V75 Solänget 8/9: Emile Zola Sisu och Disco Volante spikar

Vilken spännande och läcker helg med V75 och jackpot som förrätt till historiens mest ovissa riksdagsval på söndag.

Hur det går? Ja, Emile Zola Sisu och Disco Volante är givna spikar och vad det gäller valet passar jag.

Jag körde Stefan Melanders Disco Volante senast till seger på Halmstad, en vinst värd 75.000 kronor – fast det viktigaste var att Disco Volante fick tillräckligt mycket med poäng för att komma med i detta V75-lopp i Silverdivisionen.

Jag tyckte att han var bra, kanske inte i absolut topp men inte långt därifrån.

Ulf Ohlsson som körde näst senast och var oplacerad går i Guidens V75-tipstävling ut och singelstreckar Disco Volante.

Ulf kör 5-åringen nu på lördag och jag håller fullständigt med Ulf; Disco Volante är en given bank.

Timo Nurmos segerrika talang

Mitt andra singelstreck i Solängets jackpot, där en vinnare kan kamma hem cirkus 29 miljoner, är Timo Nurmos 4-årige talang Emile Zola Sisu.

Okey, det är en orutinerad häst som tagit sex segrar på sju starter och som nu ska ut på en 53-milaresa och övernatta, har spår ett bakom bilen i en helt ny miljö och det är ovisst hur vädret/banan blir. En del plus, en del minus. Totalt sett så överväger dock det positiva och jag tror att det blir ledning runt om för Timos talang.

Jag är just nu på den spanska solkusten och det är inte helt lätt att hinna läsa in/se allt men det kan jag säga att ni som är ute efter de riktigt stora pengarna ska givetvis gardera detta V75-lopp i lägsta klassen.

Vilka då med? Ja, en helgardering behöver inte vara helt fel.

Fast jag spikar …

Peter Ingves kan bli ”Mr DD”

Peter Ingves, som har Halmstad som sin hemmabana, åker till Örnsköldsvik för att köra tre hästar denna V75-lördag.

Två är intressanta, nämligen Dreammoko i Silverörnen och Dreamboy As i den sista V75-avdelningen. Jag skulle inte bli förvånad om han vinner med båda och blir 100-procentig på Dagens Dubbel. Ja, 6-6 lär nog ge hyggligt betalt.

I övrigt; ja, Aquamarin till 3.53 och spik satt väl bra?!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 9 Quality Tilly från Oscar Berglunds formstall vann senast de gästade Solänget och nu kan det bli fjärde raka segern för den här 5-åringen. Örjan Kihlström upp nu för första gången. 10 Esprit Sisu var nära att kvala in till Derbyt och jag såg att Ulf Ohlsson rankar hästen tvåa bakom Quality Tilly – och Ulf har ju vunnit med båda.

V75-2: 1 Fame Boko och 7 Roheryn är klart bäst av de med framspår och den som tar hand om ledningen bör ha goda möjligheter att vinna. Det är alltid tufft att ta 20 meter på en snabb bana som Solänget men jag streckar faktiskt en kvartett med bakspår. Rysaren är 15 Ginny Weasley, ett Robert Bergh-sto som är stationerad på hans filial i Sundsvall.

V75-3: 1 Emile Zola Sisu kan ta sin sjunde seger i sin åttonde start och överallt där jag kollat är 4-åringen stor favorit. Jag följer med strömmen och spikar – fast ni som är ute efter många miljoner garderar …

V75-4: 7 Guli Tor med Örjan Kihlström och en patenterad smygresa låter spännande – ja, jag spikar på lilla systemet men streckar en sextett på det stora systemet. Glöm inte norske 1 Lukas Rauen!

V75-5: 3 Disco Volante körde jag åt Stefan Melander senast på Halmstad och det blev en spetsvinst. Han närmar sig toppformen och från detta fina läge och över 1640 meter väljer jag att spika. Jag såg också att Ulf Ohlsson, som kör denna gång, gjorde det i Guidens V75-tävling.

V75-6: 5 Makethemark är given tipsetta efter de två senaste insatserna. Ja, han vann ju Jubileumspokalen efter ett rykande upplopp. 2 Diamanten leder länge, 6 Dreammoko vinner snart och 9 Muscle Hustle har skrällchans.

V75-7: 3 Sign Me Up Too och  Emilia Leo har varit framgångsrika i V75, så för mig är ekipaget given tipsetta. 6 Dreamboy As och 9 Wasa Warrior är givna utmanare. Tre streck.

Mitt systemförslag till V75 lördag

V75-1: 9, 10, 12. Res: 3-4.

V75-2: 1, 7, 9, 11, 13, 14, 15. Res: 2-12.

V75-3: 1 Emile Zola Sisu.  Res: 12-6.

V75-4: 1, 2, 4, 6, 7, 13. Res: 9-11.

V75-5: 3 Disco Volante.  Res: 4-5.

V75-6: 2, 5, 6, 9.  Res: 7-1.

V75-7: 3, 6, 9. Res:5-7.

Systemet är på 1512 rader och kostar 756 kronor. Om man också singelstreckar nummer 7 Guli Tor i avdelning 4 blir det systemet på 252 rader och det kostar då 126 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com