V75 Bjerke 17/11: VM-tvåan Lionel NO och fräckisen Vainqueur RP singelstreckas

I V75 på Bjerke kan jag och Västerbo Exact fälla den stora favoriten Ferrari BR.

Om vi spetsar och om Ferrari BR ser ut sådär, ja då kör jag i ledningen. Visst låter det spännande, eller hur?!

Vi kuskar har givetvis några tänkbara taktiska alternativ när vi kör upp till start, men hur det blir avgörs mycket av vad som sker första 200.

Ferrari BR är en snackhäst och han var på allas läppar när han i fjol vann från spets på världsrekordtiden 1.09,9/2100.

Han inledde 2018 med två segrar, blev sedan skadad i maj på Charlottenlund, kom tillbaka efter fem månader och vann 27 oktober från ledningen. I klartext; hur bra form har Ferrari BR med så få lopp i kroppen?

Så mitt intryck i uppvärmningen och när starten går avgör mitt taktiska upplägg med Västerbo Exact.

Ledning är ett alternativ. Rygg på ledande Ferrari BR ett annat – ja, i vilket fall som helst streckar jag tre ekipage på mitt system.

Den tredje? Jo, rysaren Hickothepooh.

Lionel NO stark avslutare

Jag gillar att köra på Bjerke, dels för det långa upploppet (200 m), dels för att jag har tagit några stora segrar där – bland annat då med Playing Tua 2016, ja hon tog tre raka segrar i Köpenhamn, Oslo och Halmstad.

VM-tvåan Lionel NO är en stark avslutare, han är van att fightas i världseliten och jag är inne på att den Daniel Redén-tränade 8-åringen bara är bäst.

Stallet är också optimistiskt, så det kan bli ett härligt upplopp för körande Göran Antonsen – om han inte låter Jorma Kontio fuska bort ett varv med ledande Global Trustworthy …

Ohlsson/Hamre har en fräck spik

Vainqueur RP är en av Frode Hamres tre hästar i loppet och körs av Ulf Ohlsson för femte gången i rad.

4-åringen har ett bra läge, fin form och han är en vass sprinter.

En chansspik? Absolut. Ni vet en eller många …

Jag kör bara två hästar inom V75 denna dag. Förutom Västerbo Exact är det Carna Sensei (avd 5). Hon är också streckvärd.

Hästnäringen omsätter miljarder

I Sverige finns det cirka 360.000 hästar och 38.000 människor jobbar med dem, omsättningen är 72 miljarder och sex miljarder går till den svenska statens skattkista. Ja, jag läste lite kort om en rapport från Högskolan Dalarna och visst är det starka siffror.

Tänk att 38.000 personer har sitt direkta levebröd tack vare hästnäringen. Jag är en av alla dessa och känner att det är värt att vårda det ansvaret varje dag.

Alla som ser oss tävla inom travet ser egentligen bara en liten del av verksamheten. Uppfödning, träning, resor, att hålla träningsbanorna i trim, planering, allt ansvar över att hästarna ska ha det bra – ja, det är ett dygnet-runt-liv. Och, jag gillar det, precis som tusentals andra.

Och, i synnerhet när det går bra på tävlingsovalen. Nu är två av stallets hästar klar för V75-finalerna 24 november på Solvalla. En skön kick, för mig, personalen och hästägarna.

I övrigt; Propulsion ska matchas för Prix d´Amerique – ja, han kan vinna det klassiska loppet sista söndagen i januari.

Mina tankar om V75-loppen på Bjerke

V75-1: 3 Ferrari BR vann direkt efter i sin comeback efter sex månaders tävlingsvila. Jag har fått olika rapporter om den insatsen – de flesta positiva men också att 5-åringen inte såg helt okey ut. Jag garderar därför med den jag kör, alltså startsnabbe 2 Västerbo Exact och också med den starke rysaren 4 Hickothepooh.

V75-2: 6 Stand By Ken såg riktigt bra ut vid segern senast på Åby och det ska bli intressant att se Peter Untersteiner bakom sonen Johans allt bättre 3-åring. Och, 3 Velvatter och dyringen 5 Tokarev är också givna. 2 Worrywart är väl den som gynnas mest av den långa distansen. Dessutom Björn Goop upp. Spännande.

V75-3: 10 Lionel NO var tvåa i det så kallade VM-loppet och trots att 5 Global Trustworthy har hög kapacitet och såg läcker ut vid segern i sin comeback, så spikar jag den norske stjärnan.

V75-4: 1 Bad Nite Call Saul är snabb ut och skulle han spetsa kan det bli femte raka vinsten, den fjärde i rad i så fall från ledningen. Han spikas på lilla systemet men på stora streckas en sextett, där 2 Ricochet Face är rysaren.

V75-5: 1 Normandie Royal var tvåa från dödens i det norska Sto-derbyt och senast inte fritt som tvåa bakom vinnaren, så det kan vara dags för vinst nu. Jag kör 2 Carna Sensei och hon är bra men vi slår lite ur underläge. 3 Tropicana Ås har jag vunnit med från dödens men hon är bäst med en ryggresa och attack till slut. Fem streck här.

V75-6: 5 Vainqueur RP var duktig trea i en Breeders´Crown-final i söndags och han har kraft att göra grovjobbet, så distansen 1609 meter är bara plus. En chansspik.

V75-7: 1 Smevikens Crusier är en startkanon och jag är inne på att han håller ut både 2 Promo Kemp och 3 Masterglide. Det kan bli en spetsvinst. Rysare är 5 Rapide  Frecel och 10 Mellby Emeralds.

Mitt V75-förslag till Bjerke

V75-1: 2, 3, 4. Res: 6-7.

V75-2: 2, 3, 5, 6. Res: 12-7.

V75-3: 10 Lionel NO.  Res: 5-1.

V75-4: 1, 2, 4, 5, 6, 8. Res: 10-7.

V75-5:  1, 2, 3, 5, 9.  Res: 4-6.

V75-6:  4 Vainqueur RP.  Res: 9-5.

V75-7: 1, 2, 5, 10. Res: 3-6.

Systemet är på 1440 rader och kostar 720 kronor. Om man också singelstreckar nummer 1 Bad Nite Call Saul i avdelning 4 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com