V75 Bergsåker 8/12: Zenit Brick och Månprinsen AM allas spikar

Alla experter är rörande överens om att Zenit Brick och Månprinsen AM är klockrena singelstreck.

Så, segrar de blir det ingen ensam vinnare som får 48 miljoner i den här jackpot-omgången. 

Jag kan trösta er direkt; det återstår tio (!) V75-omgångar i december och den 31:a på Axevalla blir det åter en super-jackpot.

Trots vinster för Zenit Brick och Månprinsen AM kan sjuan ge hyggligt betalt då det är fem avdelningar där det kan skrälla.

Först något om spikarna. Ja, Zenit Brick höll undan för Propulsion som tvåa från dödens på Nadal Broline i Guld-finalen. Kunde inte världsstjärnan Propulsion speeda ner Zenit Brick senast ska väl inte heller On Track Piraten lyckas med det, speciellt inte om Zenit Brick är i spets eller dödens.

Månprinsen har segrat förr från liknande lägen och han är kapacitetsmässigt överlägsen motståndet.

Dessutom trivs han och Gunnar Melander alldeles förträffligt på Bergsåker och de har löst liknande uppgifter på ett strålande sätt.

Vädret påverkar banunderlaget

Om vi ska tro vädrets spågubbar/tanter blir det en hel del snöblandat regn i Sundsvall under lördagen och även om banan tål väta hyggligt kan det bli ett besvärligt underlag. Skor på hovarna enligt regelverket, men det kan också krävas brodd bak för att få fäste då Bergsåker ligger i ett kallhål med en hård bana som en naturlig följd.

Jag var på Axevalla i torsdags och banunderlaget var långt ifrån bra och efter den femte avdelningen i V64, som jag för övrigt vann, tvingades man ställa in de återstående loppen. Banan var helt enkelt för dålig för att tävla på med tanke på hästarnas säkerhet. Nu är det ingen risk att det blir så på Bergsåker, men vi är inne i en tid då det kan bli stora problem med banunderlaget.

Mitt tips är att ni kollar in banans beskaffenhet och att ni följer värmningarna samt de inledande loppen innan ni gör era system.

Visst, det kan bli en viss tidspress och en viss oro med tanke på att ATG har problem med tekniken men vi får hoppas att det inte blir några nya störningar vid inlämningen på ATG Live och i butikerna.

Hård spetsstrid kostar på 

Det är också viktigt att tänka på är att de hästar som tvingas öppna hårt är mer sårbara till slut om banunderlaget är besvärligt.

De står helt enkelt inte hem distansen, så spets behöver inte vara en fördel denna lördag.

I övrigt; V75 2019 inleds 5 januari på Bergsåker. Brrr!

Mina tankar om V75-loppen på Bergsåker

V75-1: 10 Volocity de Vie är kanske den starkaste i fältet och Jorma Kontio lär köra offensivt. Formen verkar också vara bra. 9 Minnestads el Paso V75-vann i överlägsen stil senast han gästade Bergsåker och 5-åringen verkar vara på ”g” igen att döma av senaste segern. Med hela sju streck känns det som heltäckt.

V75-2: 4 Tsar Brodde eller 6 Budets Lasse som tipsetta är en smaksak. Den sistnämnde lär spetsa och kan bli svårfångad i ledning medan Tsar Brodde är mer stark än snabb och tål grovjobb. 7 Our Soleado och 12 Mellby Goofy är outsiders.

V75-3: 3 Zenit Brick i ledning kontrade ut Nadal Broline näst senast och vann, vilket var starkt gjort. Och, senast i dödens på Nadal Broline i Guld-finalen och ändå tvåa, klart före en snabbt avslutande Propulsion. Med tanke på att 10 On Track Piraten fick bakspår är det givet att spika Zenit Brick.

V75-4: 12 Månprinsen AM har övertygat stort i sina fem raka segrar och visst ser 11-åringen oslagbar ut. Läget med dubbla tillägg i ett 14-hästarsfält är givetvis oddshöjande men både häst och kusk är van vid de här förutsättningarna.

V75-5: 2 Yrr och 3 Ramon Dekkers är en stark duo från Robert Berghs stall, men 5 Viscount och 9 Global Undecided har också hög kapacitet för klassen. Rysare är hemmahästen 11 Buzzer Beater.

V75-6: 10 Rita CD har springspår på tillägg och Kaj Widell kommer säkert att utnyttja det. Inte så att det blir ledning men väl en bra position och i somras visade den här 4-åringen hög kapacitet genom att vinna V75 på Bergsåker och sedan Diamantstoets final på Solvalla. Jag nöjer mig med fyra streck här.

V75-7: 9 Disco Volante vann från spets när jag körde honom och nu senast avslutade han rykande som V75-tvåa från svårt läge. Spik på lilla och fem på stora systemet.

Mitt V75-förslag till Bergsåker

V75-1: 2, 4, 8, 9, 10, 11, 12.  Res: 5-3.

V75-2: 4, 6, 7, 12. Res:10-1 .

V75-3: 3 Zenit Brick.  Res: 10-1.

V75-4: 12 Månprinsen AM. Res: 2-8.

V75-5: 2, 3, 5, 9, 11. Res: 6-7.

V75-6: 1, 2, 10, 13.  Res: 12-15.

V75-7: 1, 3, 4, 6, 9. Res: 11-10 .

Systemet är på 2800 rader och kostar 1400 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Disco Volante i avdelning 7 blir det systemet på 560 rader och det kostar då 280 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com