V75 Bjerke 9/9-18

Norrmännen går sin egna väg och slår ihop de största årgångsfinalerna och kör ”Klasselöpsdagen” på Bjerke med finaler i Kriteriet och Derbyt, både för varm- och kallblod. Lite tråkigt, tycker jag, eftersom segrarna knappt hinner njuta av segern förrän det är dags för nästa lopp. Och för publiken kan det nog bli lite för mycket också, man hinner liksom inte riktigt med att uppskatta den fina sporten man får se.

Normalt sett brukar en sådan här dag innebära en favoritparad utan dess like, men i år lär det inte bli så. Vilket spelvärde det är i omgången! Båda mina spikar är spelade på klart under 10%, lägg därtill att en av omgångens mest spelade är chanslös, i all fall i mina ögon. Det här kan bli en riktigt rolig söndag!

Jag gör endast ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala idag. Andelar köper du som vanligt via ATG Tillsammans. Nu kör vi!

 

V75-1, Per Ulvens äreslopp, 3120:

12 Massive Attack har inte riktigt löpt upp till vad han kan i år, men formen är på uppgång och han har hög kapacitet. Distansen är inga problem och han kan avsluta riktigt vasst sista 6-700. Han är såld till Frankrike och gör nu sista starten i norsk regi. Det lär betyda att man inte sparar på något och jag tror att Massive Attack bara bombar runt det här gänget. Kör bara, Pål!

Rank: 12-14-8-6-13-2-7-9-11-4-5-10-1-3

 

V75-2, Norskt Travkriterium för kallblod, 2100a:

3 Rappstjernen var riktigt fin i försöket och vann efter behag. Laddas vad som går från start och kommer han till ledningen, vilket jag tror, blir han svårslagen. 2 Eld Rask är klar favorit och vann sitt försök ganska enkelt. Han hackade dock lite i travet och det låg en galopp på lut. Är inte lika startsnabb som Rappstjernen och kan tvingas göra jobbet i dödens här. Kan givetvis vinna ändå. 4 Möller Tor hängde med fint i rygg på Eld Rask i försöket och såg ut att ha lite sparat. Kan få en fin resa nu och kan överraska.

Rank: 3-2-4-11-10-5-1-7-8-9-6-12

 

V75-3, Trygve Diskeruds minneslopp, 2140:

9 Myhreng Jerker gjorde ett enormt lopp senast och höll undan med knapp marginal. Formen är på väg uppåt och är han på rätt humör kan han bolla med det här gänget. 6 Roli Eld störtdök invändigt efter en sen lucka senast och var mycket nära segern mot just Myhreng Jerker. Bra läge, snabb ut och kan leda runt om. 11 Galileo är i bra form och har en sylvass spurt att tillgå. Kan han smygas fram i slagläge till 3-400 kvar blir han farlig till slut. 5 Ådne Odin var ute mot tufft motstånd senast och innan dess har han hoppat bort sig två gånger på raken. Formen är nog ändå bra och skulle det klaffa för honom är han med i striden. 3 Will Prinsen har hög kapacitet men kanske har haft ett för långt uppehåll till denna starten? Avslutar vasst och kanske kan kriga om segern ändå. 12 Järvsörappen är inte lika bra som han har varit men håller ändå hygglig klass. Tar rygg på Galileo och kanske kan överraska över upploppet?

Rank: 9-6-11-5-3-12-15-14-13-7-2-8-1-4

 

V75-4, Norskt Travkriterium för varmblod, 2100a:

3 Max Brady är enormt startsnabb och jag tror han tar en längd på storfavoriten 1 Catherine’s Chevy. Det kan vara helt loppavgörande och från ledningen säljer sig Max Brady dyrt. Formen är på topp och han var fin vid segern i försöket. 1 Catherine’s Chevy är som sagt storfavorit men läget kan spela honom ett spratt. Han kan öppna bra, men känslan är att han inte lyckas hålla ut de andra. Hittar han ut i fritt slagläge i tid är han dock hästen att slå. 2 Noble Superb var kanske den som imponerade mest i försöken då han vann från dödens i bra stil. Kan också öppna bra men riskerar trots det att få gå i dödens återigen. Men med tanke på det han visade i försöket så kan det gå vägen ändå. 6 Royal Muscle avslutade bra i försöket och såg fin ut. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 11 Stoletheshow har ett risigt läge, men kan avsluta bra och kör de andra ihjäl sig där framme kan han profitera på det.

Rank: 3-1-2-6-11-5-9-4-8-10-7-12

 

V75-5, Norskt Travderby för kallblod, 2600a:

1 Philip Ess vann det svenska Derbyt i somras och var då strålande fin. Han var lika fin i försöket senast och fick sitt drömläge här. Tar hand om ledningen återigen och kan mycket väl hålla undan. 3 Tekno Eld utmanar dock och även han såg fin ut i försöket. Kan öppna bra även han men känslan är att norrmannen är aningen snabbare. Riskerar få gå i dödens men ska givetvis ses med klar vinstchans ändå. 5 Valle Askgjorde ett bra försök och såg fin ut. Kan han få en resa i draget bakom de två förstnämnda kan han vara med i segerstriden här. 4 Bokli Rapphängde med bra i försöket och har en vass avslutning. Inte helt golvad. 2 Månlykke AM ställs mot sitt tuffaste motstånd någonsin men är riktigt bra och man kan inte räkna ut honom här.

Rank: 1-3-5-4-2-9-11-10-6-7-12-8

 

V75-6, 2100a:

6 Cash Okay har kommit hem til Norge igen efter en inte helt lyckad Frankrike-sejour. Han tränar fint och stallet tror på en bra insats direkt. Hästen är stark och går vasst till slut. Kan plocka ner alla! 2 Photo Lavec är i kanonform och var läcker att se senast då han spurtade vasst till seger efter en smörresa. Lär få en fin resa igen och är som sagt vass till slut. 5 Love Voice gjorde comeback senast och spurtade vasst till en säker seger. Lär gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och kan vara en fräck utmanare. 7 Dancelli fick fritt för sent senast men sköt till vasst och såg fin ut. Söker en ryggresa igen och kan skrälla om det klaffar. Storfavoriten 3 Giveitgasandgo klappade ihop fullständigt senast och antingen var det den usla banan som fällde honom eller så var distansen för lång. Jag tror mest på det sistnaämnda… Han har helt enkelt inte gjort något bra lopp över 2100 och trots enklare motstånd än tidigare så tror jag inte att han vinner det här heller.

Rank: 6-2-5-7-3-10-4-9-1-11-12-8

 

V75-7, Norskt Travderby, 2600a:

11 Robin GT hade haft en kortare paus inför försöken senast och var svårbedömd inför det. Han lyckades krypa ner i rygg på ledande/vinnande 9 Crackajack med två varv kvar och klättrade i rygg på denne över mål. Han såg helt fantastiskt fin ut och lär vara ytterligare förbättrad till finalen med lopp i kroppen. Får dessutom Örjan Kihlström i vagnen idag och trots läget så tror jag att de bara städar av det här gänget utan problem. Dagens överlägset roligaste drag spikas utan tvekan!

Rank: 11-2-1-7-4-10-3-5-9-12-8-6

 

För att ta del av andelssystemet besök; http://tipsotrav.se/category/v75/v75-bjerke-9-9-18

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com