V75 Sundbyholm 10/11: Makethemark och Topspin två sköna (?) chansspikar

Minst 120 miljoner till en ensam vinnare – ja, det snackas om en omsättning i V75 på 170 miljoner.

Svindlande summor i en multijackpot-omgång, där jag unnar en att vinna allt. Penningplacering? Ja, en och annan toppstammad häst satt i min regi vore inte helt fel …

Skämt å sido, men visst skulle ATG slå på stora trumman och få ovärderlig reklam om det bara blev en vinnare.

Å andra sidan skulle det vara häftigt om många så kallade småspelare fick vara med och dela på alla miljonerna. Säg att det blir 400 system med sju rätt och har jag då räknat rätt blir det minst 300.000 i vinst per system.

Nåja, på lördag vid pass 18.50 vet vi hur det gick …

Makethemark spikas i Guld

I Gulddivisionen är det fyra ekipage som startar med vinstchans. Jag väljer att singelstrecka Makethemark med Ulf Ohlsson trots att Petri Salmelas 5-åring ska tävla med skor på hovarna.

Den som vill känna sig trygg streckar givetvis också Zenit Brick, Mulligan´s School och Nadal Broline.

Jag står alltså över den trion. Rätt eller fel?!

Björn Goop är en mästare

Min andra spik i den här minst sagt svårlösta omgången är ett 4-årigt sto i Björn Goops regi. Topspin står bra inne i loppet, är ensam på springspår och Björn kommer att sikta på ledning.

I den positionen är Björn en mästare på att bedöma tempot – och han kommer att göra allt för att ekipagen på tillägg ska få det svårt.

Strecka mina två styrningar

Jag kör Claude Debussy åt Roger J Jansson och Zoko Lane åt Roger Persson. Det är två hästar som kan vinna till riktigt bra odds.

Claude Debussy höll undan för Handsome Brad senast då han stod 40 före. Motståndet nu är inte lika tufft och den här 5-åringen kan avsluta vasst.

Zoko Lane har jag skrällt med förr i V75. Senast fick vi fritt för sent som V75-fyra. Ja, med tidigare lucka hade det kunnat bli vinst.

Formen är alltså på topp och med hårt tempo är vi med i slutstriden.

Häftiga V75-finaler 24:e november

Om ingen får sju rätt denna lördag eller att det blir så lätt att utdelningen för fem rätt uteblir, ja då flyttas alla jackpot-pengar över till V75-finalomgången på Solvalla 24:e november. I så fall kan vi tala om tidernas jackpotomgång.

Jag har kvalat in två av stallets hästar till dessa V75-finaler. Quiz Töll och Cobbys Olifant svarade för två fantastiska insatser vid sina vinster och jag hoppas att de kan behålla den fina formen de här veckorna fram till start.

Och, det skulle också vara roligt om någon av de gäststyrningar jag haft eller kör denna lördag får plats i något av finalloppen på Solvalla.

I övrigt; strecka Humble Hill som jag kör i V75 på söndag på Sundbyholm.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 1 Messiah är en bra 3-åring som det var tänkt att matcha i Kriteriet men han blev sjuk. Nu är Daniel Redéns häst fit for fight och har ett lopp i kroppen. Jag skulle tro att Daniel siktar på att leda runt om. Från tillägg 10 Claude Debussy och 11 Rajah Silvio givna.

V75-2: 10 Maintainability är hårt betrodd hos flera experter som tydligen vet något som jag inte känner till, men okey – jag hänger på. Fem streck där 1 BBS Day Dream med Emilia Leo är långskottet.

V75-3: 2 Makethemark ska visst spara hovarna till en eventuell final, men han har övertygat förr med skor på så jag väljer att singelstrecka då 5-åringen har en mycket vinstgivande speed.

V75-4: 6 Topspin är en orutinerad 4-åring med bara fem lopp, men Björn Goop har visst siktat på detta lopp och han om någon vet vad han gör. Ja, jag spikar.

V75-5: 7 Bo C var fin som tvåa i ett Derby-kval men efter det har framgångarna uteblivit. Jag gillar 4-åringen och han har hög grundkapacitet så det är mitt förstaval. Sex streck och glöm inte 3 Global Skipper, en 6-åring som har form!

V75-6: 7 Milliondollarrhyme övertygade vid segrarna i Norrland och den här 4-åringen efter Ready Cash har varit och är en snackhäst. Nu har han ett oddshöjande läge och motståndet är hårt. Innan det hela var klart hade jag streckat alla utom 4 Global Unspoked och 9 Output Pressure – alltså tio (!) streck på systemet.

V75-7: 1 Don´t Mind Me har spetsläge och det kan bli en repris på när han vann Silver-finalen före Racing Mange på Färjestad. Många bra hästar utmanar, inte minst två som jag kört med en viss regelbundenhet, nämligen 6 Speedy Foxy Vicane och 11 Zoko Lane. Båda visade fina takter i senaste starten, Speedy Foxy Vicane V75-vann efter en vass spurt och Zoko Lane fick sent fritt som V75-fyra.

Mitt V75-system till Sundbyholm

V75-1: 1, 10, 11.  Res: 14-5.

V75-2: 1, 6, 10, 13, 15. Res: 2-13.

V75-3: 2 Makethemark. Res: 9-4.

V75-4: 6 Topspin.  Res: 3-2.

V75-5: 1, 2, 3, 7, 8, 11. Res: 6-10.

V75-6: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12.   Res: 9-4.

V75-7: 1, 6, 11. Res: 9-10.

Systemet är på 2700 rader och kostar 1350 kronor. Om man också singelstreckar nummer 7 Bo C i avdelning 5 blir det systemet på 450  rader och det kostar då 225 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com