V75 Örebro 20/10: Vinci Power och Valleta singelstreck

I Örebros V75:a, där en med sju rätt kan ta hem 42 miljoner, inleder jag med tre spikar på lilla systemet.

I klartext; jag har inte siktet inställt på de där 42 miljonerna – och det kan bli riktigt favoritbetonat …

Vinci Power och Valetta singelstreckas på det stora systemet. Det handlar om första och andra avdelningen, så visst kan det bli en blytung inledning.

Fast å andra sidan, det handlar om två betrodda hästar som är högt rankade och de har goda möjligheter att vinna.

Jag gör helt enkelt ett val och litar på att Peter Untersteiner respektive Björn Goop sitter bakom vinnare.

Dessutom får Nadal Broline tipsnicken i ”Guld”, detta trots att han har spår åtta bakom bilen – ett uselt läge, inte minst på Örebro.

Varför? Ja, det bör bli tuff körning från start och då Nadal Broline kan avsluta vasst var Reijo Liljendahls stjärna min vinnare i badkaret.

 Skapa ett speciellt lopp för 2-åriga ston

Vi har Derbyt och Derby-stoet för 4-åringar, vilket jag tycker är bra. Det finns Kriteriet och Oaks (enbart ston) för 3-åringar och det är också bra.

Men i Svensk Uppfödningslöpning och i Örebros Svampen får hingstar, valacker och ston delta men varför finns det inget stort rubriklopp enbart för 2-åriga ston?

Har vi det för ston som är tre och fyra år ska vi väl i rimlighetens namn också ha det för de som är två år.

Nu lär fighten på lördag bli en uppgörelse mellan fem 2-åriga hingstar och de fyra stona får det svårt.

 Se upp med Ultion Face och Adrian

Sten O Janssons Belker är snackhästen nummer ett och jag hoppas att hela den här resan slutar i vinnarcirkeln – det är hästkarlen från Visby värd!

Nu har jag kört Lutfi Kolgjinis Ultion Face och den här Joke Face-sonen är riktigt bra. Glöm den senaste starten – ja, med rätt resa kan det här vara vinnaren till ett riktigt bra odds.

Jag åker till Örebro för att köra en häst, nämligen Zoko Lane. Tufft läge, men han har skrällkapacitet.

I övrigt; Villiam vann Europaderbyt trots tummen ner från ATG-live-experter efter uttagnings-loppet och på vilket sätt han gjorde det. Ja, här var ATG-folket verkligen ute och cyklade.

Mina tankar om V75-loppen i Örebro.

V75-1: 6 Vinci Power var framgångsrik i Bo Falsigs regi och 4-åringen efter Scarlet Knight är nu i regi Peter Untersteiner. Galopp i voltstart i debuten, sedan spetsseger bakom bilen och visst är det en fördel att det är autostart. Jag räknar med tuff körning från start och att Vinci Power avgör till slut. Ett fräckt singelstreck.

V75-2: 1 Valetta var het före start i Oaks-kvalet, så det var starkt att sluta fyra. Bjärn Goop styr volten och blir det spets, som jag tror, kommer Björn att styra loppet från start till mål. Alltsåp spik.

V75-3: 8 Nadal Broline är bästa hästen i fältet men spår åtta bakom bilen är negativt, ändå min tipsetta och också spik på det lilla systemet. 5 Love Matters blir spelarnas favorit. 3 Antonio Tabac är årets komet på den svenska travhimlen och 9 I Love Paris har visat oanade speedresurser med barfotabalans..

V75-4: 2 Belker är snackhästen nummet ett och motsvarar han förväntningarna blir den en klar seger, men jag streckar en kvintett där 1 Ultion Face är rysaren. Jag har kört henne och hon är riktigt bra. Se upp!

V75-5: 9 Laskari är för mig den givna tipsetta efter de tre raka V75-segrarna och för det sätt han vunnit. Läget gör att jag garderar med en trio. 6 Ural var duktig tvåa senast bakom Laskari och 1 Star Costashorta och 2 Southwind Hydro är inga dunungar.

V75-6: 5 Sobel Conway har varit enormt vass i sina två segerlopp och då han är snabb ut kan han få en perfekt resa. 1 Isor Håleryd är också en Peter Untersteiner-häst med hög kapacitet. Jag kör 11 Zoko Lane och han går aldrig att räkna bort.

V75-7: 12 Global Unprotected är en segermaskin och han får vinnartipset trots utgångsläget. Fem hästar på systemet där 1 Visitor är något av en rysare. Han kan vinna från spets men kan också bli het där.

Mitt V75-förslag till V75 i Örebro

V75-1: 6 Vinci Power. Res: 3-4.

V75-2: 1 Valetta. Res: 2-13.

V75-3: 3, 5, 8, 9.  Res: 10-2.

V75-4: 1, 2, 7, 9, 12. Res: 8-6.

V75-5: 1, 2, 6, 9.  Res: 11-4.

V75-6: 1, 4, 5, 7, 10, 11.   Res: 9-12

V75-7: 1, 4, 5, 10, 12. Res: 9-8.

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nummer 8 Nadal Broline i avdelning 3 blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com