V75 Eskilstuna Lördag 10 November 2018 Start: 16.20

Ingen har väl missat att det är tidernas största V75 Mega Jackpot med minst 120 miljoner kronor enbart i 7-rätts potten denna vecka. Fin sportslig omgång med bra hästar och mycket svårlösta, öppna och spelvänliga lopp där inga storfavoriter sticker ut och det är jämnt spelat mellan ett flertal hästar i alla lopp – det borgar för att det kan bli en bra utdelning denna spännande jackpot omgång! Även med en del favoriter som vinnare borde det bli ganska bra betalt på 7 rätt eftersom mycket extra pengar betalas ut. Lycka till i jakten på miljonerna!

V75-1 Omgången inleds med ett mycket öppet och svårtippat lopp över 2140 meter och 2 volter. 10 Claude Debussy får tipset. Har formen på topp och var mycket fin senast när han tog ner Handsome Brad över upploppet. Är dock osäker och har nära till galopp och det snäva 4:e spåret är knappast optimalt så han bör garderas. 11 Rajah Silvio med Björn Goop ser ut att bli favorit, ska räknas tidigt här. Formen är något diffus efter vila och han har visat en del osäkra tendenser och galopperat tidigare så även han bör garderas. 1 Messiah körs av tränare Redén – har spetsläge här och därifrån är det bra chans att det håller hela vägen in i mål. 8 Jejje Palema har varit struken och är behandlad så formen är något svårbedömd. Är hon vid sunda vätskor ska hon ses med chans här. 9,3,14 räknas främst där bakom – speciellt nr 14 Hobby De L´íton har kapacitet för vinst men har vilat och stallet ligger lågt om chansen här. I detta öppna lopp ska man nog som sagt strecka på en del om man vill vara säker på att överleva det inledande loppet.

V75-2 Ytterligare ett öppet lopp över 2140 meter med 3 volter. 15 Great King Wine får tipset trots svårt läge och många hästar att rund vilket kan leda till trafikbekymmer. Är jämn och säker och med minsta klaff kan den vara lösningen här. 10 Maintainability ser ut att bli streckfavorit och med 2 lopp i kroppen efter uppehåll ska hon räknas tidigt här. Eventuellt barfota runt om känns extra spännande också. 14 Den of Warlock travar knepigt men stämmer aktionen ska han räknas mycket tidigt här. Var toppfin vid vinst senast. 13 Blue Star Champion har en vass speed om han får ett vilsamt lopp och kan då fälla samtliga på upploppet. 6 Kabanoss och 8 Melby Ess räknas främst där bakom om man streckar vidare.

V75-3 Gulddivisionen över 2140 meter. Fyra hästar höjer sig över de andra men att ge tipset till någon är inte lätt – löpningsförloppet kan bli avgörande eftersom det är små marginaler och det skiljer inte mycket i klass mellan dessa topphästar. 4 Zenit Brick får i alla fall tipsnicken. Såg lysande ut vid comeback senast efter en tids frånvaro och brukar gilla denna årstid. Kan han överta spets efter ett tag är det bra chans att det blir seger här – Goop upp bakom är också ett plus. 9 Nadal Broline gör det alltid bra och stämmer det med positionerna kommer det att gå undan över upploppet – ska räknas mycket tidigt här. 5 Milligan´s School är initial spetsfavorit och ska normalt ses med bra chans här. Formen känns dock som den kan vara något nedåtgående så även om det blir spets initialt kanske han släpper till Zenit Brick. Kanske ska gå med bakskor här också vilket bedöms vara ett litet minus. 2 Makethemark har också kapacitet för vinst och bra läge. Kan med stor sannolikhet inte vara med i spetsskörningen och det ser ut att bli skor runt om vilket är ett minus, så den rankas ner lite.

V75-4 Stolopp över 2140 meter med 2 volter. 13 Gun Palema är ett roligt drag här som A-häst/Utgångshäst streckat till 11 % i skrivande stund i jakten på miljonerna. Spurtade sylvasst senast och med klaff kan hon vara lösningen i detta lopp. 6 Topspin med Björn Goop ser ut att bli stor favorit och ska ses med bra chans, speciellt om hon släpps till spets efter en bit, men är orutinerad och har bara gjort 5 starter så en gardering kan vara på sin plats. 14 Veroni med Peter Untersteiner har hög kapacitet och ska räknas tidigt här och är endast streckad till 5 %. 11 Chapter Review känns bortglömd här och är en kul skräll till 4 % och kan skrälla till här. 12 Global Upfront och 3 Arvika by Knight räknas närmast där bakom om man streckar på.

V75-5 Försök i klass 1 över 2640 meter med voltstart. 7 Bo C. är ett roligt drag och chans tippas här till ganska låg streckprocent – 12 % i skrivande stund. Har inte fått till det i sina senaste starter men rapporteras träna fint och huvudscenariot är att Jorma Kontio sitter i spets efter 500 meter och därifrån ska det vara bra chans om formen åter är där. 6 Ferry Boko gör debut i ny regi och uppges träna bra. Är ett kul skrälldrag här till endast 3 %. Är loppets troliga initiala spetskandidat och från spets eller vinnarhålet kan det vara en jätteskräll här. 8 Logo Light har svårt läge men är stark och rejäl och ser ut att bli favorit, ska ses med chans här. 1 Jula Extreme med Björn Goop försöker håla upp spets och lyckas det är det bra chans här, så den ska streckas också. 11 Can Lane och 4 Mega Star räknas närmast där bakom om man streckar på.

V75-6 Försök i Bronsdivisionen över 2140 meter och återigen ett mycket öppet lopp där nästan alla ska ses med chans. 10 Track Angle är ett roligt drag här i jakten på lite större pengar. Endast streckad till 11 % är den klart streckvärd. Har varit lysande i 2 raka segrar och formen är på topp. Trots svårt läge med bakspår kan den vinna har och rensa bra i kuponghögen. 11 Indy Lane är et annat kul skrälldrag här, endast streckad till 5 %. Är stark och rejäl och ska ses med skrällchans här trots bakspår, tål att göra jobb själv och räds inte dödens. 3 Esprit Sisu är loppets favorit och räknas också mycket tidigt här. 8 Hawk Cliff spurtade jättebra senast och kan ta ner alla över upploppet här om det stämmer med positionerna. 1 Doctor Doxey Zens är initial spetsfavorit och om den körs där ska han ses med chans. Var dock inte riktigt på topp senast och rankas ner lite när det finns roligare skrälldrag här. 7 Milliondollarrhyme och 6 Uppohoppa räknas främst där bakom – i detta öppna lopp ska man nog heller inte spara på garderingsstrecken – som sagt det skiljer inte mycket mellan de 12 hästarna och en helgardering behöver inte vara fel – det är fördelen med reducerade system att man kan ”måla på” med ganska många hästar om man tycker det behövs.

V75-7 Omgången avslutas med Silverdivisionen över 2140 meter. Här kommer ytterligare ett skrälldrag – i en så öppen omgång och med stora pengar att ta hem om man lyckas strecka rätt kan det vara läge att chansa lite och ta några fler storskrällar än vanligt som A-hästar – svårt att sätta många skrälldrag, men om det lyckas kan belöningen bli stor. 2 Dartagnan Sisu är miljondraget i detta lopp streckad till endast 3 %. Har suttit fast 2 gånger i rad nu och kan avsluta sylvasst med lopp på rulle – det kan vara dags här – ett kul drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet! 1 Don´t Mind Me är stor favorit och från bricka 1 bakom bilen är spetschansen god och då ska han räknas tidigt här. 10 Dear Friend med Johan Untersteiner har gjort det mycket bra på slutet och trots bakspår ska hon ses med chans här. 8 Disco Volante har hög kapacitet och körs nog offensivt trots svårt spår, skulle det bära iväg ända till spets efter första halvvarvet kan det vara vinnaren här. 9 Isor Håleryd med Peter Untersteiner har skyhög kapacitet och nu har den några lopp i kroppen efter lång vila, ska också ses med chans. 11 Zoko Lanestår illa till men satt fast med krafter kvar senast och kan vara en storskräll här om det stämmer med positionerna. Nr 3,5 och 6 är heller inte chanslösa i detta öppna lopp – strecka på!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com