Res: 3-10.

V75-4: 7 Ådne Odin. Res: 1-6.

V75-5: 2, 3, 11, 12. Res: 7-6.

V75-6:  1, 4, 9, 10, 12. Res: 3-5.

V75-7: 3, 6, 10, 15.  Res :12-7.

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nummer 6 Volocity de Vie i avdelning 7 blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com