V75 Solvalla 29/9: Maharajah-sönerna…

Två V75-dagar kryddad med finaler, grym klass på Kriteriet och Oaks, unghästauktion – ja, det är bäddat för fest.

Jag kommer att halta runt på ”Valla” och endast köra Quiz Töll i söndagens näst sista lopp. Det ni!

Jag går inte lika illa som Zeb Macahan, men vänster höft fick en rejäl smäll när jag åkte i backen på en träningsrunda med en unghäst efter att ha kört på fel sida av en stolpe.

Sånt som händer, men jag räknar med att vara fit for fight de närmaste dagarna.

Quiz Töll tränar starkt, så hon är värd streck i Diamantstoets final som alltså går som V75-7 på söndag.

Två ess efter Maharajah

Maharajah var en fantastik individ på tävlingsovalen och nu skördar han stora framgångar som avelshingst.

Båda mina spikar har Maharajah som pappa. Who´s Who vann Derbyt i suverän stil och allt talar för att 4-åringen vinner igen i kvalet till Europa-derbyt.

Rajah Silvio har långt ifrån lika hög kapacitet som sin brorsa men han känns bara som bäst i denna Klass II-final.

Björn Goop verkar ha funnit nyckeln, för 5-åringen har tre segrar på fyra lopp i dennes regi.

Risk för jackpot igen

Omgången ser favoritbetonad ut och vinner mina två spikar kan det vara bäddat för sju rätt.

Och, risk att det åter blir jackpot på fem rätt. Blir det så går 80 procent dessa pengar till V75 på Sundbyholm lördagen 10 november och 20 procent till Axevalla 31 december.

Ni vet vad jag tycker om jackpot – alltså tummen ner.

Men det som gör mig extra förbaskad nu är att finalerna i Breeders´Crown avgörs 11 november och det är där alla jackpot-pengar skulle ha lagts, inte på en normal V75-omgång.

I klartext; ATG bryr sig inte om att fokusera på sporten, det är bara spelet som gäller.

Intresset för Breeders´ Crown-finalerna skulle nämligen ökat kraftigt om det samtidigt var V75-spel om enormt mycket pengar.

I övrigt; knappt tre månader kvar till julafton och ytterligare en månad till innan det är dags för Prix d´Amerique – ja, tiden går fort …

Mina tankar om V75-loppen på lördag

V75-1: 6 Laskari är given tipsetta och mångas spik efter den fantastiska insatsen vid V75-segern på Bergsåker, men Timo Nurmos 5-årige nyförvärv möter några vassa konkurrenter nu. Jag tänker främst på 1 Exclamation Mark och 5 Ural. Den sistnämnde var enormt bra senast vid överlägsen V75-vinst. 10 Esprit Sisu kommer med på kupongen som rysare.

V75-2: 4 Who´s Who svarade för en häftig prestation vid Derby-segern och är utan tvekan omgångens bank.

V75-3: 4 Chianti är den i startfältet som visat stigande form och han spikas på det lilla systemet. På det stora streckar jag en kvartett, men jag tar inte med stona Vamp Kronos och Dibaba. De har inte varit till sin fördel på slutet. Samma med 3 Villiam men det kan vara positivt med att starta på Solvalla. 8 Speedy Face och 9 Zelov platsar också på bongen.

V75-4: 1 Rajah Silvio var totalt ohotad från spets vid V75-segern senast på Jägersro. 5-åringen efter Maharajah har verkligen övertygat i Björn Goops regi och jag är inne på att det åter blir ledning runt om i denna final i den lägsta klassen.

V75-5: 4 Toddler med offensive och allt skickligare Marc Elias i sulkyn kan vinna från ledningen, men det är en riktigt vass Brons-final så det blev till slut sex streck. 9 Highspirit kan vara ett lyxstreck med tanke på att 10-åringen tagit merparten av sina segrar från ledningen. Och, glöm inte 1 Mr Golden Quick.

V75-6: 15 Carabinieri står tufft till med 60 meters tillägg, men han har verkligen svarat för starka prestationer på slutet. 7 Athos Race är vassast av de på startfållan och 11 Dartagnan Sisu är en rysare.

V75-7: 1 Handsome Brad eller 2 Antonio Tabac som tipsetta är en smaksak. Båda har imponerat stort. 3 MT Joinville är värd en finalvinst och 6 Disco Volante är nu i fint slag.

Mitt systemförslag till V75 lördag

V75-1: 1, 4, 6, 10. Res: 11-7.

V75-2:  4 Who´s Who. Res: 7-5.

V75-3: 3, 4, 8, 9.  Res: 7-2.

V75-4: 1 Rajah Silvio. Res: 4-5.

V75-5: 1, 2, 4, 6, 7, 9.  Res: 5-3.

V75-6: 7, 9, 11, 14, 15.   Res: 13-4.

V75-7: 1, 2, 3, 6. Res: 4-5.

Systemet är på 1920 rader och kostar 960 kronor. Om man också singelstreckar nummer 4 Chianti i avdelning 3 blir det systemet på 480 rader och det kostar då 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com