V86 Jägersro/Solvalla 19/9

Att V86 är ett svårt spel har vi lärt oss och framförallt märkt av de senaste veckorna. Efter två omgångar där ingen hittat åtta rätt fick vi förra veckan se en vinnare ta hem hela potten på ca 22,6 miljoner. Imponerande!

Veckans omgång avgörs på Jägersro och Solvalla och med tanke på hur loppen på Solvalla ser ut så kan det mycket väl bli en svårlöst historia på nytt. Tyvärr tenderar Solvallas lopp till att bli sämre för varje onsdag och det är nästan bottenskrapet vi får se. Men det är ju också de som är mest spelbara, så det är lite dubbla känslor… Men nog tjötat, nu kör vi!

 

V86-1, Hästägarekannan, 2140a:

3 Comanche Moon fick sent fritt senast och sköt till vasst men hann inte fram till Toddler. Ikväll har han spetsläge igen och jag kan inte se att Jocke släpper ledningen nu. Bra chans om han slipper press på vägen. 5 Great King Wineär i kanonform och avslutade vasst som vanligt senast. Tyvärr är Stefan Söderkvist väldigt defensiv i sina styrningar, men har de inte för långt fram när man svänger in på upploppet är man med i matchen. 2 Speedy Foxy Vicanehar avslutat vasst i sina två starter efter lång frånvaro och sett mycket fin ut. Nu spänner man bågen igen och läget blev fint här. Hon är stenhård och har en vass avslutning, kan definitivt vinna loppet!

Rank: 3-5-2-8-7-4-6-1

 

V86-2, Treåringslopp, 2140a:

2 Eicas var ute mot betydligt tuffare konkurrenter senast och sladdade bak i kön när han plötsligt hoppade bort sig med 650 kvar. Såg ändå ut att vara i fin form och har ett bra läge här. Kan öppna bra och blir det ledning kan han bli svårstoppad. 4 Magic Cash har mer bokstäver än siffror i raden och helt klart är han en osäker typ. Nurmos/Kontio får dock mycket gratis på Solvalla och skulle hästen kliva iväg felfritt finns risken/chansen att han släpps till ledning och får glida undan. 6 Kent’s Laddie är inte rumsren han heller, men har bra fart i sig när han sköter sig. Går han felfritt ikväll kan han brotta ner der andra till slut, kapaciteten finns. 3 Got To Dash var inte frisk senast och kastade in handduken när det skulle avgöras. Har ett bra läge här, kan öppna bra och blir det han som sitter i ledningen kan det vara game over för de andra. Ska räknas tidigt! 10 Irish Boko var blek förra onsdagen och kan mycket bättre. Går bra bakifrån och kan avsluta vasst om det passar. Kan skrälla!

Rank: 2-4-6-3-10-1-8-7-5-12-9-11

 

V86-3, 1640a:

6 Nolimitjimmit bollade med motståndet senast och såg fantastiskt fin ut. Kommer laddas för ledningen igen och har en vettig chans att ta sig dit. Blir det svar invändigt går det dock att lösa ändå, bara Conrad håller sig cool i vagnen. Jag tror att de vinner det här loppet och spikar utan att tveka!

Rank: 6-3-5-12-8-10-11-7-2-1-4-9

 

V86-4, Treåringslopp, 2140a:

2 Jeppas Sputnik lade i handbromsen tidigt senast och var knappast frisk den dagen. Bra läge då han är startsnabb och kan mycket väl leda runt om. 8 Kasper Trot fick en fin resa senast och avslutade bra. Spåret är ingen höjdare men det får Goop lösa. Har kapacitet för seger och ska räknas tidigt. 4 Lift To Drag var väl årets stallskrik senast då alla gick på honom. Det blev dock ingen succé då, men han höll bra från dödens ändå. Lite bättre resa nu så kan det vara dags för första segern. 1 Staro Mojito gick riktigt bra senast, men var då diskad efter en stor galopp kort efter start. Formen finns där, men läget är oroande då han dels inte är snabb ut och dessutom är lite osäker. Gör debut i ny regi här och felfri är han en av de som kan vinna. 7 Intake trodde jag en del på senast men då satt hon fast med gott om krafter kvar och såg fin ut. Har ett krångligt läge såklart, men löser det sig kan hon avsluta vasst och är inte golvad.

Rank: 2-8-4-1-7-9-12-3-10-6-5-11

 

V86-5, 1640a:

3 Norton Commander är en riktigt flott häst och han gjorde ingen besviken senast då han enkelt gick undan till en lätt seger från spets. Han är ingen raket från start men kommer köras framåt tidigt. Blir det ledningen är loppet nog kört för de andra, men det finns ett frågetecken också! Det går nämligen lite på nålar från start och senast var det inte långt ifrån en galopp i starten. Skulle han stressas kan det bli galopp och jag har en del roliga motbud, så jag garderar. 5 Dontbreakthebankås var en snackhäst redan från start men efter två raka segrar försvann han med en skada. Gjorde några starter i vintras/våras innan han på nytt försvann. Gjorde comeback senast men kastade in handduken tidigt då lång distans inte var hans melodi. Fick dock ett lopp i kroppen och visade ju vilken kapacitet han har när han vann V75-lopp i april. 6 Casterly Rock svek i Derbykvalet senast, men var knappast frisk då. Har en tung avslutning och sänker många till slut, kanske alla. 9 Staro Leonardo hoppade bort sig senast men gick bra i Derbykval innan och är i bra form. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 11 Galvani Boko var fin i debuten för Untersteiner senast och lär ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Intressant här trots det usla utgångsläget!

Rank: 3-5-6-9-11-2-1-7-4-8-10-12

 

V86-6, 2140:

11 Mellby Emeralds var på väg framåt i tredjespår senast när han, i ett hyfsat slagläge, plötsligt galopperade bort sig. Svårbedömt varför, men jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Har springspår här och kan hamna bra till direkt. Kan avsluta bra och ska ses med en god chans. 8 Pacific WF gick riktigt bra sista 700 senast och hann fram kort före mål. Örjan upp nu är intressant och tillsammans ska de räknas tidigt. 10 Urchin fick rena drömresan senast och tackade för det genom att blixtra förbi allt och alla över upploppet. Får han en liknande resa igen, vilket inte är omöjligt, dyker han upp i segerstriden här. 7 Eldorado B var på väg mot segern senast och såg klar ut med 75 meter kvar, men kunde inte svara en vasst avslutande Milliondollarrhyme till slut. Krångligt läge här då han är bäst i spets, men med tanke på motståndet ska han kunna vara med i segerstriden ändå. 6 Mon Etoile var bra i comebacken senast och visade form direkt. Hittar hon ut från innerspåret är hon med och slåss om det. 1 Yaganashi fick gå i dödens senast och höll bra. Ingen raket från start, men det är inte de andra heller och det kan faktiskt bli ledning om det vill sig väl. Kul rysare! 3 Ready To Flex gjorde comeback senast och hängde med klart godkänt. Har han tagit det loppet på rätt sätt är han såpass bra att han kan blanda sig i striden här. 9 Survival Kit är bättre än raden och tränaren har låtit optimistisk på slutet. Blir bortglömd här och felfri är han klart intressant.

Rank: 11-8-10-7-6-1-3-9-5-12-13-14-4-2

 

V86-7, 2640a:

10 Peakadilly kördes invändigt i Derbyt senast och såg hur pigg som helst ut när han galopperade i sista sväng. Hade slutat väldigt långt framme utan galoppen och det kändes säkert surt för de inblandande. Här möter han lite enklare motstånd än senast och jag tror han bara rundar alla hur enkelt som helst. Spik!

Rank: 10-6-2-9-8-7-11-4-5-3-1

 

V86-8, Stolopp, 1640a:

4 Carmencita Majo är i riktigt bra form och trots att hon oftast får tuffa lopp är hon med och krigar om segern ändå. Hon kan öppna bra och kan få en fin resa och då borde hon ha en bra chans att klämma till det här gänget till slut. 2 Windy Cindy är dock snabb ut och från ledningen blir hon en svår nöt att knäcka. Hon är dock lite osäker bakom bilen och det kan bli en galopp. Men felfri är hon med i segerstriden. 11 Mattie var riktigt fin vid segern senast och det kan bli en repris här, trots läget.

Rank: 4-2-11-10-6-3-8-1-12-9-5-7

 

Vidare till andelsspelet >>

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com