Travtips till V75 Bjerke Lördag 17 November 2018 Start: 16.20

V75 styr västerut och avgörs i Norge denna gång. Man bör ha i åtanke att det råder förbud mot körspö i Norge vilket kan vara en fördel/nackdel för vissa hästar. Omgången ser på förhand något favoritbetonad ut där några stora favoriter sticker ut, men samtidigt är det flera riktigt öppna lopp där streckfördelningen är jämn, så även om det kanske inte blir miljonutdelning kan en del skrällar ligga på lut och ge fina pengar om man streckar rätt – lycka till!

V75-1 Omgången inleds med Silverdivisionen över 2100 meter. 3 Ferrari B.R. blir storfavorit och hela omgångens största favorit. Tipsettan är självklar då världsrekordhållaren över aktuell distans bör ha bra chans att ta hem detta, speciellt då det finns tecken på att övriga ekipage gärna släpper spets för en fin rygg att följa. Letar man anledning till gardering kan man poängtera att det näst senast blev det galopp och att stallet flaggar för att formen inte är helt på topp, men det kan givetvis räcka till seger här ändå. Går man efter lite större pengar behöver en gardering inte vara fel, vinner inte favoriten blir det korsdrag i kuponghögen direkt. 2 Västerbo Exact har formen på topp och satt fast med krafter kvar senast. Är startsnabb och är ett tidigt motbud om man garderar favoriten. 6 Linus Boy har galopperat i sina senaste starter, ägnar han sig åt rätt gångart denna gång finns kapacitet att vara med där framme. 4 Hickothepooh, 1 Rolex Bigi och 5 The Last Ticket räknas närmast därefter om man streckar vidare.

V75-2 Öppet Klass 2 över 210 meter. 3 Velvatter och 5 Tokarev är två USA importer med få starter i sina nya länder och 3-åringar samt oprövade på den långa distansen. Hugget som stucket vem som ska få tipsnicken, men det får bli 5 Tokarev som får det. Såg jättefin ut vid vinst i debuten för Reijo Liljendahl och bör ha gått framåt med lopp i kroppen. 3 Velvatter imponerade också stort senast efter tungt lopp och verkar stark och räknas som sagt också mycket tidigt här. 2 Worrywart med Björn Goop är stark och har bra kapacitet men har tyvärr nära till galopp oftast, felfri kan den utmana här. 6 Stand by Ken är en annan fin 3-åring med Peter Untersteiner som ska ses med chans här. Antingen går man kort med de två förhandsfavoriterna eller också bör man gardera på rejält här för att känna sig säker – det skiljer inte mycket mellan hästarna bakom favoriterna och en helgardering kan vara på sin plats om man vill vara säker på att vara kvar efter detta lopp.

V75-3 Gulddivisionen över 2100 meter. Ett lopp där 2 hästar höjer sig en bit över övriga kapacitetsmässigt. 5 Global Trustworthy får tipsnicken. Såg lysande ut vid comeback senast efter en tids frånvaro och halsoperation. Är ingen raket från start men Jorma kör oftast offensivt så det bör vara bra chans på att få överta ledningen efter en bit – därifrån kan det bli en svår nöt att knäcka för övrig. 10 Lionel N.O. har nog minst lika bra grundkapacitet som tipsettan men står sämre till här. Var jättefin i VM-loppet som 2:a och får stå tillbaka i tipset dels eftersom en långresa och ett sådant lopp kan sitta i fortfarande och inte minst därför att det från stallet flaggas för att det kan bli en defensiv styrning och då kan det bli långt fram till täten in på upploppet. 4,2,1 räknas främst där bakom om man garderar de 2 förhandsfavoriterna och hoppas på skräll. Övriga ekipage borde få svårt att räcka ända fram här.

V75-4 Klass 1 över 2140 meter. Ännu ett extremt öppet lopp där det skiljer mycket lite mellan första och sista rankade häst – en helgardering behöver inte vara fel här heller om man vill vara säker på att överleva. Fördelen med reducerade system är ju att den möjligheten finns utan att det kostar alltför mycket. 1 Bad Nite Call Saul får tipset. Är mycket startsnabb och är loppets spetsfavorit, kommer med 4 raka segrar och formen är på topp – spets och slut? 7 Red Bar är ett roligt drag här. Han är också mycket startsnabb vid full laddning och trots svårt läge kan det bli en bra position direkt – skulle det bli spets ökar chanserna givetvis. Var först tal om debut med jänkarvagn, men sista budet verkar vara vanlig vagn enligt tränaren – rycktussar för första gången blir det dock enligt tränaren, vilket kan vara spännande. 4 Crackajack ser ut att bli favorit, är också snabb ut och har formen på topp – var fin vid vinsten senast och ska gå barfota nu och i bike – ska ses med bra chans här. 6 Goldstilegalopperade senast men har kapacitet för vinst här om det stämmer. 11 Muscle Mack är ett annat roligt skrälldrag. Bra i comeback efter lång vila senast och stallet låter uppåt på formen – endast streckad till 2 % är den ett roligt drag i jakten på lite större pengar. Streckar man vidare är det som sagt vidöppet där bakom och ingen av hästarna känns chanslös.

V75-5 Stolopp över 2100 meter. Här höjer sig 5-6 hästar en bit kapacitetsmässigt över övriga – mellan dessa är det jämnt och positionerna kommer att avgöra. 4 Waffle Cone är ett roligt drag och chans tippas här som A-häst/Utgångshäst till låg streckprocent – 6 % i skrivande stund. Är extremt startsnabb vid laddning och är det loppets spetsfavorit. Har startat mest över 1640 meter men klarar enligt stallet även full väg. Satt fast med krafter kvar senast och Frode Hamre låter uppåt på chanserna – bäst chans av sina 2 hästar i loppet bedömer han och vill att det körs i spets om spets nås – Om Kevin gasar på kan det vara spets och slut – kul drag i jakten på lite större utdelning. 2 Carna Sensei uppges träna bra och stallet är uppåt om chanserna. Kommer med 3 raka segrar och har spännande ändringar i barfota runt om och rycktussar för första gången, ska räknas mycket tidigt här. 3 Tropicana Ås ser ut att bli favorit i loppet och ska räknas med chans. Hon är också mycket startsnabb, men har blivit het vid laddning tidigare och det kan bli så att det inte blir full laddning från början, då är Waffle Cone klar spetsfavorit. 1 Normandie Royal är stall Hamres andra häst i loppet – är inte så startsnabb men ska räknas med chans om det löser sig med positionerna. 5 Happy Steel och 11 Milyär Peter Untersteiners hästar i loppet – han låter klart mer uppåt på Happy Steel som har formen på topp – är inte startsnabb men stark till slut – Happy Steel ska räknas tidigt här och Mily rankas ner lite eftersom läget är svårt och formen diffus. 8 Miracle Tile är mycket startsnabb och hittar den till spets trots spår längst ut på vingen är det en rolig jätteskräll.

V75-6 Axel Jensens Minneslopp för 4-åringar över 1609 meter. 5 Enterprise från stall Melander är ett roligt drag här som A-häst/Utgångshäst. Endast streckad till 11 % är den klart streckvärd. Ser ut som en riktig skjutare och har inte riktigt löpt upp till sin fulla kapacitet, men Tarzans hästar tar ibland lite tid på sig innan de blommar ut helt. Får den loppet här kan den vara lösningen. 4 Vainqueur R.P. blir favorit och ska räknas tidigt här. Gick bra i Breeders Crown finalen senast och möter här enklare motstånd. 3 Seven and Seven imponerade stort i regi Hamre för 3 starter sedan, har inte fått till det på slutet, men uppges träna bra och ska gå med ny balans, ska ses med chans här. 9 Giveitgasandgo också från stall Hamre och är mycket kapabel – missgynnas av bakspår och formen är diffus, så trots hög kapacitet rankas den ner lite. 1 Confidence är startsnabb och kommer den till spets kan den vara vinnaren här, ska ses med chans. 7 Brave Heart var fin vid vinst senast och är ett roligt drag som storskräll och Snowstorm Hannover har diffus form men har kapacitet och kan vara värd att strecka om man garderar på.

V75-7 Omgången avslutas med ett sprinterlopp i Bronsdivisionen Silverdivisionen över 1609 meter. 2 Promo Kemp blir berättigad favorit och får tipset. Har varit lysande i sina två starter för Robert Bergh. Körs nu av Björn Goop och segerchansen ska vara stor här. 1 Smevikens Cruiserförsöker hålla spets och skulle det lyckas kan han utmana favoriten. Blev fast med krafter kvar senast efter invändig resa. 6 Always on Time är loppets roliga skrälldrag endast streckad till 6 % – är mycket startsnabb och skulle det bli spets kan den överraska här. 11 Flashing Boko låter stallet uppåt på – kommer med 2 raka segrar i monté vinster och löser det sig från bakspåret är det också ett skrälldrag med chans här om man garderar favoriten.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com