Travtips till V86 Åby/Solvalla Onsdag 5 December 2018 Start: 20.30

Dags för V86 Xpress. Det ser som vanligt spännande och spelvänligt ut med en bra blandning, några lopp med större favoriter där motbud inte saknas och flera öppna lopp utan någon klar favorit och en hel del möjliga skrällar. Open stretch på Åby travet brukar också ge spännande upplopp, så det finns chans att det även denna gång kan bli bra utdelning på 8 rätt – lycka till!

V86-1: Stolopp över 1640 meter auto. 7 Melissa Montoya med Joakim Lövgren är ett roligt drag till lite lägre streckprocent och får tipsnicken här. Galopperade senast med mycket krafter kvar och kan vara vinnaren om det stämmer med positionerna. 6 Kindy Cane med Veijo Heiskanen har vilat lite och formen är osäker men hon brukar gå bra efter vila, räknas tidigt här. 2 Ofelia O.E. med Peter Untersteiner ser ut att bli favorit, är startsnabb och ska räknas mycket tidigt här. Peter tror på bra chans och låter nöjd med hästen. 3 Kiss My Lips H.C. slog Ofelia O.E. regelrätt efter en fin resa senast och har en vass spurt, ska ses med chans här igen. 4 Veravia As har varit struken för feber så formen är osäker, är ojämn i sina prestationer men är startsnabb och är formen åter kan hon utmana från tätposition. 8 Digital Furucola är en jätteskräll till 1 % om man jagar miljonerna. Har gjort 2 starter i ny regi och tränare Anders Svanstedt låter uppåt.

V86-2: 1640 meter auto. 3 Triomphe Ferm får tipset lite på chans. Är ny i stall Goop och stallet meddelar att hästen är svårbedömd, men uppges träna bra. Har mest gått på längre distanser i Frankrike, men har gått fina tider så kort ska nog också gå bra. 4 Reigning Moni med Örjan Kihlström utvecklas hela tiden hos tränare Daniel Redén och från fint läge kan det vara spets och slut här, ska räknas tidigt. 2 Global Thunder är snabb ut och från bra spår ska han räknas tidigt här. Gick bra med skor senast också. 5 Largo ser ut att bli favorit, ska ses med chans från bra läge men rankas ner lite då det kan bli svårt att spetsa. 9 Talassio och 12 Last Revenue är två roliga skrälldrag som bägge har form och kapacitet att överraska här om det stämmer med positionerna.

V86-3: 2140 meter volstart med 2 tillägg. 2 No Comment är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet endast streckad till 12 %. Satt fast senast med sparade krafter. Har spetsläge och är startsnabb och kan leda detta runt om. 9 Belong Life är favorit och ska ses med bra chans här. Är jämn och säker och trots litet uppehåll så kan han vara vinnaren här. 13 Kickstart My Heart med Johan Untersteiner räknas också tidigt trots två tillägg – var inte som bäst senast, men toppfin gången innan. Är formen åter bör chansen vara god att runda allt här. 10 Yippie Chic var fin senast som tvåa efter tungt lopp, tål att gå den tunga vägen, lite missgynnad av skor, men kan räcka ändå i detta sällskap.

V86-4: 3-åringslopp över 2140 meter auto. 6 Amerindienne är omgångens största favorit och ett nytt löfte hos Timo Nurmos. Kommer med fin form och 4 raka segrar. Jorma Kontio kommer säkert att satsa från start och blir det spets ska chansen vara mycket god. 2 Tokarev är första motbudet. Nedstruken till innerspår men visade startsnabbhet senast och är loppets initiala spetsfavorit. Körs han där kan det bli tufft även för storfavoriten, blir det släpp kan loppet vara över. Imponerade inte på V75 senast då han gav upp från spets på lång distans, men ett halvvarv kortare nu är en fördel. 3 Mr Clayton J.F. har gått bra på slutet och är under utveckling, räknas tidigt bakom favoriterna. 7 Dream Kåsgård med Örjan Kihlström utvecklas hela tiden och går bättre och bättre i sin nya regi hos Roger Walmann, segerlös än så länge men första segern kan komma snart.

V86-5: 2140 meter voltstart med ett tillägg. 5 Felix Am är ny favorit efter strykning av förhandsfavoriten. Får tipset här och chansen ska vara bra till seger här. 9 Zohar Front är det galopprisk på från det snäva 5:e spåret men felfri ska han räknas tidigt här. 10 M.T. Nordic Spirit med Peter Untersteiner dålig senast men uppges träna bra igen – ska ses med chans här. 6 Livi Nam Nam är under utveckling. Missgynnas av framskor enligt tränaren, men kan överraska här ändå. 8 Ritchie Ås med Johan Untersteiner kan en del och är en outsider här.

V86-6: 2140 meter autostart. 2 Short in Cash är omgångens näst största favorit. Är ny i träning hos stall Goop och felfri ska han ha toppchans här. Uppges träna bra i den nya regin. 5 Roofparty har formen på topp och laddas mot spets och räknas tidigt här och är första motbudet. 10 Pontiac S.W. var mycket fin vid vinsten senast och är ett roligt skrälldrag här till endast 2%. 8 Sebastian Journey har inte startat på ett tag så formen är svårbedömd, men har bra kapacitet och räknas tidigt bakom favoriten. 6 Marvelous med Örjan Kihlström har vilat i 3 månader så det kan fattas lite men kapacitet finns och han ska också räknas här om man garderar favoriten.

V86-7: Bronsdivisionen över 2140 meter auto. 10 Pacific Face med Giuseppe Lubrano är omgångens roligaste drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet endast streckad till 4 %. Har nu 2 lopp i kroppen efter vila och toppformen är nära. Travar alltid lite knepigt men är urstark och tränaren är inne på ett offensivt upplägg och även från dödens finns chansen att det blir vinst här till låg streckprocent – kul drag! 1 Happy Steel har varit mycket bra i sina starter för Peter Untersteiner. Blir favorit här och ska ses med bra chans. 8 Can Lane med Johan Untersteiner har formen på topp och avslutade vasst senast, ska räknas här trots svårt spår. 4 Tropicana Ås är snabb ut och tar förmodligen spets initialt. Missgynnad av skor, men kan inte räknas bort från fint läge. 5 Dreamboy As är jämn och säker, från bra läge ska han ses med chans i detta gäng. 7 Smedvikens Cruiser och 6 Global Raceway räknas främst där bakom om man streckar vidare i detta ganska öppna lopp.

V86-8: Omgången avslutas med ett klass 2 försök över 2640 meter auto. 4 Moses med Örjan Kihlström är favorit och får tipset. Är bara 3 år och under utveckling. Var mycket fin vid vinst senast och det kan vara spets och slut här. 9 Ridgehead Cato med Jorma Kontio är första motbudet. Har gjort 2 starter efter långt uppehåll. Finfin vid vinst i comebacken men orkade inte riktigt senast efter tungt lopp. Räknas tidigt här. 7 Copertino V.W. missgynnas av skor, men har gjort det bra och kan inte räknas bort. 1 Sugacraft har fint läge och är snabb ut – gör debut på lång distans men ska också ses med chans i detta sällskap. 5 Sigel Garline och 2 Wingmaster räknas främst där bakom om man streckar vidare. Speciellt Wingmaster låter tränaren uppåt på och det är en kul skräll att se upp med.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com