V75 Jägersro 1/9: Toddler och Mack Dragan fräcka spikar

Derbyhelgen bjuder på högklassig sport och en svårlöst V75:a  kryddat med jackpot på lördag.

Jag tror att megabanken Cyber Lane är en favorit i fara och garderar. Kring 27 miljoner kan en ensam vinnare med sju rätt få. Och, för att det ska bli så krävs att en tung favorit som Cyber Lane förlorar. 

I ett tunt Guld-race, ja både numerärt och rent sportsligt, finns det tre tänkbara vinnare. Förutom Cyber Lane är det Dante Boko och Love Matters.

Jag streckar den trion.

Nu var Cyber Lane riktigt bra som trea i Jubileumspokalen och med bara åtta ekipage i detta ”Guld” kan det inte bli tal om några positionsproblem, men distansen 1640 meter gynnar några snabba hästar som Dante Boko och Love Matters. Om segertiden hamnar under 1.10 är det inte lätt att ta något till slut från exempelvis dödens.

V75-spikarna på slutet

När jag vann med Quiz Töll på Tingsryd i mitten av augusti hade jag tidigare under tävlingsdagen sett Marc Elias vinna med Toddler på ett övertygande sätt. Ja, med den bilden på näthinnan var det inte svårt att singelstrecka ekipaget som ska ut i V75-6.

Både häst och kusk är i toppform.

Chansspik? Kanske det, men inte för mig.

Mack Dragan i V75-7 kan bli klar favorit, det efter många fina insatser och äntligen ett bra läge.

Jag kör Zoko Lane i samma lopp och trots att den 6-åringen har hög kapacitet liksom flera andra hästar i detta fin Silver-race, väljer jag att singelstrecka Morgan Wilhelmssons 5-åring.

Jag tycker att jag bör ha fem rätt efter fem avdelningar, sedan gäller det att jobba in spikarna.

Senast på Bergsåker hade jag sex rätt inför sista avdelningen och med Readly Express som spik kändes sjuan vara i hamn.

Nu blev det inte så …

En hyggligt bra kvartett

Jag kör fyra hästar inom V75 och det är stallets Quiz Töll, Cobbys Olifant och Big Farmer samt gäststyrningen Zoko Lane – dessutom ska också Kendra Silvio starta, nu med sonen Joel i sulkyn för tredje gången i rad.

Quiz Töll är den hetaste vinstchansen. Hon har springspår på tillägg och med endast fem hästar på start störs vi inte av några springspårshästar där, så med tur kan vi hamna riktigt bra till efter några hundra meter. Hon var riktigt bra senast vid segern på Tingsryd och hon var fin i några intervaller i backen i veckan, så jag andas optimism.

Cobbys Olifant var fin i ett tisdagsjobb och han gör i stort sett alltid bra ifrån sig. Senast var han dock bara så där och han hade då druckit för lite vatten, tror vi. Han har kapacitet att vinna till ett bra odds. Big Farmer stöter på bra motstånd och det är pengar som gäller även om han visat fina takter på slutet. Kendra Silvio jagar också pengar.

På söndag ska jag ut med Mulligan i ett tufft race där hon som enda sto möter hingstar och valacker. Platon Face blir klar favorit och även Racing Mange blir svår att slå, men trea fyra kan vi bli.

I övrigt; lördagens bästa chans har jag med Aquamarin i lopp 3 i V4. En spik?!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 8 Julia Pellini gör sin första start på knappt två månader, men jag läste att hon tränar fint och att det är Magnus Dahléns bästa chans i omgången, så det kan bli tufft att slå henne. 12 Quiz Töll har ett intressant utgångsläge och med rätt resa är hon med i segerstriden. Fem streck, där Callmeawinner är rysaren – fyra i danska Stoderbyt som fastlåst.

V75-2: 1 Rajah Silvio känner jag väl till och det är en riktigt bra häst för klassen. Min Cobbys Olifant var fin i tisdagsjobbet och är precis som Guiden skriver loppets rysare.

V75-3: 8 Cyber Lane är en favorit i fara. Visst, han är stark och rejäl och tål att göra grovjobbet i dödens men det är 1640 meter och det kan gå riktigt snabbt. 3 Dante Boko kan trava under 1.10 och 4 Love Matters är klart distansgynnad. Heltäckt med den trion.

V75-4: 4 Vinci Power har svarat för starka insatser i Bo Falsigs regi och nu gör 4-åringen sin första start för Peter Untersteiner. Ekipaget är given tipsetta för mig och spikas också på lilla systemet. 3 Burning Man är en svår utmanare liksom 12 Aperfectdream. 13 Elway Am sexa i Derbykval efter bra avslut.

V75-5: 6 Cashback Pellini är inte med i startrusningen men han är stark till slut och kan vara en vinnare i denna mini-comback. 5 Gustafson var rejäl tvåa senast på Jägersro på en bra tid. Fem streck i ett lopp där det kan skrälla.

V75-6: 7 Toddler svarade för en övertygande insats vid segern på Tingsryd och Marc Elias lär sikta på samma taktik nu, alltså offensivt mot ledningen. Trots starkt motstånd väljer jag att spika ekipaget, mycket för insatsen senast.

V75-7:5 Mack Dragan är på allas läpper och efter insatsen senast på Åby då han vann med fyra längder väljer jag att spika, väl medveten om att Zoko Lane som jag kör var grymt bra näst senast då han V75-vann på en 12-tid till oddset 41.61

Mitt V75-förslag till lördagen

V75-1: 3, 4, 8, 10, 12. Res: 9-2.

V75-2: 1, 3, 4, 7, 9, 10. Res: 2-5.

V75-3: 3, 4, 8.  Res: 2-6.

V75-4: 3, 4, 12, 13, 14. Res: 9-15.

V75-5:  2, 3, 5, 6, 7. Res: 12-1.

V75-6:  7 Toddler.   Res: 1-12.

V75-7: 5 Mack Dragan. Res : 9-7.

Systemet är på 2250 rader och kostar 1125 kronor. Om man också singelstreckar nummer 4 Vinci Power i i avdelning 4 blir det systemet på 450 rader och det kostar då 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com