Travtips till V75 Bergsåker Lördag 8 December 2018 Start: 16.20

V75 avgörs på Bergsåker och det ser spännande ut trots 2 jättefavoriter i form av kallblodkungen Månprinsen A.M. och Zenit Brick. Övriga lopp ser mer jämna och där kan det skrälla lite får vi hoppas annars finns risken att utdelningen blir låg. Med 2 storfavoriter är det läge att chansa lite mer och försöka hitta A-hästar till lägre streckprocent som har chansen att skrälla – sitter bägge favoriterna behövs det lite skrällar om det ska bli tal om någon utdelning och skulle någon eller bägge storfavoriterna av någon anledning komma bort blir det korsdrag i kuponghögen. Omgången kryddas dessutom med en jackpot med minst 48 miljoner i 7-rätts potten – lycka till!

V75-1 Omgången inleds med Bronsdivisionen över 2640 meter voltstart. 10 Volocity de Vie med Jorma Kontio blir favorit. Kommer från intetsägande seger mot skralt motstånd efter uppehåll, men travade bättre än tidigare och såg mycket fin ut. Jorma kör nog offensivt och chansen till seger ska vara god. Har dock varit ojämn i sina prestationer och en gardering kan vara på sin plats. 11 Importedfrmdetroit får istället tipsnicken till mer spännande streckprocent – 8 % i skrivande stund. Vann senast och har haft ett uppehåll. Brukar dock tävla bra efter paus och hästen är mycket stark och trivs på distansen. Rapporteras träna bra och stallet låter uppåt och till låg streckprocent är det roligaste motbudet till favoriten och han ska räknas tidigt här. 9 Minnestads el Paso har jättehög kapacitet och formen på topp och ska ses med bra chans trots bakspår. 8 Doctor Doxey Zens har också hög kapacitet men har inte visat form i sina senaste starter, är formen åter där ska han räknas med chans. 2 Donners Am har till skillnad från favoriterna framspår och formen är på topp med 3 raka segrar (dock 2 i monté) och löser det sig från det snäva 2:a spåret kan det räcka ända till seger här. 5 Melby Ess satt fast med krafter kvar senast och är ett roligt skrälldrag. 12 Output Pressure Har formen på topp och står illa till men kan inte räknas bort helt trots läget. 4,3,1 kan heller inte räknas bort om man garderar upp då loppet är öppet bakom favoriterna som alla har bakspår och då kan det som bekant bli trafikproblem.

V75-2 Öppet Klass 2 lopp över 2140 meter auto. 9 Sweet Eddie är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet till låg streckprocent i jakten på lite högre utdelning – endast streckad till 6 % i skrivande stund. Har tänt till och är under utveckling. Kommer från 2 raka segrar tagna med krafter kvar. Går även bra med skor och Robert Bergh upp känns spännande – kan överraska favoriterna här trots bakspår. 4 Tsar Brodde med Örjan Kihlström ser ut att blir klar favorit. Kommer med 2 raka segrar och har formen på topp. Från fint läge ska han ses med bra chans här. 6 Budets Lasse är snabb ut och kommer han till spets är det bra chans att det håller hela vägen. 1 Avantis Red Witch är också snabb ut och jagar spets – stallet vill att han körs där och han ska räknas tidigt här. 7 Our Soleado har bra kapacitet och ska ses med chans. 11 Digital Class, 12 Mellby Goofy och 2 Highsurprise Laday räknas närmast därefter om man streckar vidare, som sagt ett mycket öppet lopp där positionerna blir avgörande och här ska man nog inte spara på strecken.

V75-3 Gulddivisionen och Polygon – Hilda Zonetts lopp över 2640 meter auto. 3 Zenit Brick med duktiga Mika Forss blir berättigad jättefavorit och är självklar tipsetta. Gick ett otroligt bra lopp senast och formen är på topp. Trivs dessutom denna årstid och är lika bra med skor som utan – bör släppas till spets av konkurrenterna och då är vinstchansen mycket god. 10 On Track Piraten fortsätter att göra fina prestationer lopp efter lopp – är första motbudet om man garderar favoriten och hoppas på favoritfall. 4 Edward Ale från Finland är startsnabb och spetsfavorit men släpper nog på täten på den långa distansen. Han är ett tänkbart skrällbud med lucka till slut. 2 Time Machine gjorde debut för Robert Bergh senast men då blev det galopp. Hästen värmde mycket fint och stall Bergh lät uppåt inför den starten. Söker man en jätteskräll i jakten på miljonerna är det är ett roligt drag här om favoriten av någon anledning har en sämre dag eller kommer bort. 5 Mind Your Face trivs denna årstid och kommer från seger men ska normalt ha svårt att räcka ända fram här.

V75-4 Kallblodslopp över 2140 meter med 3 volter och 2 tillägg. Månprinsen A.M. med Gunnar Melander är omgångens andra megafavorit och tippsettan är givetvis självklar. Är hästen inte sjuk för dagen blir han rimligtvis mycket svår att rå på – formen är dessutom på topp och han kommer med 5 raka segrar som med stor sannolikhet blir 6 här. 2 Järvsöodin är första motbudet om man spekulerar i favoritfall. Är jämn och säker och från spår 2 kan det bli spets och då stiger chansen. 5 Sippson har formen på topp och kommer med 4 raka segrar och är tänkbar vid favoritfall. 14, 3,8,15,1 räknas närmast därefter om man streckar vidare.

V75-5 Klass 1 över 2140 meter auto. 6 Special Major är ett roligt drag till ganska låg streckprocent ett detta öppna och jämna lopp. Är snabb ut och formen är på topp – har dessutom vunnit bägge sina 2 lopp då kusken Magnus A Djuse suttit upp. Roligt drag och klart mest streckvärd i loppet. 2 Yrr med Robert Bergh blir förmodligen favorit. Han är svårbedömt startsnabb och ska räknas tidigt från bra läge. 3 Ramon Dekkersockså från stall Bergh med Örjan Kihlström upp är snabb ut och ska ses med bra chans. 5 Viscount med Jörgen Westholm satt fast senast, är stark och ska räknas tidigt här – tål även ett lopp i dödens. 9 Global Undecided har hög kapacitet men formen är osäker efter vila men om han åter är i form räknas han tidigt här.

V75-6 Öppet Stolopp över 2140 meter voltstart med 2 tillägg. 14 Bella on Tour är omgångens roligaste skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på miljonerna. Endast streckad till 2 % i skrivande stund är hon spännande om man jagar lite större utdelning. Gjorde ett riktigt bra lopp som 2:a efter galopp senast (då hon var felskodd) och hon är både stark och tål en del spår på vägen samt speedig. Står nu också 20 meter bättre till än senast jämfört med Vanessa F.B. som vann det loppet och är mer streckad här. 10 Rita C.D. ska han ses med bra chans, hon är van vid tuff konkurrens. Skor är en liten nackdel men det ska kunna räcka till seger ändå. 2 Walkie Talkie är bäst på startvolten och står bra inne i loppet – ska ses med chans här. 13 Mrs Lindy är bra och ska räknas med chans. 15,9, 11,12,1 räknas närmast därefter om man streckar vidare, som sagt ett mycket öppet lopp där positionerna blir avgörande och här ska man nog inte spara på strecken.

V75-7 Omgången avslutas med Silverdivisionen över 1640 meter auto. 4 Magnifik Brodde får tipsnicken. Blir inte favorit men har formen på topp och är startsnabb, det kan vara spets och slut. 6 Weekend Fun ser ut att blir favorit och är jämn och säker. Var fin vid vinst senast efter vila och räknas tidigt här. 3 Dartagnan Sisu gjorde det bra senast över lång distans, är ojämn i sina prestationer men presterar han på topp finns kapacitet för vinst. Är snabb ut och blir det spets ökar chansen. 1 Vic de Luxe har formen på topp och spurtade vasst. Kan knappast hålla spets men med lucka till slut är den ett roligt skrällbud här. 9 Disco Volante har kanske högst kapacitet i fältet, men spåret försämrar givetvis chansen. Ska ändå räknas tidigt här men rankas ner lite p.g.a läget och att det finns mer spännande hästar med framspår. Gillar heller inte kladdig bana och är lite stänkrädd – väderprognosen inför morgondagen tyder på att så kan bli fallet. 11 Erik Sting och 10 Nobel Amok är två andra mycket kapabla herrar med kapacitet för vinst men även där minskar chanserna från svåra lägen över sprinterdistans. Med högt tempo på loppet kan de ändå räcka ända fram och de bör därför streckas också.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com