V75 Jägersro 1/12: Illuminati och Gustafson två spikar av klass

På lördag hoppas jag att historien ska upprepa sig, den med Västerbo Exact. 

Han tog två raka segrar, varav en i V75, när det blev skotvång i fjol och nu är det alltså dags igen med barfota-förbud.

Jag kör i sex V75-lopp och bäst vinstchans har Västerbo Exact. Han är rankad etta i Ronden och tvåa i Guiden, så lite extra press får jag ju.

Skor på är inga problem, ja jag vann två lopp på raken med honom i december i fjol direkt när det blev skotvång, dels över 2640 på Åby, dels med fem längder i V75 på Halmstad på 1.12 blankt över 1640.

Givetvis laddar jag från start då han är snabb bakom bilen och absolut bäst skulle det vara om vi blev släppt till ledningen.

Formen är på topp. Han hade nog vunnit i V75 på Bjerke om han sett den som kom snabbt ute i banan. Nu slutade han tvåa från spets.

Cobbys Olifant 5-stjärnig vid V75-finalsegern

Mitt stall har sju hästar till start denna V75-dag på Jägersro, där av två inom V75.

Stallformen är klart bra, vilket bland annat Cobbys Olifant visade vid spetssegern i V75-finalen i Klass II på Solvalla förra lördagen. V75 på Åby den 15 december och förhoppningsvis V75-final på ”Valla” 26 december finns i planerna. Quiz Töll i sin tur fungerade inte fullt ut och galopperade till slut i Diamantstoets final och nu väntar vintervila för henne.

Nåja, nu tror jag att ingen av stallets hästar på Jägersro vinner men det kan bli hyggligt med pengar ändå då det är bra betalt om man kommer bland de tre.

Två överlägsna singelstreck

För mig är Illuminati och Gustafsons jackpoto-mgångens två mest givna singelstreck. Ja, om inget speciellt inträffar är de två överlägsna motståndet.

Visst, jag har både Youngblood Pellini och Quattro Töll i samma lopp som Illuminati, men allt talar för att vi är med och slåss om bra placeringar i klungstriden.

Gustafson fixar det här med skor och han står riktigt billigt inne i Brons sett till hans kapacitet. Spår sju är inget önskeläge, men jag är inne på att Gustafson även vinner om det skulle bli dödens – fast motståndarna måste väl ha sett vad jag sett …

I övrigt; V75 varje dag från 22 till 31, undantaget julafton – för då ska väl ATG-chefen Hans Lord Skarplöth vara jultomte …

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 3 Stoletheshow har svarat för bra insatser mest i varenda start och att det är en duktig 3-åring visade han ju vid segern i det norska Kriteriet. 5 Donatello Garbo är en av Danmarks bästa 3-åringar och han är en luring här, ja vi kan vinna till ett hyggligt odds. Sex streck är heltäckt.

V75-2: 2 Master Hill vann i debuten för Timo Nurmos, det med krafter kvar och skor på hovarna. Jag streckar de fyra första, där 4 Aquamarin är en duktig 3-åring som jag vunnit lopp med. Han kan avsluta vasst med en smygresa.

V75-3: 1 Illuminati är en 4-årig Ready Cash-son med grym kapacitet och är han som senast får vi andra bara se ryggen på Joakim Lövgren. Jag kör 4 Youngblood Pellini och sonen Joel 12 Quattro Töll, men stallets två deltagare är med i klungstriden och kan kanske tjäna hyggliga pengar.

V75-4: 3 Bythebook vann senast i mponerande stil och den 2-årige valacken kan ge Svante Båth en ny meriterande vinst – ja, Svante har ju med fyra hästar i denna final och jag streckar tre av dem. Jag kör 12 Unico Broline men att vi ska vinna från detta läge är långsökt.

V75-5: 7 Gustafson har överkapacitet för Brons och är 5-åringen som i de senaste loppen vinner han med flera längder. Jag blir förvånad om någon svarar honom i striden om ledningen – ja, det är nog spets och slut som gäller. Spik.

V75-6: 3 Sobel Conway får tipsnicken då han kan ta ledningen och i så fall kör nog Johan Untersteiner med pappa Peters häst där så länge lampan lyser.  6 Västerbo Exact är i fint slag och jag räknar med att segersstrida. Sex streck.

V75-7: 4 Jairo kan ge Joakim Lövgren ytterligare en V75-seger denna dag. Love You-sonen är svår att stå emot till slut. 3 Probo OP och 9 Monark Newmen är två intressanta utmanare. Jag kör 12 Turno di Azzurra och vi är bortlottade.

Mitt V75-systemförslag till Jägersro.

V75-1: 2, 3, 5, 9, 10, 11.  Res: 1-6.

V75-2: 1, 2, 3, 4. Res: 6-11.

V75-3: 1 Illuminati.  Res: 2-9.

V75-4: 1, 2, 3, 4, 7, 10. Res: 12-6.

V75-5: 7 Gustafson.  Res: 10-3.

V75-6: 2, 3, 4, 6, 9, 10.  Res: 5-1.

V75-7: 3, 4, 9. Res: 12-6.

Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. Om man också singelstreckar nummer 3 Bythebook i avdelning 4 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com