V75 Åby 13 oktober: SM-guld till Readly Express och Velvet Gio chansspikas

Strålande väder, V75 med sex SM-lopp och hästar av toppklass – och dubbla open stretch!

Vad mer kan vi begära? Jo, att Velvet Gio och Readly Express vinner då de är mina singelstreck.

Först Readly Express. Visst, spår 12 är oddshöjande men han kan knappast få ett tuffare lopp än senast.

Och, då var Timo Nurmos stjärna som trea ändå på linje med vinnande Propulsion och tvåan Milligan´s School i Trotting Masters final i Östersund.

Jag läste i Guiden att Readly Express då travade 1.09,6 sista 1400 ute i spåren.

Nu är motståndet inte lika tufft, även om Cyber Lane, Sorbet och några till håller hög klass.

Ja, Readly Express är en given spik.

En eller väldigt många

Velvet Gio är en 4-åring som är riktigt bra för klassen, distansen är ett plus, kusken Carl Johan Jepson är i grymt slag och Magnus Dahléns hästar går som tåget.

Fyra skäl till varför jag väljer Velvet Gio som spik.

Ja, det finns ett femte skäl också – loppet, det enda som inte har SM-status på V75-bongen, är vidöppet.

De flesta kommer att strecka på rejält och det kostar på, så därför hoppas jag lite extra att Velvet Gio och Jepson vinner.

På mitt lilla system väljer jag också att singelstrecka Smokey Herman med Oskar J Andersson i detta öppna lopp i Lärlings-SM.

Oskar lär köra in drygt sju miljoner kronor i år, så det här med ”lärling” ska vi ta med en nypa salt.

 Mulligan kan överraska

Petri Puros Cash Crowe och Stefan Perssons Darling Mearas nämns mest i snacket om vem som ska vinna Sto-SM.

Jag hoppas kunna överraska med min Mulligan. Målet är att köra offensivt i starten, helst nå ledningen och väl där får vi se vilka taktiska drag jag gör.

Mulligan var tvåa i Sto-derbyt i fjol, inte stort slagen av Cash Crowe och hon är i riktigt bra ordning. Ja, vinst till ett hyggligt odds och ett rejält V75-rens känns okey för mig som uppfödare, delägare, tränare och kusk.

Bra att enbart svenskfödda få visa upp sig

Jag tycker att det är viktigt för travsporten att någon gång få visa upp enbart svenskfödda hästar som nu i SM.

Och i SM finns det många bevis för att svensk uppfödning håller hög klass. Darling Mearas vann nyligen Sto-EM, Readly Express tog hem Prix d´Amerique – ja, listan kan göras lång och jag vet själv hur bra det känns att få fram duktiga tävlingsindivider som Mulligan.

Mulligans mamma var framgångsrika men sköra Music la Marc. Hon tog sju segrar på 13 starter, sedan blev det avel. Mulligan med sina dryga 2,2 miljoner har lyckats bäst av hennes avkommor men även Teetime och Blue Tee har skött sig hyggligt på tävlingsovalen.

Jag har också fött upp tre till efter Music la Marc, tre ostartade födda 2015, 2017 och 2018 – och det ska verkligen bli intressant att följa dem framöver.

I övrigt; Åby bjuder på fina tävlingar och allt talar för strålande väder, så jag förväntar mig att få se mycket folk på plats. I fjol kom det 4440 personer för att följa V75 och SM. Blir det 5000 på lördag?

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 8 Velvet Gio med Carl Johan Jepson känns som det klart bästa ekipaget. Visst kan det vara galopprisk från spår två i volten, men felfri tror jag ingen i det här fältet kan matcha 4-åringen över lång distans. Ett fräckt spikförslag.

V75-2: 11 O´Man Flax är härdad i V75, han har den högsta kapaciteten och Mercedes Balogh är en rutinerad amatör, men läget kan ställa till det i detta amatörlopp. Everest Sisu är en långväga gäst och han kan ta fjärde raka segern. Fem streck – och jag hoppas att det ska räcka …

V75-3: 8 Order to Fly är obesegrad efter två montélopp och han har styrkan som sitt främsta vapen, så det lär bli ett offensivt upplägg. 5 Julio de Luxe rids av suveräna Sofia Adolfsson och hon kan mycket väl ta hem andra raka SM-tecknet i Monté-SM. Jag streckar också tre riktiga outsiders.

V75-4: 1 Smokey Herman är snabb ut och han kan vinna från ledningen med Oskar J Andersson. Ja, ekipaget spikas på lilla systemet men på det stora streckar jag fem hästar. 5 Global Unlimited har en oddshöjande rad men han hög kapacitet för klassen och Kim är en bra kusk.

V75-5: 2 Cash Crowe vann Sto-derbyt i fjol före Mulligan och Petri Puros stjärna kommer att bli klar favorit, men hon är inte helt säker och kan galoppera. Min 7 Mulligan var fin på 1.22 i ett jobb i tisdags och jag blir inte förvånad om hon vinner. 6 Swish Lane är intressant med Björn Goop och 11 Darling Mearas är given trots läget. 1 Dear Friend kommer med på läget.

V75-6: 9 Park View är loppets enda 3-åring men får tipsnicken ändå med tanke på insatserna på slutet. Min 5 Youngblood Pellini är rysaren. Han var duktig vid segern på Halmstad men senast hade jag väntat en bättre prestation även om en tredjeplats på 1.14,9/2660 är klart godkänt. Nu kör Marc Elias och han surfar på framgångsvågen, se bara hur taktiskt rätt han körde Toddler som plockade ner segermaskinen Bandit Brick med rutinerade Steen Juul vid V86-vinsten i onsdags på Jägersro. Fyra streck där högt rankade Kindy Cane inte kom med. Varför? Ja, systemet skulle blivit väl dyrt då.

V75-7: 12 Readly Express ska försöka försvara SM-tecknet från i fjol och jag är inne på att han lyckas trots läget. En given spik. Värst emot? Ja, 4 Cyber Lane och 5 Sorbet.

Mitt förslag till V75 denna lördag på Åby

V75-1: 8 Velvet Gio. Res: 15-14.

V75-2: 2, 4, 7, 9, 11. Res: 3-10.

V75-3: 3, 5, 8, 6, 10.  Res: 4-2.

V75-4: 1, 2, 5, 9, 10. Res: 6-7.

V75-5: 1, 2, 6, 7, 11.  Res: 12-5.

V75-6: 5, 8, 9, 11.   Res: 2-10.

V75-7: 12 Readly Express. Res: 4-5.

Systemet är på 2500 rader och kostar 1250 kronor. Om man också singelstreckar nummer 1 Smokey Herman i avdelning 4 blir det systemet på 500 rader och det kostar då 250 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com