V75 Romme Lördag 3 November 2018 Start: 16.20

Fin sportslig omgång med bra hästar och en bra blandning med några starka och klara favoriter och några mer öppna lopp där det säkert kan skrälla en del – omgången kryddas som bekant med en dubbeljackpot och minst 65 miljoner beräknas ligga i 7-rätts potten när tävlingarna drar igång.

V75-1 Omgången inleds med ett klass 2 försök över 2140 meter. 2 Xanthis Brazil blir berättigad favorit efter sin lysande debutvinst för Nicklas Westerholm. Ställer inte 2:a spåret i volten till det måste det vara mycket bra chans här. Bör även ha formen framflyttad med ett lopp i kroppen efter längre frånvaro från tävlingsovalen. 10 Rocky Tilly har sett mycket fin ut på slutet, gick bra efter galopp senast och stämmer det med positionerna från bakspår är han förste utmanare till favoriten. 12 It Happend Again är väldigt lite streckad och klart spelvärd. Har en vass avslutning och med rätt lopp kan den vara ett skrälldrag här. 7 Arras Cando med Örjan Kihlström kan spetsa från springspår och då ska den ses med chans. 3 R.K. Rapida kommer med 2 raka segrar mot enklare motstånd, men är snabb ut och ska ses med chans även här. 4 B.B.S. Janneauär inte så dum och kan vara värd ett streck till mycket låg procent om man jagar miljonutdelning.

V75-2 Bronsdivisionen över 1640 meter. 10 Ural ser ut att bli omgångens största favorit. Får tipset och måste ha toppchans om inget oförutsett händer. Var grym vid sin senaste start och har sett ut som en ny häst efter kastration. Bakspår över kort distans är givetvis ingen optimal kombination, men Örjan kör säkert tidigt och även från dödens ska det vara toppchans att måtta in segern i god tid. 9 Roheryn kommer med 2 raka segrar och formen på topp, hon kan avsluta mycket vasst och ska ses med chans här om det löser sig från bakspåret. 12 Sign Me Up Toogalopperade senast men har kapacitet för vinst trots svårt läge och ska räknas här också. 3 Brothers In Am med Jennifer Tillman är extremt startsnabb och spetsfavorit – var inte som bäst senast, men sitter formen där igen och favoriten har en sämre dag ska den räknas här. 5 Dreamboy As, 11 Hawk Cliff och 6 Ebony Boko räknas främst där bakom om man streckar vidare och chansar på favoritfall, speciellt om den mycket startsnabba Ebony Boko skulle lyckas lugga nr 3 på spets vilket inte alls är omöjligt och köras där – då är han ett roligt skrälldrag här.

V75-3 Gulddivisionen över 1640 meter. 7 Heavy Sound blir berättigad storfavorit och får tipsnicken –är både snabb, stark och trivs på distansen och formen är på topp. Försöker man hitta någon anledning till att försöka fälla favoriten är det väl främst risken för galopp som kan ställa till det, har galopperat ibland och det är väl nästan det enda emot här om han är frisk för dagen. 9 Milligan´s School har hittat toppformen hos tränare Melander och är första motbudet trots svårt spår. 5 Attack Diablo med Björn Goop upp känns spännande och rensar rejält vid ett eventuellt favoritfall, ska streckas om man garderar. 11 Diamanten har kapacitet för vinst, men formen är ett frågetecken efter uppehåll och stallet flaggar för att det kan behövas ett lopp i kroppen. 4 Digital Ink kan ta spets och får han bestämma där kan det vara en skräll här. 12 Queer Fish har formen på topp och kommer från seger, kan vara en jätteskräll om man letar miljondrag.

V75-4 Kallblodslopp över 2140 meter med 3 volter. Efter de inledande 3 loppen med klara favoriter känns detta lopp mer öppet och kan kräva en del streck, här kan man hitta bra drag till låg procent och ska det bli någon utdelning att tala om behövs det en och annan lågprocentare. 13 Tangen Braute från Norge är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet och får tipset här. Till 4 % i skrivande stund är den klart streckvärd. Har gjort fina lopp i Sverige och verkar tända till med körspö som ju är förbjudet i Norge, spurtade riktigt vasst näst senast och får den ett lopp i draget kan det vara en skräll här. 5 Idafaxen höll precis undan för tipsettan för 2 starter sedan och från fint läge ska han räknas tidigt här. 2 Finseth Yr ser ut att bli loppets favorit och det kan vara spets och slut – ska ses med chans. Han har dock inte gjort så många starter och möter lite hårdare motstånd än tidigare så en gardering kan vara på sin plats. 8 Grude Svarten med Örjan upp räknas också tidigt här.1 Optandsfröken kommer från seger och är ett roligt skrälldrag om man jagar stora pengar – endast streckad till 2 % från fint läger kan den vara en storskräll. 14 Bellfaks har kanske bäst kapacitet av alla i detta lopp, har galopperat en del på slutet, men felfri kan den vara bäst här trots svårt läge. Garderar man vidare i detta öppna lopp räknas även främst 9 och 15 med chans – här ska man nog inte spara på strecken om man vill känna sig säker på att vara kvar.

V75-5 Försök i klass 1 över 2140 meter. 12 Global Unprotected avslutade mycket vasst senast efter vila och en defensiv styrning, får tipset trots svårt läge eftersom det flaggas för att favoriten nr 2 eventuellt ska gå med skor denna gång. Formen bör även vara framflyttad med lopp i kroppen nu och ska förmodligen köras mer offensivt denna gång. 2 Global Thunder med Örjan Kihlström upp har varit mycket bra på slutet, brukar vara travsäker, men senast blev det galopp och innan dess var han lysande vid två fina segrar. Bör ha bra chans här, men segrarna är tagna barfota runt om och nu kan det bli skor säger man vilket är ett minus i sådant fall – om det blir barfota är det ett stort plus och då är det en riktigt bra chans. 8 Vistitor blev kvar med krafter kvar senast, är stark och kan syna dödens tidigt här, kan vinna även därifrån och ska streckas tidigt bakom tipsetan. 6 New Dawn galopperade senast men har visat fin kapacitet och ska räknas här. 3 Highland Park med Roberth Bergh är ute efter spets och därifrån biter han ifrån sig bra och han ska också räknas tidigt här. 9 My Dream Art och 1 Electrical Storm är två roliga skrälldrag om man jagar miljonutdelning och streckar på en del.

V75-6 Försök i Silverdivisionen över 2140 meter. 3 Chief Orlando får tipset. Björn Goop upp nu är extra spännande. Kommer med 4 raka segrar i Finland tagna med krafter kvar på bl a 1.11.8 full väg och är startsnabb – kan vara spets och slut här. 6 Vic de Luxe är loppets mest streckvärda häst till endast 4 % i skrivande stund – kommer från 2 raka överlägsna segrar och har formen på topp. Brukar dessutom trivas extra bra på hösten– kul drag här! 4 Erik Sting är jämn och säker och står på tur för vinst – räknas också mycket tidigt här. 9 Speedy Foxy Vicane är ett annat roligt skrälldrag här endast streckad till 5 %. Satt fast med krafter kvar senast och kan avsluta sylvasst till slut – stämmer det med positionerna kan hon vara vinnaren här. 2 Knifetown Winner är initial spetsfavorit och om den körs där ska han ses med chans. 7 Dartagnan Sisu är miljondraget i detta lopp streckad till 1 %. Något ojämn i sina prestationer, satt fast senast och ska inte glömmas bort här – kan också avsluta sylvasst med lopp på rulle.

V75-7 Omgången avslutas med Charlie Mills Race över 3140 meter. Ett mycket öppet lopp med många bra ”långskubbare” som ska ses med chans. 10 Corroded är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på miljonerna och lite högre utdelning och får tipset här. Till 5 % i skrivande stund är den klart streckvärd. Har varit fin vid sena 3 senaste starter och var bl a 3:a i Walter Lundbergs Memorial på 1.14.8 över aktuella distansen. Kör Bergh tidigt kan han vara draget i detta öppna lopp. 8 Bucks to Burn är osynad på distansen men känns stark och ska räknas tidigt här. 13 On Track Piraten har högst kapacitet i fältet men står svårt till och har många att runda – löser det sig ska han givetvis räknas tidigt här. 12 Ready Ribb är en annan stark rackare som trivs på distansenen. Har vilat och formen är därför ngt osäker – stallet flaggar för att det kan saknas lite tempo men han har gått bra tidigare efter vila och ska ses med chans här trots avsaknad av lopp i kroppen. 14 Speed Delicious är miljondraget i detta lopp – Nicklas Westerholms val av inte mindre än 4 (!) tränade hästar i detta lopp – känns lite väl bortglömd till 2 % här och trots svårt läge kan den vara ett roligt skrälldrag.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com