V75 Solvalla 24/11: Världsstjärnan Propulsion garderas med en kvartett

Zoko Lane är rankad sist, Cobbys Olifant etta och Quiz Töll trea.

Jag blir glad om Guiden får rätt, med ett undantag och det är Zoko Lane. Han är klart bättre än vad experterna tror.

Jag var tvåa med Västerbo Exact och vann med Carna Sensei i V75 på Bjerke, så resan till Oslo var lyckosam.

Nu är det Stockholm och Solvalla, dessutom finaler med höga prissummor och jag hoppas därför på en bra dag på jobbet.

Lite oroande är det dock att travets domare nu blivit mer åt lapplisa-hållet, det är böter på 500 kronor hit och dit och värst är domarna på Solvalla.

Nja, de på Vincennes kan också.  Racing Mange och Joakim Lövgren var först i mål men ekipaget diskades för att Joakim kört ytterst lite innanför bangränsen i sista kurvan. Där försvann vinstglädjen och 425.000 kronor.

Tror någon att Jean Michel Bazire blivit diskad för samma ”förseelse” …?!

 Mina två har segerchans

Både Cobbys Olifant och Quiz Töll kvalade in till finalerna genom att vinna senast på ett övertygande sätt och de har tränat bra i veckan och jag räknar med hygglig vinstchans på ”Valla”.

Bäst chans? Ja, det är nog Cobbys Olifant, dels för att han utvecklats kraftigt, dels på det fina läget då han är snabb bakom bilen.

Spets? Nja, han är nog bäst med ett lopp på rulle, alltså som i de två senaste segerloppen.

De drygt 200 andelsägarna till Quiz Töll lär nog alla hålla andan i starten, då innerspåret på tillägg kan ställa till det. Läget är lurigt men hittar vi ut och får en hygglig rygg att följa kan hon avsluta sylvasst.

 Propulsion har tufft läge

Propulsion rankas givetvis i topp i Guld-finalen men på stora systemet garderar jag med fyra hästar.

På ren svenska har han ett ”dyngläge” och det kan bli taktik på hög nivå där det till slut är ekipage i alla spår – och kanske längst ut kommer Propulsion och Örjan Kihlström …

Spikar? Ja, Global Unprotected och Global Trust.

I övrigt; Örebro bjuder på V75 på söndag – och den V75-omgången har verkligen hamnat på skuggsidan …

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 1 Very Kronos är obesegrad felfri och det har blivit 12 segrar på 18 lopp. Ska bli spännande att se om Erik Adielsson vågar trycka av från innerspåret eller om han satsar på en lugn start och hopp om att komma ut. Fyra streck.

V75-2: 9 Caligula är segerrik och de flesta vinsterna har kommit från ledning, men han verkar stark och rejäl så bakspåret behöver inte vara något negativt. 5 Cobbys Olifant kan kanske spetsa, men jag vill hellre ha ett rygglopp. Rysaren är 8 Esteban ST.

V75-3: 6 Zack´s Zoomer är en av Stefan Melanders sex (!) hästar i denna final för 4-åringar och han är snabb ut, så Per Lennartsson laddar nog för ledning. 12 High Glider är en tuff utmanare, detta trots spåret. Fyra streck räcker.

V75-4: 13 Eva IH svarade för en stark insats senast då In Toto Sund vann. Nu är det inte lika tufft motstånd, men dock många bra ston med från två volter. Min 9 Quiz Töll är en given utmanare. Hon är bra.

V75-5: 6 Global Unprotected var duktig senast som V75-tvåa på Romme. Visst är Heart of Steel på topp, men jag spikar Färjestads-hästen.

V75-6: 12 Propulsion matchas nu mot Prix d´Amerique sista söndagen i januari, alltså den 27. Dit är det två månader och då ska Daniel Redéns stjärna ha toppform. Spår 12 och skor på hovarna i en Guld-final kan ge problem, så jag garderar med en kvartett. Och, det ska bli roligt att se stjärnskottet 10 Antonio Tabac och Oskar Kylin Blom i detta eldprov. Ja, det här är absolut det tuffaste loppet hittills för de två kometerna på travhimlen.

V75-7: 1 Global Trust rankar Timo Nurmos som sin bästa vinstchans av de sju hästar han kvalat in till finalerna och jag är också inne på att det kan bli seger, förmodligen från ledningen då 5-åringen är startsnabb. Motståndet är häftigt, men jag spikar.

Mitt systemförslag till V75 på Solvalla

V75-1: 1, 2, 4, 5. Res: 10-11.

V75-2: 1, 3, 5, 8, 9 . Res: 4-7.

V75-3: 1, 6, 9, 12.  Res: 4-8.

V75-4: 3, 6, 9, 12, 13, 14. Res: 2-11.

V75-5: 6 Global Unprotected.  Res: 5-3.

V75-6: 3, 5, 10, 11, 12.  Res: 9-4.

V75-7: 1  Global Trust. Res: 5-4.

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nummer 12 Propulsion i avdelning 6 blir det systemet på 480 rader och det kostar då 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com