Travtips till V86 Bergsåker/Solvalla Onsdag 14 November 2018 Start: 20.30

Dags för V86 Xpress. Omgången kryddas med en jackpot då det blev en enklare rad förra veckan och utdelning på 6 rätt uteblev så dryga 7 miljoner fördes över till denna omgång. Det ser som vanligt spännande ut med jämna lopp och många startande hästar, så det finns bra chans att det denna gång kan bli en hög utdelning på 8 rätt. Minst 14 miljoner beräknas av ATG att ligga i 8-rätts potten – lycka till!

V86-1: Kortlopp över 1640 meter. 6 Caid Griff får tipset. Är bara 3:e handsfavorit och känns mest streckvärd av förhandsfavoriterna. Hade krafter kvar senast och bör ha formen framflyttad ytterligare. Kan vinna även den tunga vägen utvändigt ledaren om det krävs. Stall Redén låter uppåt på formen. 3 Queer Fish gör det alltid bra, kom inte in i matchen senast från svårt läge på V75, men här finns liten chans till spets vid full laddning och då ska han räknas tidigt här. 4 Digital Ink är loppets spetsfavorit och därifrån ska han ses med chans. Formen har inte varit helt på topp senaste loppen, men i detta lopp med lite lägre klass kan det hålla hela vägen in i mål ändå. 9 Nappa Scar står illa till med bakspår, men satt fast med krafter kvar senast och ska viss chans att skrälla om det stämmer på vägen. 10 Beau Mec har hög grundkapacitet men formen känns inte på topp, så han rankas ner lite här.

V86-2: Kortlopp över 1640 meter. 5 Patricia Zaz med Nicklas Westerholm blir favorit och får tipsnicken. Har varit fin vid 3 vinster på fyra senaste starterna, näst senast blev det galopp, men är normalt travsäker och startsnabb, kan vara spets och slut här. 4 Uappa di Azzurra är första motbudet. Var fin vid vinst i comebacken senast på bra tid – räknas tidigt här bakom favoriten. 3 Alandias da Vici har bra kapacitet, men stallet säger att det saknas tempo och att loppet behövs, så den rankas ner lite här. 6 Kyrkebys Rut har viss kapacitet och räknas bakom favoriterna om man garderar vidare. 11 Looks LikeaQuuen är loppets storskräll och möjligt miljondrag streckad till 1 % – gör första starten i regi Stig H Johannson och eventuellt barfota runt om är spännande –hon kan behöva loppet, men har kapacitet för att skrälla här om formen är bra direkt. 3 Sister Morphine och 7 Orkidee Skift räknas därefter om man streckar på.

V86-3: Montélopp med 3 volter. 15 Order to Fly är stor och berättigad favorit – får tipset. Är obesegrad i monté och övertygad stort vid SM vinsten – har bra chans att runda alla här trots dubbla tillägg. 10 Donners Am är också obesegrad efter 2 starter om än mot lite enklare motstånd, är förste utmanare här till favoriten. 6 Staro in Fact räknas främst från startvolten – är startsnabb och kan leda loppet länge. Nr 5,7,3 räknas främst där bakom om man garderar vidare och hoppas på skräll.

V86-4: 3 Copertino V.W. med Björn Goop är favorit och får tipset. Var fin vid vinst senast barfota runt om och ska nog gå likadant igen. Är under utveckling och stallet låter uppåt om träningsrundor och chans. 7 Dardanos är mycket starnabb vid laddning och det kan bli spets trots spår långt ut på vingen. Är obesegrad i spets 3/3 och ska räknas med chans om han kommer dit. 10 Åsens Boggie med Jorma Kontio kan mycket väl ta sin första seger här, tål en del jobb på vägen och ska ses med chans här. 5 Victoria Viking har kapacitet men stallet ligger lågt om chanserna och tror att det behövs lopp i kroppen – rankas därför ner. 4 Late Käll och loppets storskräll till 2 %, har nu lopp i kroppen och kan överraska här.

V86-5: kortlopp över 1640 meter med 2 volter. Här finns ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst i jakten på miljonerna och lite större pengar i nr 11 Guideline. Har hög kapacitet och gör debut i ny regi. Kan saknas något lopp innan formen är helt på topp, men endast streckad till 7 % är den ett roligt drag. Inte omöjligt att han kan få överta spets om det körs från början då han är relativt startsnabb. 6 Mellby Entre är loppets stora favorit och ska givetvis ses med bra chans här också. Satt fast senast och var fin vid 2 raka vinster innan dess. Lärlingslopp och många ekipage kan dock ge en del trafikproblem och en gardering behöver inte vara fel. 12 Empire Garbo och 15 Highland Park har bägge svåra spår och det kan krävas en del jobb på vägen, kapacitet för vinst finns dock. 1 Mill Zeb har läget och är loppets storskräll om den kan hålla upp spets och köras där.

V86-6: 2640 meter med 2 volter. Här finns ett roligt drag i 3 Einstein Sisu. Var grymt bra efter stor startgalopp senast. Har läge för spets här i och med att det endast är 3 hästar i startvolten och Ulf Ohlsson kör alltid gärna i spets om det är möjligt. Kan vara spets och slut här. 4 Farouk B.R. gör spännande debut för Mattias Djuse. Kapacitet har alltid funnits och till 4 % är den ett roligt skrälldrag här trots att lopp i kroppen saknas. 12 Scarlets Mirakel spurtade mycket vasst bakom On Track Piraten senast och kan vara bäst här – ska ses med chans. 5 Glenn Boko har gjorts till klar favorit av de tidiga spelarna och ska ses med chans nu med lopp i kroppen, men eftersom det finns andra roliga skrälldrag här får den stå tillbaka i tipset och ranks ner lite. 7 Jaques Noir körs av Örjan Kihlström denna gång – formen är något osäker men är den i form har den kapacitet för vinst här, ska också räknas med chans.

V86-7: 1 Vanessa F.B är ett annat roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Endast streckad till 10 % känns den klart mest streckvärd i detta lopp. Galopperade senast men gjorde en svettig upphämtning efter galoppen och klockades till 1.12.7 i 1900 meter. Försöker hålla upp spets här och lyckas det kan det vara spets och slut. 4 Chapter N.Deo blir stor favorit i loppet – ska ses med bra chans, speciellt om han lyckas komma till spets. 11 Västerbo Realworld har nu gjort 4 starter hos Mattias Djuse och blir bättre och bättre. Körs av Kaj Widell denna gång och ska räknas tidigt här. Letar man andra skrällar kan 13 Julia Kaulitz vara ett roligt drag.

V86-8: Omgången avslutas med ett lopp över 2140 meter. Här finns ytterligare en storskräll som är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst i nr 12 Kavata Käll endast streckad till 3 % i skrivande stund. Just i jackpot omgångar kan det vara värt att chansa lite extra med några storskrällar som A-hästar i jakten på miljonerna – det är svårt att få in alla, men lyckas det kan det bli riktigt bra betalt. Kavata Käll är under utveckling och satt fast med mycket krafter kvar senast, var fin vid vinst på bra tid loppet innan. Trots svårt spår kan hon bli en obehaglig överraskning för konkurrenterna över upploppet och då blir det korsdrag i kuponghögen. 5 Cheerful Rivner med Peter Untersteiner har bra kapacitet och räknas mycket tidigt här. Är inte så startsnabb men kan få överta efter en bit och klarar även ett lopp utvändigt ledaren. 1 Rafale DÍnverne har 4 vinster på de fem senaste starterna och formen på topp, ska ses med chans här. 2 Easy Creation och 4 Zanzibars Sun från stall Goop räknas närmast om man streckar på.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com