Travtips till V75 Solvalla Lördag 24 November 2018 Start: 16.20

V75 Finaler på Solvalla med bl a världsstjärnan Propulsion och jättefin sport – vi streckar vidare och försöker hitta vinnare och roliga skrälldrag – häng med du också i jakten på miljonerna – lycka till!

V75-1 Omgången inleds med Silverdivisionen över 2140 meter. Ett mycket öppet lopp där det skiljer väldigt lite mellan hästarna och positionerna blir nog helt avgörande. 5 Dear Friend med Johan Untersteiner får tipset. Är under fortsatt utveckling och stoet gjorde ett mycket bra lopp senast i spåren. Är mycket startsnabb och nås tät ska chansen vara god att det håller hela vägen. 1 Very Kronos har kanske högst kapacitet och är obesegrad felfri. Är dock ett yrväder och galopprisken är från innerspår ganska stor, men blir det felfri avgång och spets är kanske loppet över, ska i vilket fall som helst räknas tidigt men bör garderas. 3 Don´t Mind Me med Örjan Kihlström galopperade senast med plastade hovar – dessa åker bort nu enligt stallet och normalt är hästen travsäker. Kan också öppna snabbt och blir det spets ska han räknas mycket tidigt här. 10 Handsome Brad var inte som bäst senast, men med lopp i kroppen nu och barfota runt om med jänkarvagn kan han spurta sylvasst och ska ses med chans trots bakspår. 9 Höwing Star är ett roligt skrälldrag till endast 2 % – spurtade vasst senast och kan skrälla här. 11 Erik Sting, 2 Speedy Foxy Vicane, 4 Chief Orlando räknas därefter om man streckar vidare, som sagt ett väldigt öppet lopp och här ska man nog inte spara på strecken om man vill vara säker på att överleva inledningen.

V75-2 Klass 2 över 2140 meter. 9 Caligula får tipsnicken. Ser ut att bli favorit, men streckprocenten är inte avskräckande hög. Kommer med 5 raka vinster, vann lätt på bra tid senast och kan vinna även den tunga vägen då han tål att göra jobb själv, kan vara så att Robert Bergh har en ny stjärna och klassklättrare här. 3 Powderfinger med Peter Untersteiner är startsnabb och eftersom det loppets troliga ledare ska han ses med bra chans. 5 Cobbys Olifant är under utveckling och också startsnabb, ska räknas tidigt här. 1 Xanthis Brazil är obesegrad i regi Nicklas Westerholm med 2 raka segrar. Hade halsbekymmer senast enligt stallet och var inte som bäst trots vinst. Uppges träna bättre nu och ska lättas i balansen – tidig här om man garderar tipsettan. 8 Esteban S.T. står illa till men kan vara ett roligt skrälldrag till 1 % om man jagar miljonerna. Streckar man vidare räknas n 4,2,7 närmast där bakom.

V75-3 Solvalla Grand Prix. Inte mindre än 6 (!) hästar från stall Melander dvs halva startfältet. Man kan kanske ifrågasätta hur många hästar från ett och samma stall som får anmälas per lopp. 3 Eldorado B är ett roligt drag som A-häst i jakten på lite större utdelning och får tipsnicken. Endast streckad till 9 % är den klart streckvärd. Är startsnabb och har gjort det bra i riktigt hård konkurrens och körs han i spets eller rygg ledaren kan det bli vinst här. 6 Zack´s Zoomer är loppets stora favorit och streckad till över 50 % – han är loppets spetsfavorit om inte tipsettan körs där och ska ses med bra chans därifrån, men här finns det mer spännande drag till lägre streckprocent. 4 Hard Times är ett roligt skrälldrag här, endast streckad till 3 %. Är snabb ut och ska provas med helstängt huvudlag vilket känns spännande. Har vunnit på 1.11.7 full väg i somras så kapacitet att överraska här finns. 12 High Glider med Örjan Kihlström är stark och bra och slog favoriten regelrätt senast – ska räknas tidigt här trots spåret. 1 Vamp Kronos och 9 Enterprise räknas främst där bakom om man streckar vidare.

V75-4 Diamantstoet över 2140 meter med ett tillägg. 2 Queen of Sand får tipset. Endast streckad till 11 % känns hon mest spelvärd i detta annars öppna lopp. Fick fritt sent i senaste starten och spurtade vasst, såg toppfin ut. Gick mycket stark efter galopp gången innan och är normalt travsäker. 11 IIe Saint Louis kommer med 2 raka segrar och har formen på topp. Ska räknas mycket tidigt här. 6 Darling Harbour vann senast efter ett flertal lopp med galopp. Stall Untersteiner låter uppåt om chansen, men känner sig osäkra eftersom stoet visat osäkra tendenser, felfri är hon mycket tidig här. 13 Eva I.H. med duktige Mika Forss gjorde det bra senast mot tufft motstånd – ska också räknas mycket tidigt här. 3 Olga Utca och 1 Chacha Sisu räknas främst där bakom om man streckar vidare.

V75-5 Klass 1. 6 Global Unprotected får tipset här. Har gått mycket bra i sina 2 senaste starter även om det inte blivit vinst. Är startsnabb och är loppet spetsfavorit där han är obesegrad (6/6) – bör ses med mycket bra chans här. 2 Waikiki Silvio med Björn Goop blev fast med krafter kvar senast, också startsnabb vid laddning och ska räknas tidigt bakom favoriten. 5 Heart of Steel med Peter Untersteiner är jämn och säker och ska ses med chans. 8 Bo C. är bortglömd här och endast streckad till 4 %. Står svårt till men var bra vid vinst senast och har kapacitet att skrälla här. Streckar man vidare räknas främst 1,4,3 och storskrällen 7 Mega Star främst där bakom.

V75-6 Gulddivisionen och Carl XVI Gustafs Silverhäst. 12 Propulsion är kanske världens bästa travhäst. Här det en dock del som talar emot honom. Från det svåra 12:e spåret aviserar stallet att det kan bli ett avvaktande lopp eftersom det är ett led i matchningen inför Prix d´Amérique och då kan det bli långt fram till tät om Örjan kör för sent. Balans blir heller inte optimal med järnskor. Trots detta måste chansen vara god till vinst här, men en gardering behöver inte vara bortkastad om man jagar lite större pengar. 5 Nadal Broline gör bra prestationer varje gång och kan stå på tur här, första motbudet om man försöker att fälla favoriten. 10 Antonio Tabac Oskar Kylin Blom´s förvandlingsnummer ståtar nu med 6 raka segrar, ska räknas även här om man garderar. 4 On Track Piraten känns som en evighetsmaskin, 10 år ung och från bra läge kan han skrälla här och återigen sätta sina yngre kamrater på plats. Tränare Strömberg låter optimistisk och kör förmodligen offensivt från bra läge. 11 Zenit Brickhar formen på topp och gör säkert ett bra lopp trots svårt spår. 3 Milligan´s School och 9 Diamanten har kapacitet för att skrälla, övriga bör inte räcka ända till seger här.

V75-7 Omgången avslutas med Bronsdivisionen. 1 Global Trust med Jorma Kontio blir berättigad favorit och får tipset. Har varit lysande i sina 3 starter i år och lyckas han hålla spets blir han svår rå på för övriga. 5 Roheryn är stallkamrat till favoriten och känns som det mest spännande motdraget till favoriten till 8 %. Körs av duktiga Rikard N Skoglund och formen är på topp med 3 raka segrar. Är riktigt snabb ut vid full laddning och nås spets och hon körs där kan det vara loppets vinnare – blir det släpp till favoriten och stallkamraten är det fördel Global Trust. 11 Uraltrivdes inte på banan senast, har kapacitet för vinst här om det stämmer med fästet denna gång och ska räknas tidigt. 10 Track Angle har formen på topp och kan skrälla här till låg procent. 4 Esprit Sisu, 7 Hawk Cliff, 11 Milliondollarrhyme räknas främst där bakom om man streckar vidare.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com