V75 Bergsåker 25/8: Månprinsen AM och Readly Express givna spikar

Readly Express given storfavorit i Sundsvall Open Trot, Månprinsen AM mot femte SM-tecknet för kallblod och superjackpot i V75 – ja, Bergsåker är att gratulera!

Spikar? Readly Express förstås och Månprinsen.

Finalen i V75 Summer Heat bjuder på multi-jackpot där en ensam vinnare med sju rätt kan få 50 miljoner, men trots att Bergsåker är känd som en skrällbana tror jag inte att det blir sexsiffrig utdelning för sju rätt.

Anledningen är att Månprinsen AM och Readly Express blir hårt streckade och normalt ska de också vinna.

Och, även Laskari, Dear Friend och O´Man Flax har goda vinstmöjligheter.

Tufft i Derby-kvalet

Favoriterna föll som käglor i Derby-kvalet, men även i försöken till Derbystoet rasslade det till.

Nåja, så är travsporten …

Min vinnare av Derbyt nästkommande söndag är Maharajah-sonen Who´s Who och min favorit till segern i Derbystoet är Peter Untersteiners Global Upperstyle.

Och, i jämlikhetens tidevarv tycker jag att det är helt okey att vinnaren av Derbyt får en prischeck på två miljoner medan segraren i Derbystoet får hälften så mycket.

Varför? Ja, Svenskt Travderby är öppet för alla, även stona och det är därmed ett betydligt tuffare race. Ston som Ina Scott och Hilda Zonett har gått ut i Derbyt och de har också vunnit.

Lider med Ove A Lindqvist

Tio brutna revben och näsbenet av – ja, Ove A Lindqvist råkade verkligen illa ut i Bollnäs i tisdag då den häst han körde sparkade bakut. Ove A flög ut sulkyn och blev överkörd av flera ekipage.

Ryktesvägen fick jag höra att olyckan skedde när han drog urryckaren. Och, sedan har också Ove A bekräftat att det var så.

Oavsett den olyckshändelse har jag märkt att alltför många tränare och amatörer stoppar bomull i öronen på sina unghästar i träning, allt för att de inte ska höra så mycket.

Jag tycker att det är fullständigt fel. Samma när det gäller användandet av urryckare. Hästarna måste få testa den detaljen i träning. Om det görs första gången i ett lopp kan allt hända.

I övrigt; mycket plussiffror i ATG:s delårsrapport och det är bara att tacka och buga för det.

Mina tankar lopp för lopp i V75

V75-1:7 Laskari kommer att bli stor favorit efter den bländande insatsen vid segern på 1.10,9 över 1640a i debuten för Timo Nurmos. Nu är det åter sprinterdistans, så Jorma Kontio kör offensivt från spår sju väl medveten vad han har i tömmarna. Spik? Nja, på lilla men på stora strecka sex ekipage.

V75-2:5 Månprinsen AM övertygade stort här nere på Åby och det är upplagt för tredje raka segern liksom den femte (!) SM-titeln. Jag spikar, väl medveten om att 1 Odin Tabac kommer att leda länge och att 4 Pydin kan skrälla.

V75-3: 9 MT Joinville har gjort sig förtjänt av en V75-seger i år. Kanske kommer den här. 7 Nobel Amok har varit klart positiv i de två senaste loppen efter en rad galopper. 8 Handsome Brad är också bra men spåret kan ställa till det. 1 Moni Viking var ute i Jubileumspokalen och såg fin ut. Och, jag plockar också med två rysare!

V75-4: 7 Dear Friend har övertygat i två raka segrar på Åby, hon är bra ut och springspåret är perfekt och Peter H Sjöberg hade 36 i segerprocent i fjol och 22 i år, så det är en kuskvass lärling. 3 Windy Ammik är rysardraget. Fem streck.

V75-5: 1 O´Man Flax har tävlat starkt för Ulf Ohlsson och Ulf Stenströmer andas optimsim vad det gäller hans 4-åring. Kanske barfota här. 8 Logo Light är den som kan skrälla. Fyra streck.

V75-6: 1 Dreamboy As är given i segerstriden om Björn Goop hittar ut med sin 5-åring. 12 Teiso har styrkan som sitt främsta vapen och ser vi till Derby-uttagningarna i onsdags så är Robert Berghs långdistansare i toppslag. Han fick ju med båda sina två till Derbyt.

V75-7: 8 Readly Express var fantastisk senast som knappt slagen av Propulsion.  Nurmos segermaskin gör sin första start på Bergsåker och det ska bli bra väder, men om det blir barfota eller inte spelar ingen roll. Han är bara bäst.

Mitt systemförslag till lördagens V75

V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 7. Res: 11-12.

V75-2: 5 Månprinsen AM. Res: 1-4.

V75-3: 1, 2, 7, 8, 9, 10.  Res: 6-11.

V75-4: 2, 3, 5, 7, 12. Res: 8-4.

V75-5:  1, 5, 7, 8.  Res: 6-2.

V75-6:  1,  2,  9,  10,  12 . Res: 11-5.

V75-7: 8 Readly Express. Res :5-7.

Systemet är på 3600 rader och kostar 1800 kronor. Om man också singelstreckar nummer 7 Laskari i avdelning 1 blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com