V75 Åby 11/8: Readly Express min vinnare i Åbys Stora Pris

Prix d´Amerique-segraren Readly Express är mitt tips före Propulsion i giganternas kamp – fast båda streckas på systemet …

Spikar? Jo, två hästar som trivs på Åby, nämligen Perfect Spirit och Victory Kåsgård.

Precis som alla andra utgår jag ifrån att striden om segern och tre miljoner i Åbys Stora Pris står mellan världsstjärnorna Readly Express och Propulsion.

Vinner någon annan, ja då kan vi tala om en präktig sensation – och det är väl Kolgjinis duo Rajesh Face eller Platon Face som i så fall kan skrälla …

Robert Bergh i nyckelroll

Readly Express spetsade när han vann SM i sin enda start på Åby och Jorma Kontio är säkert ute efter ledningen.

Han kan få överta den från Muscle Hustle och Robert Bergh. I ett sådant scenario löper Propulsion risk att bli instängd eller tidigt tvingas ut i andraspår och från dödens slår han aldrig Readly Express över tre kilometer.

Fast Muscle Hustle galopperade direkt efter bilen senast och han kan göra det igen, vilket i så fall öppnar för ett annat scenario. Kanske ledning för Propulsion, fast i sina tre lopp i Åbys Stora Pris 2016 tog han inte ledningen trots spår 3-5-2.

I klartext; mycket kan avgöras i starten och hur positionerna ser ut efter 500 meter. Och, givetvis också hur fränt Adrian och Lutfi kör med sina kanoner.

Ja, det här kan bli det häftigaste travloppet som körts i Sverige i modern tid.

 Spikar som trivs på Åby

Perfect Spirit är hundraprocentig på Åby efter seger i försöket och finalen i Kungapokalen. Då kom det in 1.123.000 kronor. Nu kan det bli en kvarts miljon till.

Victory Kåsgård har gjort sju starter på Åby och vunnit fem. I pengar 269.000. I denna Brons-final får vinnaren också 250.00 och jag är helt inne på att Flemming Jensen verkligen ställt i ordning Victory Kåsgård.

I övrigt; jag kör Quiz Töll och Zoko Lane i V75, båda med vinstchans. Quiz Töll är lågt rankade på flera håll men hon tog en längd på Absolut Gehör i ett sylvasst avslut i senaste starten och båda slutade trea.

Mina tankar om lopp för lopp

V75-1: 2 Cobourg Hanover är snabb ut och han lär leda länge, kanske hela vägen och jag spikar också 6-åringen på det lilla systemet. Motståndet är dock tufft så jag garderar med en kvartett på det stora systemet. Jag har kört 8 Gento och vunnit V75 med honom och är han nu som då, ja då finns han med på målfotot. Insatsen senast var dock inte bra.

V75-2: 4 Waikiki Silvio var riktigt duktig senast då han slog av 3 Karl Sjöhammar trots en tung resa. Åter ett lurigt lopp där 2 Ottens Dibaba är en  rysare, dels för att hon är snabb ut, dels för att hon kan avsluta sylvasst och Åby har ju dubbla open stretch.

V75-3: 3 Perfect Spirit har övertygat stort och är ett givet förstastreck. Ja, jag väljer att singelstrecka trots att motståndet åter är riktigt tufft från i synnerhet 2 Lucifer Lane och 9 Giveitgasandgo.

V75-4: 6 Cheerful Rivner är en talang och fixar hon bara att trava felfritt från springspåret kan det bli vinst till ett riktigt bra odds. Jag kör 8 Quiz Töll och hon är i fint slag, ja det finns kapacitet för att vinna om vi kommer till från spåret. Mina sex streck kanske räcker …

V75-5: 9 GlobalSatisfaction kan få loppet och han visade senast vid V75-segern att formkurvan är i zenit. Jag kör 1 Zoko Lane och han är inte snabb ut, så spår ett är definitivt inget plus. Om vi kommer i slagläge kan det bli seger. 2 Don´t Mind Me och 3 Linus Boy streckas också.

V75-6: 5 Victory Kåsgård är en chansspik, men han var rikigt bra senast och har ett fantastiskt fint facit på Åby. Jag litar på att Flemming Jensen kör offensivt från detta fina läge.

V75-7: 4 Readly Express är min vinnaren i detta tungviktsmöte. Han vann Prix d´Amerique före Bold Eagle och 1 Propulsion, så det är en världsstjärna som trivs över lång distans. Givetvis dubblar jag systemet med 1 Propulsion. Oj, så bra han var i Hugo Åbergs.

Mitt systemfröslag

V75-1: 1, 2, 3, 4, 8. Res: 7-5.

V75-2: 2, 3, 4, 6, 7, 8. Res: 9-1.

V75-3: 3 Perfect Spirit.  Res:2-9.

V75-4: 3, 6, 7, 8, 10, 11. Res: 1-14.

V75-5: 1, 2, 3, 9. Res: 5-7.

V75-6:  5 Victory Kåsgård. Res: 9-2.

V75-7: 1, 4. Res :5-6.

Systemet är på 1440rader och kostar 720 kronor. Om man också singelstreckar nummer 2 Cobourg Hanover i avdelning 1 blir det systemet på 288 rader och det kostar då 144 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com