V75 Gävle 18/8: Sign Me Up Too och Urban Kronos spikas

Minst 63 miljoner, kanske ytterligare någon miljon till – ja, den svindlande summan kan en ensam vinnare med sju rätt få.

Om jag vann? Ja, jag vet exakt vad jag skulle köpa.

Nu är jag inne på att det inte kommer att slå in, mest för att det ser ut att bli en favoritbetonad omgång. Trots det kan sju rätt ge hyggligt bra betalt, men jag tror inte på någon miljonutdelning för sju rätt.

Jag väljer att spika i första och sista avdelningen, alltså i prologen och epilogen av V75-tävlingarna i Gävle.

Sign Me Up Too med Emilia Leo är ett starkt ekipage. Emilia verkar också riktigt påläst att läsa av de intervjuer hon gett i olika medier. Jag är också inne på att hon kan ta ledningen med Sign Me Up Too och sedan lär väl loppet vara låst när Oskar Kylin Blom kör fram Lindy´s Girl i dödens.

Urban Kronos har imponerat

Känner jag Roger Walmann rätt bubblade det säkert av glädje inombords när hans Urban Kronos V75-vann från dödens senast på 1,10,8/1609a på Jägersro.

Utåt var Roger cool, men den här Muscle Hill-sonen har verkligen utvecklats i år som 5-åring och Roger måste var helnöjd som tränare.

Trots stentufft motstånd väljer jag att singelstreck. Örjan Kihlström lär inte blanda sig i någon spetsstrid, utan utgår väl ifrån att det blir ett vasst första 500 från Angle of Attack, Magnifik Brodde, Ajlexes Cubano, Västerbo Grosbois och Jeepster – och i all denna satsning från start kanske Urban Kronos hamnar i andra eller tredje utvändigt.

Ja, Kihlström är skicklig men också svårläst.

Två fantastiska individer

Hans kuskinsats i Åbys Stora Pris med Propulsion är väl hädanefter obligatoriskt undervisningsmateriel på Wången för våra blivande tränare.

Och, vilka fantastiska hästar vi har i Propulsi0n och Readly Express. Ja, egentligen vore det väl mest rättvist om det blivit dött lopp.

Det skulle i varje fall ha glatt konstruktörerna av de två system som fått 19 miljoner var om Readly Express varit etta.

I övrigt; givetvis hade jag köpt några välstammade hästar om jag vunnit 63 miljoner.

Mina tankar avdelning för avdelning

V75-1: 7 Sign Me Up Too och Emilia Leo har övertygat starkt med fyra raka segrar, varav två i V75, innan de blev V75-trea senast från dödens då Masterglide vann. Eftersom den farligaste konkurrenten, som är Mr Golden Quick, fick spår ett och löper risk att bli fast invändigt spikar jag Sign Me Up Too. Ja, det kan bli spets och slut.

V75-2: 3 Betting Gangster har tre raka segrar sedan Jerry Riordan ryckte alla skorna på den 3-årige hingsten efter Going Kronos/Viola Silas. Nu är det risk för dödens på 1 Devil Sound och om två fightas kan en tredje vinna, så både 2 Filur Sisu och 6 Fortune Mearas streckas också.

V75-3: 1 Monark Newmen känns som den hetaste i ett jämnt guld-fält, men mycket avgörs i starten. Kommer han iväg felfritt får de andra det tufft, men det är galopprisk. Spik på lilla systemet, men på stora streckas ytterligare fyra ekipage. Rysaren är 9 Order to Fly.

V75-4: 1 Hugo Gustivar Boko svarade för en stark insats efter startgaloppen och han lär bli hårt betrodd nu. 7 MT Machiavelli är en tuff motståndare liksom 4 Dornoch Am. Rysare är 10 Goliath Boko.

V75-5: 4 Mister Niky är kraftigt gynnad av distansen och då det kan bli tuff körning mellan 1 Ural och 5 Exclamation Mark är han min tipsetta, fast hela trion streckas plus Fredrik Perssons 2 Farmer Jack. Den är också snabb ut och kan bli tuff att rå på vid ledning.

V75-6: 1 Zara Kronos har radat upp starka insatser och klanen kring detta fina sto är värd en stor seger. 2 Aleppo Pine har också övertygat liksom 3 Staro Miami och jag tycker att man kommer långt med de tre på systemet.

V75-7: 5 Urban Kronos har verkligen utvecklats mot en Guld-häst och han var rent av grym vid V75-vinsten senast på Jägersro. Trots tufft motstånd väljer jag att spika Roger Walmanns 5-åring.

Mitt systemförslag till Gävle

V75-1: 7 Sign Me Up Too. Res: 6-5.

V75-2: 1, 2, 3, 6. Res: 11-5.

V75-3: 1, 2, 4, 6, 9.  Res:5-8.

V75-4: 1, 4, 7, 10. Res: 2-3.

V75-5: 1, 2, 4, 5. Res: 12-6.

V75-6:  1, 2, 3. Res: 1-12.

V75-7: 5 Urban Kronos. Res :5-6.

Systemet är på 960 rader och kostar 480 kronor. Om man också singelstreckar nummer 1 Monark Newmen i avdelning 3 blir det systemet på 144 rader och det kostar då 72 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com